Nya krogplaner på Djurgården

| Av Anders Örnevall | Tipsa redaktionen

Sajten StockholmDirekt rapporterar att de två nedbrunna restaurangerna på Djurgården i Stockholm, Djurgårdsbrunns Värdshus och Lisa på Udden på Biskopsudden, ska återuppstå igen om allt går enligt planerna.

Djurgårdsbrunns värdshus huvudbyggnad brann ner till grunden och totalförstördes 1988. Efter branden var det ingen som ville ta tag i ett återuppförande av byggnaden, och istället byggdes det barackliknande längor en bit närmare vattnet. Fram till nu, skriver sajten StockholmDirekt.
Investmentbolaget Proventus är arrendator på Djurgårdsbrunn och de planerar att bygga upp huvudbyggnaden igen.
– Vi vill återskapa ett levande värdshus där man kan bo och äta och med hög tillgänglighet för allmänheten, säger Daniel Sachs, vd på Proventus.

Magnus Andersson är chef för Kungliga Djurgårdens förvaltning, KDF, som är markägare. Han ser positivt på förslaget.
– De vill sätta igång planprocessen för att bygga upp ett nytt värdshus och har presenterat skisser. Vi är positiva till att man river den befintliga anläggningen och låter ett nytt värdshus i 1800-talsanda återuppstå, säger Magnus Andersson.

Det är inte bara vid Djurgårdsbrunn det planeras nya krogmiljöer. Även ute på Biskopsudden finns planer på en ny restaurang där tidigare ”Lisa på Udden” låg innan krogen brann ner 2009. Det är restaurangkoncernen Svenska Brasserier och krögaren Tommy Myllymäki som planerar en krog med plats för 40-50 personer ”som ska föra gastronomin framåt” enligt Tommy Myllymäki.
Arbetet med Biskopsudden går enligt plan, ritningar är framtagna och bygglov är på plats. Målet är att öppna hösten 2018. Arkitekten Jonas Bohlin har fått uppdraget att designa den nya krogen.


Håll dig uppdaterad med Fast Food Magazine
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Startsidan just nu

Quorns passning till KFC i kycklingkris

Boulebar med ny delägare

Investeringsbolag går in som ny delägare Pied Tanca Group.

KFC har stora kycklingproblem i Storbritannien

Fler än 500 av 900 Kentucky fried chicken-restauranger i landet har tillfälligt stängt på grund av leveransproblem.

Äggröra hos Preem

Snart påbörjas Trocadero-flytten

I maj förra året stod det klart att Spendrups tar över all tillverkning av den klassiska läskedrycken Trocadero. Nu är det snart dags för en av licenstillverkarna att trappa ner – och ersätta produktionen.

Linnea & Basilika öppnar nytt

Nyhetsbrev

De tävlar i Årets bagare

Arkiv

Karma till Storbritannien

Woki in - Satori ut

Efter första etableringen i Göteborg öppnar asiatiska restaurangkonceptet i Malmö i sommar.

Provsmakning inför Food Tech

Sotad ålmal, odlad i Surte, serverades när Food Tech bjöd på en provsmakning inför eventet i mars. Fokus är hur teknik och innovationer ska kunna bidra till framtidens hållbara mat.

Juicekedja till Linden

Sibylla öppnar nytt i Västerås

Käk hos Circle K

Bensinstationskedjan lanserar Petters och Käks ”Håll-käften”-burgare på 295 fullservicestationer i Sverige.

Flygplatsfika hos Arket

Mat viktig del i omdaning av NK

Varuhuset i Stockholm bygger om och ut och lägger också fokus på mat och det dukade bordet.

Fler bagare behövs

Brämhults bantar förpackning

Bowls i Umeå

Tidigare Arla-bageri köps upp igen

Max fortsätter satsa i Norge

Max Burgers har öppnat på Stavanger flygplats. 40 till 50 restauranger ska öppna i Norge inom tio år.

Semmelkriget vill inte ta slut

Har du koll på alla olika varianter inför fettisdagen?

Årets köpmän korade

De plockade hem priser vid Reitan Conveniences årliga riksmöte.

Duni köper förpackningsbolag

Ikea-köttbullarna får ny kompis: Tysk växtlasagne

Möbeljätten fortsätter satsningen på hållbar mat och lanserar en lasagne där proteinet kommer från havre och gula ärter.

Han blir vd för Ingelsta Kalkon

Premiär för Eataly

Gateau till Finland

Rätt musik ökar försäljningen

Food for Progress rekryterar från Krav

Tid för te

Chokladkafé satsar på franchise

Snart dags för Fast Food Awards

Paulig investerar i kaffe-startup

Kafékedja till Sydostasien

E-handel för B2B halkar efter

Sockrets hälsoeffekter ska utredas

Sänd till en kollega

0.144