23948sdkhjf

Ny app för matsvinn

| Av Anders Örnevall | Tipsa redaktionen

Matsvinnsappen ResQ Club har skapat en virtuell skattjakt till förmån för Stockholm Stadsmissions verksamhet Matcentralen, inspirerad av det populära spelet Pokémon Go, i sin mobilapp.

I Sverige kastar restaurangerna varje år över 70 000 ton mat, varav en stor del fortfarande är fullt ätbart, vilket ger enorma negativa miljökonsekvenser. Samtidigt går människor i Sverige hungriga helt i onödan.
ResQ Club har valt att lägga till ett element av gamification i sin app. Detta innebär att du kan gå på jakt efter så kallade resQmons i appen för att samla kredit till ditt ResQ-konto.
För varje resQmon du hittar får du upp till 15 kronor, i form av en kredit, som du kan använda hos ResQs restauranger. Fram till och med nyår matchas din kredit av ResQ Club som skänker motsvarande din insamlade summa oavkortat till den virtuella restaurangen Matcentralen. Där kan man även köpa hjälpportioner för 50 kronor som då går oavkortat till Stockholm Stadsmissions arbete.

– Vi vill engagera människor och uppmärksamma det onödiga och orättvisa med matsvinn. Vi slänger enorma mängder kvalitativ mat varje dag vilket skapar onödigt stora avtryck på vår miljö samtidigt som det finns hungriga människor som inte har råd att äta. Vi hoppas att fler väljer att konsumera smartare, både för miljön och samhällets skull. Vår tjänst är ett hjälpmedel för det, säger Mikael Melin, ansvarig för ResQ Club i Sverige.
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Sverige världens fjärde mest veganvänliga land

Sveriges första rödbetskokeri

Sydgrönts vd om den nya produktionen i Findus gamla lokaler i Bjuv.

Restaurangleverantör slutar med tobak

Sologäster välkomnas till Oaxen

Skånska matprofiler prisade

Restaurang Vollmers utsedd till Årets skånska krog för andra året i rad.

Sveriges första kattcafé

Nyhetsbrev

Kvalitetsfisk växer med förvärv nummer tre

Arkiv

Svensk Nobelhyllning i Bocuse d'Or

Sebastian Gibrand: Jag har inför VM förberett mitt livs måltid.

Dahlgren och Naess öppnar hotellbistro

Parisisk atmosfär när stjärnduon står för maten på nytt boutiquehotell.

Systembolaget varnar vinleverantör

Burger King planerar kraftig expansion

Restauranger och storkök börjar med returlådor

Så ska Martin & Servera bli mer hållbart

Projekt gör matsvinn lönsamt för restauranger

Vinnova har beviljat medel för att lösa transport- och logistikfrågorna.

”Lång lista på spännande innovationer”

Erik Wallin på foodtech-bolaget Gastrofy rapporterar i en gästkrönika från CES i Las Vegas.

Guldregn över de svenska lagen

Kocklandslaget och ytterligare två lag kommer hem med seger i Culinary World Cup.

Stark jobbprognos

Upp 12 procent för hotell- och restaurangbranschen.

Pontus Frithiof rivstartar året i hälsans tecken

Pontus in the air ska bli Arlandas bästa arbetsplats med hjälp av hälsoprofil och inspiratör.

Stillahavsostron testodlas på västkusten

Svampgruvan i Kiruna stängs

Fandado flyttar till city

Nystart för Stockholmskrogen med meny på esperanto.

Pizza Hut tappar långvarig vd

Cateringföretag vill expandera

Ny grillrestaurang på Avenyn

The Prime Grill del av en förnyelseprocess som pågår i hela området.

Ny vd på Circle K

Bagerierna sanerar surdegsbröd

Styckmästarn med ny vd

Tillbaka till Nordic Choice Hotels

Burgerkedja med ny marknadschef

Klassiskt bakverk tas ur sortimenten

Köttfest på Stockholmsrestaurang

Picadeli växer på kontinenten

Ska expandera i södra Sverige

Utvecklar barkoncept

Dole säljer i Sverige och Finland

Populär chokladmjölk återkallas – flaskan kan gå sönder

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.095