23948sdkhjf

Hållbara företag

Max Hamburgare rankas som den mest hållbara hamburgerkedjan i Sverige och livsmedelsföretaget Oatly hamnar på en total tredjeplats. Det visar Svensk Hållbarhetsranking som bygger på 18 000 intervjuer med svenska folket om vilka av de största och mest kända konsumentföretag som tar mest ansvar i sin verksamhet.
Det är forskaren Tony Apéria vid Stockholm Business School på Stockholms Universitet som genomfört en undersökning med 18 000 svenskar i åldern 18-74 om vilka företag som tar mest ansvar i fyra olika kategorier: miljö och klimat, samhälle och etik, långsiktighet och goda framtidsutsikter samt öppenhet och schyssta arbetsvillkor.

– En av våra slutsatser är att det finns ett tydligt samband mellan ansvarstagande och ett starkt varumärke. Och här rankas Max överlägset högst av hamburgerkedjorna i de undersökta kategorierna, påpekar Tony Apéria.
I samtliga kategorier placerade sig Max i topp framför sina konkurrenter med ett index på 61, vilket kan jämföras med ett snittindex på 53 för hamburgerkedjorna.
– För oss har hållbarhetsarbetet varit en medveten affärsstrategi i många år nu, säger Max Sverigechef Christoffer Bergfors. Under 2016 har vi fortsatt vår klimatomställning genom att femdubbla utbudet av gröna alternativ på menyn, vilket ha varit vår mest framgångsrika produktlansering någonsin.

Oatly har utsetts till ett av landets mest hållbara livsmedelsföretag. Oatly är det enda livsmedelsföretaget som hamnar i topp 3.
– Livsmedelsindustrin står för ungefär en tredjedel av världens utsläpp av växthusgaser, och det är nödvändigt att vi förändrar dagens ohållbara livsmedelssystem för våra barns och kommande generationers skull. Som företag ser vi som vår främsta uppgift att hjälpa människor att äta hälsosamt och klimatsmart, och därför är detta ett mycket hedrande och glädjande resultat för alla oss som arbetar på Oatly. kommenterar vd Toni Petersson.

Totalt är det 190 företag verksamma i Sverige som rankats. IKEA är total vinnare med 73 i index.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063