23948sdkhjf

Bocuse 2017 vegansk tävlingsrätt

| Av Lisbeth Rauden | Tipsa redaktionen

En helt vegansk tallrik på kock-klassikern Bocuse d'Or är nyheten när tävlingen fyller 30 år i januari 2017.

Bocuse d'Or följer den kulinariska utvecklingen genom att ge de 24 tävlande kockarna uppgiften att tillreda en helt vegansk rätt. Tävlingsorganisationen framhåller att de är dags att vegetariska råvaror går från rollen som tillbehör och garnityr och blir ett huvudinslag i gastronomin.


De tävlande kan också lägga till två lokala produkter från respektive land om dessa inte finns tillgängliga på den matmarknad som kockarna väljer sina råvaror ifrån samt olja från valfri pressad frukt är också tillåtet, som kryddor och vegetal gelling, dock får man inte i den vegetariska rätten använda smaksatt olja smör, ost eller andra mejeriprodukter.


En månad har de 24 finalisterna på sig för att utvekcla en rätt och skicka in en bild av den till tävlingskommittéen före den 30 december 2016

Det andra delmomenten i tävlingen på fat är Poulet de Bresse et fruits de mer och förenar kött och skaldjur som innehåller råvarorna ä räkor, hummer och krabba.


Varje tävlande ska tillreda denna rätt enligt ett eget recept som inkluderar poulet de Bresse, ett urval av skaldjur och tre garnityr och servera 14 personer samt den vegetariska rätten serverad på fat.

24 länder deltar i tävlingen som äger rum den 24-25 januari 2017.

De 24 finalisterna i Bocuse d’Or 2017

Australien Daniel Arnold
Belgien Peter Aesert
Brasilien Giovanna Grossi
Chile Homero Antonio Burgos Olmos
Danmark Morten Falk
Estland Dmitri Rooz
Finland Eero Vottonen
Frankrike Laurent Lemal
Guatemala Marcos Jose Saenz Gonzalez
Holland Jan Smink
Island Viktor Andresson
Japan Kotaro Hasegawa
Kanada James Olberg
Kina Peter Lin
Marocko IssamJaffari
Norge Christopher William Davidsen
Schweiz Filipe Fonseca Pinheiro
Singapore Eng Tong Yew
Sydkorea Joonjae Ham
Sverige Alexander Sjögren
Tyskland Marvin Böhm
USA Mathew Peters
Ungern Tamás Szell
Uruguay Jessika Toni
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Krogen modell för ledarträning

Ska expandera i södra Sverige

Utvecklar barkoncept

Okänd rätt utmaning i Bocuse 2019

År, månader, dagar och timmar av träning för det stora slutmålet går mot sitt slut för Sebastian Gibrand Sveriges, kandidat i Bocuse 2019.

Vinner hederspris vid Allt Om Vins "Årets Vinare"

"Vi har många att tacka på vägen för det här priset och hoppas kunna leva upp till de förväntningar som ett sådant här pris också innebära. Tack"

Guldregn över de svenska lagen

Kocklandslaget och ytterligare två lag kommer hem med seger i Culinary World Cup.

Nyhetsbrev

Urban Deli vidgar samarbetet med Axfood

Efter köpet: Urban Delis måltidslösningar breddas hos Hemköp och Willys.

Arkiv

Dole säljer i Sverige och Finland

De kan kombinera mat och dryck

Tre kaféer och restauranger i Stockholm nominerade i kategorin Årets kombo i Fast Food Awards.

Så många luncher och middagar är vegetariska

Så ska Espresso House minska svinnet

Kafékedja i rikstäckande samarbete med maträddarapp.

Populär chokladmjölk återkallas – flaskan kan gå sönder

Burgerkedja med eldskärm

Lanserar ersättning för plastsugrör

Med fokus på konferens

Ny Sushi Yama i Linköping

De har hälsa och miljö i fokus

De är nominerade i kategorin Årets Hjärta i Fast Food Awards.

Här är Nobelmenyn

På måndagskvällen var det så dags för Nobelbankett och bakad rotselleri fick spela huvudrollen.

Salladskedja öppnar nytt

Tredje restaurangen i Malmö och tionde etableringen för hälsokedjan som lovar ytterligare tillväxt.

Så sålde restaurangerna

Ökning för hotell- och trafiknära restauranger medan omsättning i personalrestauranger backade rejält under tredje kvartalet enligt siffror från Restaurangindex.

Här öppnar Linnea & Basilika

Historiskt låg skörd av matpotatis

Från Vigårda till Mosebacke

Meriterad köksmästare till Södra Teaterns restaurang.

3

Två toppar årets julöl!

RT-Forum har i samarbete med Foodnet provat årets julöl och andra juldrycker - resultatet är två öl är i topp bland många fina brygder.

Sushikedja öppnar nytt

Dansk juice och asiatiskt till Gallerian

Sia glass byter vd

Hon tar över på Svenskt Kött

Julskinkan fortsatt ohotad på julbordet

Ny vd på Siljans Chark

Matleveranstjänst till Malmö

Här öppnar Sabis nytt

Han är ny hos Altia

Läppja på GW

Här öppnar It´s Pleat

Här är årets bästa matböcker

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.159