Ny app för matsvinn

| Av Anders Örnevall | Tipsa redaktionen

Matsvinnsappen ResQ Club har skapat en virtuell skattjakt till förmån för Stockholm Stadsmissions verksamhet Matcentralen, inspirerad av det populära spelet Pokémon Go, i sin mobilapp.

I Sverige kastar restaurangerna varje år över 70 000 ton mat, varav en stor del fortfarande är fullt ätbart, vilket ger enorma negativa miljökonsekvenser. Samtidigt går människor i Sverige hungriga helt i onödan.
ResQ Club har valt att lägga till ett element av gamification i sin app. Detta innebär att du kan gå på jakt efter så kallade resQmons i appen för att samla kredit till ditt ResQ-konto.
För varje resQmon du hittar får du upp till 15 kronor, i form av en kredit, som du kan använda hos ResQs restauranger. Fram till och med nyår matchas din kredit av ResQ Club som skänker motsvarande din insamlade summa oavkortat till den virtuella restaurangen Matcentralen. Där kan man även köpa hjälpportioner för 50 kronor som då går oavkortat till Stockholm Stadsmissions arbete.

– Vi vill engagera människor och uppmärksamma det onödiga och orättvisa med matsvinn. Vi slänger enorma mängder kvalitativ mat varje dag vilket skapar onödigt stora avtryck på vår miljö samtidigt som det finns hungriga människor som inte har råd att äta. Vi hoppas att fler väljer att konsumera smartare, både för miljön och samhällets skull. Vår tjänst är ett hjälpmedel för det, säger Mikael Melin, ansvarig för ResQ Club i Sverige.


Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar

Mest läst

Startsidan just nu

Restaurangen som blir navet i nya Bank Hotel

Så firar Vassa Eggen och TAKO Europride

Tar fram regnbågsmenyer till förmån för välgörenhet.

TV: Intervju med Sebastian Gibrand

Krönika: I kvalet inför valet

Chefredaktör Lisbeth Rauden skriver om demokrati, humanism och Bruce Hills gastronomiska budskap.

LISTA: Felen du ska undvika vid restaurangstart

Andreas Moene, vd konsultföretaget PreOpening verksamma inom hotell, restaurang och hospotality, guidar med sina bästa tips.

Kända ansikten tar över NK:s saluhall

Nyhetsbrev

Esperanto i konkurs

Arkiv

Värmdö-cider bäst i landet

"Det är en ciderrevolution på gång i Sverige", säger anordnaren Spritmuseum, som också pekar på hög kvalitet bland årets tävlande.

Hovmästare ny chef på Röda Korset

Bärfrämjandet: Jordgubbsbrist i hetaste veckan

Bordsservering på McDonald´s

Kocknätverk gästade Svenska Kocklandslaget

Livsmedelsverket synar blodiga trendburgare

I ett nytt kontrollprojekt ska 500 inspektioner av restauranger genomföras i landet –

EM-silver till Sverige i Bocuse

Här är finalisterna i Årets Kock

Åtta kockar möts under finaldagarna i september.

Tävling
Konditorerna tog EM-guld

Svenska konditorlandslaget vann europeiska mästerskapen i konditori i Turin.

Fem till final i Årets Konditor

Här är finalisterna till årets upplaga av tävlingen. Finalen äger rum i Stockholm i oktober.

Rekryteringsräd för Fredrik Eriksson

Kocken och krögaren utökar personalstyrkan och därtill går några medarbetare in på nya positioner inför stundande öppning av Restaurang Nationalmuseum i höst.

Trio bakom ny vinbar

De ligger bakom nya vinbaren Oas på Drottninggatan i Stockholm.

Bryggeriet gör öl-debut med nygammalt märke

Vasa bryggeri tar till en början hjälp av mer etablerade ölbryggare när Sundsvalls öl gör comeback.

Reitans rockad – hon blir ny vd i Sverige

25 producenter prisade för "bästa landskapsmat"

Han tar plats i Stureplansgruppen

Petter Stordalens investeringsbolag blir en av hotell- och restaurangföretagets största ägare.

Fontana vann nyinstiftat pris

Restaurangerna fortsätter att öka

Skapar eventdel om 4 000 kvadratmeter

Max expanderar i Skåne

Tävling
Följ Bocuse direkt

Tävling
Team Sweden kör så det ångar

Paolo Robertos pizza kommer till macken

Från ölhak till bageri

Max lanserar klimatpositiva burgare

Tävling
Gibrands totala Bocuse-satsning

Jobb & Karriär
Ny chef på Max

Stoppar en miljon sugrör - för miljön

Jobb & Karriär
Starbucks ordförande avgår

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.173