23948sdkhjf

Dags för Mack-SM

Den 10 november kommer Sveriges godaste macka att koras på Mack-SM 2016. Åtta finalister från hela landet kommer att tävla om den prestigefyllda vinnartiteln på Sthlm Food & Wine i Stockholm.

Finalisterna har tagit fram var sitt recept på en lunchmacka som görs på allt från klassiskt vetesurdegsbröd och tunnbröd till chia-levain och sjögräsbröd. Mackorna bjuder på olika smakkombinationer, limegravad lax, getfeta, rökt hjortstek tillsammans med grönkålsallad, picklade morötter, lingon och harsyra är bara några exempel.


Förutom smaken kommer mackorna att bedömas efter brödet, utseendet, nytänkande och ekonomi. Mackan ska kunna säljas på ett bageri eller konditori.

Juryn som bedömer mackorna består bland andra av Jimmi Eriksson,Årets Kock 2016, Kim Lund,Årets Bagare 2016 och Johan Blidberg, vinnare Mack-SM 2015.


Finalisterna i Mack-SM 2016 är:
Lizzie Dahlén, Bröd & Bakverk, Kungsbacka, Ellen Axeborg frŒn Centralbageriet i Huskvarna, Nina Sandström, Backers Baker, Bollstad, Marica Lundberg, Estvalls Bageri & Konditori, Moheda, Tobias Andersson, Ulvö Hotell, Ulvöhamn, Lotta Svensson,Bageri Rosetten, Jönköping, Linda Dahlqwist, Bahlsam Living & Café, Åhus och Frida Lundh, Ninas Konditori, Mörrum.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063