23948sdkhjf

Nya krogplaner på Djurgården

Sajten StockholmDirekt rapporterar att de två nedbrunna restaurangerna på Djurgården i Stockholm, Djurgårdsbrunns Värdshus och Lisa på Udden på Biskopsudden, ska återuppstå igen om allt går enligt planerna.
Djurgårdsbrunns värdshus huvudbyggnad brann ner till grunden och totalförstördes 1988. Efter branden var det ingen som ville ta tag i ett återuppförande av byggnaden, och istället byggdes det barackliknande längor en bit närmare vattnet. Fram till nu, skriver sajten StockholmDirekt.
Investmentbolaget Proventus är arrendator på Djurgårdsbrunn och de planerar att bygga upp huvudbyggnaden igen.
– Vi vill återskapa ett levande värdshus där man kan bo och äta och med hög tillgänglighet för allmänheten, säger Daniel Sachs, vd på Proventus.

Magnus Andersson är chef för Kungliga Djurgårdens förvaltning, KDF, som är markägare. Han ser positivt på förslaget.
– De vill sätta igång planprocessen för att bygga upp ett nytt värdshus och har presenterat skisser. Vi är positiva till att man river den befintliga anläggningen och låter ett nytt värdshus i 1800-talsanda återuppstå, säger Magnus Andersson.

Det är inte bara vid Djurgårdsbrunn det planeras nya krogmiljöer. Även ute på Biskopsudden finns planer på en ny restaurang där tidigare ”Lisa på Udden” låg innan krogen brann ner 2009. Det är restaurangkoncernen Svenska Brasserier och krögaren Tommy Myllymäki som planerar en krog med plats för 40-50 personer ”som ska föra gastronomin framåt” enligt Tommy Myllymäki.
Arbetet med Biskopsudden går enligt plan, ritningar är framtagna och bygglov är på plats. Målet är att öppna hösten 2018. Arkitekten Jonas Bohlin har fått uppdraget att designa den nya krogen.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063