23948sdkhjf

Nya krogplaner på Djurgården

| Av Anders Örnevall | Tipsa redaktionen

Sajten StockholmDirekt rapporterar att de två nedbrunna restaurangerna på Djurgården i Stockholm, Djurgårdsbrunns Värdshus och Lisa på Udden på Biskopsudden, ska återuppstå igen om allt går enligt planerna.

Djurgårdsbrunns värdshus huvudbyggnad brann ner till grunden och totalförstördes 1988. Efter branden var det ingen som ville ta tag i ett återuppförande av byggnaden, och istället byggdes det barackliknande längor en bit närmare vattnet. Fram till nu, skriver sajten StockholmDirekt.
Investmentbolaget Proventus är arrendator på Djurgårdsbrunn och de planerar att bygga upp huvudbyggnaden igen.
– Vi vill återskapa ett levande värdshus där man kan bo och äta och med hög tillgänglighet för allmänheten, säger Daniel Sachs, vd på Proventus.

Magnus Andersson är chef för Kungliga Djurgårdens förvaltning, KDF, som är markägare. Han ser positivt på förslaget.
– De vill sätta igång planprocessen för att bygga upp ett nytt värdshus och har presenterat skisser. Vi är positiva till att man river den befintliga anläggningen och låter ett nytt värdshus i 1800-talsanda återuppstå, säger Magnus Andersson.

Det är inte bara vid Djurgårdsbrunn det planeras nya krogmiljöer. Även ute på Biskopsudden finns planer på en ny restaurang där tidigare ”Lisa på Udden” låg innan krogen brann ner 2009. Det är restaurangkoncernen Svenska Brasserier och krögaren Tommy Myllymäki som planerar en krog med plats för 40-50 personer ”som ska föra gastronomin framåt” enligt Tommy Myllymäki.
Arbetet med Biskopsudden går enligt plan, ritningar är framtagna och bygglov är på plats. Målet är att öppna hösten 2018. Arkitekten Jonas Bohlin har fått uppdraget att designa den nya krogen.
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Hon är Ekstedts nya köksmästare

Norska läskproducenten förlorar mot Coca-Cola – igen

Västerbottensost blir dokumentär

Unik sushirestaurang får tillfällig replika i Stockholm

Restaurangchefen för Nadeshiko Sushi öppnar pop up.

Nu rullar kedjan sushi även på Ica

Ska brygga öl med helt ny robotcell

Nyhetsbrev

Hon är Stadshuskällarens nya konditor

Arkiv

Tyskland tog sommelier-guldet

Överraskande vinnare i Sommelier-VM.

Ungas matval styrs av värderingar

Finalisterna i sommelier-VM klara

Innovativa bakverk av Årets bagare 2019

Här ska Martin & Servera bygga nytt lager

Här är Årets rätt – av Årets kock

Sveriges bästa unga bagare korad

Familjer testar middagar åt Urban Deli

Fredrik Lindfors vidare i Sommelier-VM

Italiensk mat – mest poppis i hela världen

Framtidens mat – så tänkte vi förr och så tänker vi nu

Delicato lanserar "fikabubbel"

Efter sexskandalen – kändiskocken ger nu upp sitt krogimperium

Hamburgerrestauranger utsätter gäster för onödiga risker

Barmästare på ny jazz- och cocktailbar

Kennedy Bakircioglü får egen öl

Efter kritiken: Max avbryter veganmärkningen

Martin & Servera drar ned på plasten

Stockholm Fisk i ny tappning

Max inför veganmärkning

Poke bowl-koncept växer i Göteborg

Coca-Cola lanserar läsk med biljakt

Ökad tillväxt men stora utmaningar för Mackmyra

Burkvinet är här

Därför valde vertikalodlarna konkurs

Maten spåras på atomnivå

Två gotlänningar toppar Årets unga kock

Nio nya Bastard Burgers-restauranger har växt till tio

Årets Lilly Bollinger-tävling igång

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.104