Fisk och skaldjur dominerar Årets Kock-recept

| Av Anders Örnevall | Tipsa redaktionen

Juryarbetet för Årets Kock 2017, SM i professionell matlagning, har påbörjats. 106 kockar har skickat in bidrag och det är fisk och skaldjur som dominerar recepten. Finalen avgörs på Malmö Arena i Malmö den 2 februari 2017.

När anmälningstiden till Årets Kock 2017 gick ut hade totalt 106 kockar skickat in sina ansökningar. För den digitala juryn, bestående av cirka 40 av Sveriges mest meriterade kockar och krögare, startar nu urvalet till det första tävlingsmomentet i Årets Kock; den uttagningen där 40 tävlande får chansen att visa att de har vad som krävs.
Fisk och skaldjur är de råvaror som flest kockar vill tävla med i Årets Kock 2016, SM i professionell matlagning. Av 106 anmälda tävlingsbidrag använde 49 procent av kockarna en huvudråvara från havet.
Den råvara som näst flest kockar valde att tävla med var kött, 20 procent, följt av fågel, 16 procent. 14 procent av valde att skicka in sin tävlingsrätt baserad på vilt och en procent presenterade en rätt helt utan animaliskt protein.

– Arbetet för den digitala juryn innebär att de granskar samtliga 106 tävlingsbidragens recept och bild. Bidragen har anonymiserats och de 40 bidrag med flest röster går vidare till en uttagning där rätten lagas upp för en andra jurygrupp, säger Fredrik Eriksson, juryns ordförande och krögare på Långbro Värdshus och Restaurang Asplund.

Uttagningen genomförs den 1-2 november på Stockholms hotell- och restaurangskola och av de 40 tävlande kockarna går 18 vidare till semifinal i Helsingborg den 23 november. 8 finalister tävlar slutligen i finalen den 2 februari 2017 på Malmö Arena.



Håll dig uppdaterad med Fast Food Magazine
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Startsidan just nu

Boulebar med ny delägare

Investeringsbolag går in som ny delägare Pied Tanca Group.

KFC har stora kycklingproblem i Storbritannien

Fler än 500 av 900 Kentucky fried chicken-restauranger i landet har tillfälligt stängt på grund av leveransproblem.

Äggröra hos Preem

Snart påbörjas Trocadero-flytten

I maj förra året stod det klart att Spendrups tar över all tillverkning av den klassiska läskedrycken Trocadero. Nu är det snart dags för en av licenstillverkarna att trappa ner – och ersätta produktionen.

Linnea & Basilika öppnar nytt

De tävlar i Årets bagare

Nyhetsbrev

Karma till Storbritannien

Arkiv

Woki in - Satori ut

Efter första etableringen i Göteborg öppnar asiatiska restaurangkonceptet i Malmö i sommar.

Provsmakning inför Food Tech

Sotad ålmal, odlad i Surte, serverades när Food Tech bjöd på en provsmakning inför eventet i mars. Fokus är hur teknik och innovationer ska kunna bidra till framtidens hållbara mat.

Juicekedja till Linden

Sibylla öppnar nytt i Västerås

Käk hos Circle K

Bensinstationskedjan lanserar Petters och Käks ”Håll-käften”-burgare på 295 fullservicestationer i Sverige.

Flygplatsfika hos Arket

Mat viktig del i omdaning av NK

Varuhuset i Stockholm bygger om och ut och lägger också fokus på mat och det dukade bordet.

Fler bagare behövs

Brämhults bantar förpackning

Bowls i Umeå

Tidigare Arla-bageri köps upp igen

Max fortsätter satsa i Norge

Max Burgers har öppnat på Stavanger flygplats. 40 till 50 restauranger ska öppna i Norge inom tio år.

Semmelkriget vill inte ta slut

Har du koll på alla olika varianter inför fettisdagen?

Årets köpmän korade

De plockade hem priser vid Reitan Conveniences årliga riksmöte.

Duni köper förpackningsbolag

Ikea-köttbullarna får ny kompis: Tysk växtlasagne

Möbeljätten fortsätter satsningen på hållbar mat och lanserar en lasagne där proteinet kommer från havre och gula ärter.

Han blir vd för Ingelsta Kalkon

Premiär för Eataly

Gateau till Finland

Rätt musik ökar försäljningen

Food for Progress rekryterar från Krav

Tid för te

Chokladkafé satsar på franchise

Snart dags för Fast Food Awards

Paulig investerar i kaffe-startup

Kafékedja till Sydostasien

E-handel för B2B halkar efter

Sockrets hälsoeffekter ska utredas

Här är årets ”udda” semlor

Sänd till en kollega

0.165