23948sdkhjf
Logga in eller skapa för att spara artiklar
Få tillgång till allt innehåll på RS & FastFood

Kock-OS, världens största kocktävling är i gång

Culinary Olympics eller Kockolympiaden är i full gång efter en högtidlig invigning på fredagen. Totalt 2000 kockar från cirka 50 länder är på plats i Erfurt i Tyskland. Sverige deltar med hela sju lag och sex kockar som tävlar i den individuella klassen.

Förutom junior senior- och juniorlandslaget, ställer Fazer Culinary team och Sabis Culinary team upp i Community catering. Tre regionala lag finns också på plats liksom ett lag som tävlar i skolrestaurangkategorin. Dessutom finns två kockar som tävlar i de individuella klasserna: Georgios Apostolidis från Särö och Franciane Tartari från Jukkasjärvi.

De svenska seniorerna var först ut med sitt kalla bord, som väckte stor uppmärksamhet.

Temat för seniorerna är Respect för the Resources. Prisutdelning i den klassen sker i kväll. Den totala sammanräkningen i tävlingen meddelas på onsdag.

BREAKING
{{ article.headline }}
0.11