White Guide Nordic: Esperanto bäst i Norden

| Av Lisbeth Rauden | Tipsa redaktionen

Det blev kanske inte helt oväntat Sayan Isakssons Restaurang Esperanto som utsågs till Nordens Bästa Restaurang 2016. Tvåa komFäviken Magasinet Järpen och trea Maaemo Oslo. – Nu blir det fler bokningar, redan har vi fått förfrågningar om praktik, sade Esperantos överlycklige chefssommelier Sören Polonius.

I ledningen för Esperanto finns förutom Sayan Isaksson Sara Kalin, Restaurant Manager och Sören Polonius Head Sommelier.

White Gude Nordic

Här är tio i topp på 2016 års White Guide Nordic

1. Esperanto Stockholm, Sweden 40/94

2. Fäviken Magasinet Järpen, Sweden 39/96

3. Maaemo Oslo, Norway 39/94

4. Geranium Copenhagen, Denmark 38/9

5 Kadeau København Copenhagen, Denmark 38/95

6. Gastrologik Stockholm, Sweden 38/92

7. Oaxen Krog Stockholm, Sweden 38/91 Restaurant AOC Copenhagen, Denmark 38/91

9. Daniel Berlin Krog i Skåne Tranås Skåne Tranås, Sweden 38/90

10. Kong Hans Kælder Copenhagen, Denmark 93/37


Håll dig uppdaterad med Fast Food Magazine
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Startsidan just nu

De ska fixa mackan i Stockholm

Onlinepizza kör godis åt Hemmakväll

Löfbergs nyöppnar

Quorns passning till KFC i kycklingkris

Boulebar med ny delägare

Investeringsbolag går in som ny delägare Pied Tanca Group.

KFC har stora kycklingproblem i Storbritannien

Fler än 500 av 900 Kentucky fried chicken-restauranger i landet har tillfälligt stängt på grund av leveransproblem.

Nyhetsbrev

Äggröra hos Preem

Arkiv

Snart påbörjas Trocadero-flytten

I maj förra året stod det klart att Spendrups tar över all tillverkning av den klassiska läskedrycken Trocadero. Nu är det snart dags för en av licenstillverkarna att trappa ner – och ersätta produktionen.

Linnea & Basilika öppnar nytt

De tävlar i Årets bagare

Karma till Storbritannien

Woki in - Satori ut

Efter första etableringen i Göteborg öppnar asiatiska restaurangkonceptet i Malmö i sommar.

Provsmakning inför Food Tech

Sotad ålmal, odlad i Surte, serverades när Food Tech bjöd på en provsmakning inför eventet i mars. Fokus är hur teknik och innovationer ska kunna bidra till framtidens hållbara mat.

Juicekedja till Linden

Sibylla öppnar nytt i Västerås

Käk hos Circle K

Bensinstationskedjan lanserar Petters och Käks ”Håll-käften”-burgare på 295 fullservicestationer i Sverige.

Flygplatsfika hos Arket

Mat viktig del i omdaning av NK

Varuhuset i Stockholm bygger om och ut och lägger också fokus på mat och det dukade bordet.

Fler bagare behövs

Brämhults bantar förpackning

Bowls i Umeå

Tidigare Arla-bageri köps upp igen

Max fortsätter satsa i Norge

Max Burgers har öppnat på Stavanger flygplats. 40 till 50 restauranger ska öppna i Norge inom tio år.

Semmelkriget vill inte ta slut

Har du koll på alla olika varianter inför fettisdagen?

Duni köper förpackningsbolag

Han blir vd för Ingelsta Kalkon

Premiär för Eataly

Gateau till Finland

Rätt musik ökar försäljningen

Food for Progress rekryterar från Krav

Tid för te

Chokladkafé satsar på franchise

Snart dags för Fast Food Awards

Paulig investerar i kaffe-startup

Kafékedja till Sydostasien

E-handel för B2B halkar efter

Sänd till en kollega

0.183