Bocuse 2017 vegansk tävlingsrätt

| Av Lisbeth Rauden | Tipsa redaktionen

En helt vegansk tallrik på kock-klassikern Bocuse d'Or är nyheten när tävlingen fyller 30 år i januari 2017.

Bocuse d'Or följer den kulinariska utvecklingen genom att ge de 24 tävlande kockarna uppgiften att tillreda en helt vegansk rätt. Tävlingsorganisationen framhåller att de är dags att vegetariska råvaror går från rollen som tillbehör och garnityr och blir ett huvudinslag i gastronomin.


De tävlande kan också lägga till två lokala produkter från respektive land om dessa inte finns tillgängliga på den matmarknad som kockarna väljer sina råvaror ifrån samt olja från valfri pressad frukt är också tillåtet, som kryddor och vegetal gelling, dock får man inte i den vegetariska rätten använda smaksatt olja smör, ost eller andra mejeriprodukter.


En månad har de 24 finalisterna på sig för att utvekcla en rätt och skicka in en bild av den till tävlingskommittéen före den 30 december 2016

Det andra delmomenten i tävlingen på fat är Poulet de Bresse et fruits de mer och förenar kött och skaldjur som innehåller råvarorna ä räkor, hummer och krabba.


Varje tävlande ska tillreda denna rätt enligt ett eget recept som inkluderar poulet de Bresse, ett urval av skaldjur och tre garnityr och servera 14 personer samt den vegetariska rätten serverad på fat.

24 länder deltar i tävlingen som äger rum den 24-25 januari 2017.

De 24 finalisterna i Bocuse d’Or 2017

Australien Daniel Arnold
Belgien Peter Aesert
Brasilien Giovanna Grossi
Chile Homero Antonio Burgos Olmos
Danmark Morten Falk
Estland Dmitri Rooz
Finland Eero Vottonen
Frankrike Laurent Lemal
Guatemala Marcos Jose Saenz Gonzalez
Holland Jan Smink
Island Viktor Andresson
Japan Kotaro Hasegawa
Kanada James Olberg
Kina Peter Lin
Marocko IssamJaffari
Norge Christopher William Davidsen
Schweiz Filipe Fonseca Pinheiro
Singapore Eng Tong Yew
Sydkorea Joonjae Ham
Sverige Alexander Sjögren
Tyskland Marvin Böhm
USA Mathew Peters
Ungern Tamás Szell
Uruguay Jessika Toni


Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Startsidan just nu

Onlinepizzas vd kliver av

Jureskog öppnar igen

I oktober öppnar andra restaurangen i det ska som ska bli en snabbmatskedja signerad kocken och krögaren Johan Jureskog.

Han ska lyfta fram estniska smaker

Lagunitas gästar Dogfood

Modemärke startar pop up-nattklubb

Ny hos Poppels

Nyhetsbrev

Växtbaserat på gourmetnivå

Arkiv

Nu nyöppnar Cassi

Oumph till Pizza Hut

Hon vann Lily Bollinger Award

Hanna Eriksson från Köksbaren i Umeå knep vinsten i årets upplaga av sommeliertävlingen.

Uppgifter: Coca-Cola utforskar cannabis-dryck

Färdiglagat à la Operakällaren

Nätverk med hållbara vinnare - här är finalisterna

Hälsingestintan vill ta in mer kapital

Viking Line förlänger med landslaget

Rederiet förlänger samarbetet med Svenska Kocklandslaget och Svenska Juniorlandslaget i ytterligare två år.

De ligger bakom mässa för drycker från Skåne

Lantmännen Cerealia-chef tar över Fairtrade

Cecilia Ceder blir ny vd för Fairtrade Sverige.

Löfbergs nya samarbete del av strategin

Amerikanska Humm Kombucha väljer Löfbergs som säljpartner i Sverige – för rosteriet är det i linje med satsningen på nya affärsområdet Ready to.

Svenska dumplings tar plats i norska butiker

Ett utökat samarbete med Norgesgruppen gör att Beijing 8 får en bredare lansering.

De fick Livsmedelspriset

Årets Arbetsplats – fyra finalistfilmer

Ännu hetare käk längs med vägen

Bensinstationskedjan hottar upp samarbetet med restaurangkonceptet Käk.

Matsvinnsapp i samarbete med stor aktör

Tar veganskt samarbete på blodigt allvar – efter Urban Deli sker bred lansering

Inbromsad tillväxt i restaurangnäringen

Från Copenhagen Plaza till The Lodge

Spendrups sluter upp bakom plaststrategi

Jobb & Karriär
Ny inköpsdirektör på kaffeföretaget

Mikrobryggeri får utökad distribution

Saknad apa dök upp på McDonalds

Svensk ost prisad i Hongkong

Här öppnar Bastard Burgers

Kopparbergs ökar vinsten

Restaurangkedja med tidning

Kafésatsning på gymmet

Scandi Standard investerar i dansk premiumkyckling

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.132