23948sdkhjf

Gästspel av känd pizzabagare från Neapel

| Av Anders Örnevall | Tipsa redaktionen

Den napolitanska pizzabagaren Guglielmo Vuolo kommer till Stockholmskrogen Taverna Brillo 22 – 24 november för ett exklusivt gästspel. Guglielmo Vuolo betraktas som en av de bästa pizzabagarna i Italien.

Guglielmo Vuolo som bor och verkar i pizzans huvudstad Neapel har tagit vidare familjetraditionen som startade 1908 och är nu den fjärde generationens pizzabagare. I Neapel undervisar Guglielmo på Associazione Verace Pizza Napoletana där han är huvudlärare och lär ut den napolitanska pizzatraditionen.

Guglielmo har blivit känd för att göra sin pizzadeg med renat havsvatten. Under sitt gästspel på Taverna Brillo kommer han att baka äkta napolitanska pizzorna precis som han gör i Neapel men med undantag från havsvattnet för att undvika onödiga transporter. Råvarorna är noga utvalda och importerade från Italien. Många av råvarorna är svåra att få tag i men tack vare Guglielmos gästspel kommer de till Sverige för första gången.

Menyn under gästspelet innehåller några utvalda pizzor varav tre av pizzorna är klassiska napolitanska och tre av dem är en hyllning till Neapelbukten. Pizzorna kommer att ackompanjeras av ett fåtal napolitanska traditionella rätter.

En äkta napolitansk pizza gör av en deg på finmalet mjöl, vatten, jäst och salt. Pizzadegen bakas ut med en speciell teknik och bakas riktigt varmt, cirka 400 – 500 grader och behöver bara gräddas i cirka 1 minut. Resultatet blir en tunn och luftig pizza med tjockare kanter som brukar vara lite brända. Klassiska napolitanska pizzor är Margherita och Marinara. Sedan 2005 är den napolitanska pizzan en skyddad ursprungsbeteckning inom EU vilket placerar den i fint sällskap med bland annat champagne, löjrom och parmaskinka. Den italienska regeringen har i år föreslagit att konsten att göra napolitansk pizza ska tas upp på UNESCOs lista för det immateriella kulturarvet då det är en central del av Italiens identitet.
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Med fokus på konferens

Ny Sushi Yama i Linköping

De har hälsa och miljö i fokus

De är nominerade i kategorin Årets Hjärta i Fast Food Awards.

Här är Nobelmenyn

På måndagskvällen var det så dags för Nobelbankett och bakad rotselleri fick spela huvudrollen.

Salladskedja öppnar nytt

Tredje restaurangen i Malmö och tionde etableringen för hälsokedjan som lovar ytterligare tillväxt.

Så sålde restaurangerna

Ökning för hotell- och trafiknära restauranger medan omsättning i personalrestauranger backade rejält under tredje kvartalet enligt siffror från Restaurangindex.

Nyhetsbrev

Nyhetsbrevet skickas ut två gånger i veckan (tisdag och torsdag).

Se det senaste nyhetsbrevet. Annonsera i nyhetsbrevet

Här öppnar Linnea & Basilika

Arkiv

Historiskt låg skörd av matpotatis

Guldregn över de svenska lagen

Kocklandslaget och ytterligare två lag kommer hem med seger i Culinary World Cup.

Från Vigårda till Mosebacke

Meriterad köksmästare till Södra Teaterns restaurang.

3

Två toppar årets julöl!

RT-Forum har i samarbete med Foodnet provat årets julöl och andra juldrycker - resultatet är två öl är i topp bland många fina brygder.

Systembolaget öppnar utlämningsställe

Här ska nytt koncept för e-handeln testas.

Trio nominerad till Årets Fast Casual

Kale & Crave, Dogfood och Scandwich är nominerade i kategorin Årets Fast Casual i Fast Food Awards 2019.

Sushikedja öppnar nytt

Dansk juice och asiatiskt till Gallerian

Stora utmaningar med ursprungsmärkning av kött och fisk på restaurang

Mindre marginaler - men storleken spelar ingen roll

Inspirerat av spanska saluhallar

Matverk Närke 2019 vanns av sBread

"När svinn blir win och botten blir toppen"

Kock och konditor laddar inför Nobelfest

Daniel Roos är Nobelkonditor för femte gången. Han gör middagen tillsammans med Tom Sjöstedt som är Nobelkock för andra året.

Sia glass byter vd

De sätter guldkant på fikastunden

Ett 50-talskafé, ett konditori med franska förtecken och anrikt Stockholmskafé är nominerade i kategorin Årets Coffee Shop.

Crêperie till galleria

Från OKQ8 till Fazer Food Services Sverige

Hon är ny kommunikationsdirektör hos måltidsleverantören.

Hon tar över på Svenskt Kött

Julskinkan fortsatt ohotad på julbordet

Ny vd på Siljans Chark

Matleveranstjänst till Malmö

Här öppnar Sabis nytt

Han är ny hos Altia

Läppja på GW

Här öppnar It´s Pleat

Här är årets bästa matböcker

Nya matkoncept till Täby centrum

Restaurangkedja säger upp personal

Orkla lägger bud på Kotipizza

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.142