23948sdkhjf

Fisk och skaldjur dominerar Årets Kock-recept

Juryarbetet för Årets Kock 2017, SM i professionell matlagning, har påbörjats. 106 kockar har skickat in bidrag och det är fisk och skaldjur som dominerar recepten. Finalen avgörs på Malmö Arena i Malmö den 2 februari 2017.
När anmälningstiden till Årets Kock 2017 gick ut hade totalt 106 kockar skickat in sina ansökningar. För den digitala juryn, bestående av cirka 40 av Sveriges mest meriterade kockar och krögare, startar nu urvalet till det första tävlingsmomentet i Årets Kock; den uttagningen där 40 tävlande får chansen att visa att de har vad som krävs.
Fisk och skaldjur är de råvaror som flest kockar vill tävla med i Årets Kock 2016, SM i professionell matlagning. Av 106 anmälda tävlingsbidrag använde 49 procent av kockarna en huvudråvara från havet.
Den råvara som näst flest kockar valde att tävla med var kött, 20 procent, följt av fågel, 16 procent. 14 procent av valde att skicka in sin tävlingsrätt baserad på vilt och en procent presenterade en rätt helt utan animaliskt protein.

– Arbetet för den digitala juryn innebär att de granskar samtliga 106 tävlingsbidragens recept och bild. Bidragen har anonymiserats och de 40 bidrag med flest röster går vidare till en uttagning där rätten lagas upp för en andra jurygrupp, säger Fredrik Eriksson, juryns ordförande och krögare på Långbro Värdshus och Restaurang Asplund.

Uttagningen genomförs den 1-2 november på Stockholms hotell- och restaurangskola och av de 40 tävlande kockarna går 18 vidare till semifinal i Helsingborg den 23 november. 8 finalister tävlar slutligen i finalen den 2 februari 2017 på Malmö Arena.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078