Bocuse 2017 vegansk tävlingsrätt

| Av Lisbeth Rauden | Tipsa redaktionen

En helt vegansk tallrik på kock-klassikern Bocuse d'Or är nyheten när tävlingen fyller 30 år i januari 2017.

Bocuse d'Or följer den kulinariska utvecklingen genom att ge de 24 tävlande kockarna uppgiften att tillreda en helt vegansk rätt. Tävlingsorganisationen framhåller att de är dags att vegetariska råvaror går från rollen som tillbehör och garnityr och blir ett huvudinslag i gastronomin.


De tävlande kan också lägga till två lokala produkter från respektive land om dessa inte finns tillgängliga på den matmarknad som kockarna väljer sina råvaror ifrån samt olja från valfri pressad frukt är också tillåtet, som kryddor och vegetal gelling, dock får man inte i den vegetariska rätten använda smaksatt olja smör, ost eller andra mejeriprodukter.


En månad har de 24 finalisterna på sig för att utvekcla en rätt och skicka in en bild av den till tävlingskommittéen före den 30 december 2016

Det andra delmomenten i tävlingen på fat är Poulet de Bresse et fruits de mer och förenar kött och skaldjur som innehåller råvarorna ä räkor, hummer och krabba.


Varje tävlande ska tillreda denna rätt enligt ett eget recept som inkluderar poulet de Bresse, ett urval av skaldjur och tre garnityr och servera 14 personer samt den vegetariska rätten serverad på fat.

24 länder deltar i tävlingen som äger rum den 24-25 januari 2017.

De 24 finalisterna i Bocuse d’Or 2017

Australien Daniel Arnold
Belgien Peter Aesert
Brasilien Giovanna Grossi
Chile Homero Antonio Burgos Olmos
Danmark Morten Falk
Estland Dmitri Rooz
Finland Eero Vottonen
Frankrike Laurent Lemal
Guatemala Marcos Jose Saenz Gonzalez
Holland Jan Smink
Island Viktor Andresson
Japan Kotaro Hasegawa
Kanada James Olberg
Kina Peter Lin
Marocko IssamJaffari
Norge Christopher William Davidsen
Schweiz Filipe Fonseca Pinheiro
Singapore Eng Tong Yew
Sydkorea Joonjae Ham
Sverige Alexander Sjögren
Tyskland Marvin Böhm
USA Mathew Peters
Ungern Tamás Szell
Uruguay Jessika Toni


Håll dig uppdaterad med Fast Food Magazine
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Startsidan just nu

Äggröra hos Preem

Snart påbörjas Trocadero-flytten

I maj förra året stod det klart att Spendrups tar över all tillverkning av den klassiska läskedrycken Trocadero. Nu är det snart dags för en av licenstillverkarna att trappa ner – och ersätta produktionen.

Linnea & Basilika öppnar nytt

De tävlar i Årets bagare

Karma till Storbritannien

Woki in - Satori ut

Efter första etableringen i Göteborg öppnar asiatiska restaurangkonceptet i Malmö i sommar.

Nyhetsbrev

Provsmakning inför Food Tech

Sotad ålmal, odlad i Surte, serverades när Food Tech bjöd på en provsmakning inför eventet i mars. Fokus är hur teknik och innovationer ska kunna bidra till framtidens hållbara mat.

Arkiv

Juicekedja till Linden

Sibylla öppnar nytt i Västerås

Käk hos Circle K

Bensinstationskedjan lanserar Petters och Käks ”Håll-käften”-burgare på 295 fullservicestationer i Sverige.

Flygplatsfika hos Arket

Mat viktig del i omdaning av NK

Varuhuset i Stockholm bygger om och ut och lägger också fokus på mat och det dukade bordet.

Fler bagare behövs

Brämhults bantar förpackning

Bowls i Umeå

Tidigare Arla-bageri köps upp igen

Max fortsätter satsa i Norge

Max Burgers har öppnat på Stavanger flygplats. 40 till 50 restauranger ska öppna i Norge inom tio år.

Semmelkriget vill inte ta slut

Har du koll på alla olika varianter inför fettisdagen?

Årets köpmän korade

De plockade hem priser vid Reitan Conveniences årliga riksmöte.

Duni köper förpackningsbolag

Ikea-köttbullarna får ny kompis: Tysk växtlasagne

Möbeljätten fortsätter satsningen på hållbar mat och lanserar en lasagne där proteinet kommer från havre och gula ärter.

Han blir vd för Ingelsta Kalkon

De fick Gulddrakar

Ett kafé, tre restauranger och en bar i Stockholm kammade hem Dagens Nyheters Gulddrakar på måndagskvällen. Därtill delades postumt pris ut till Magdalena Ribbing.Två framtidslöften i restaurangbranschen prisades också under kvällen.

Rejäl ökning för kaféer

Restaurangbranschen avslutade året starkt med försäljningsuppgångar inom fler delbranscher, enligt Restaurangindex.

Premiär för Eataly

Gateau till Finland

Rätt musik ökar försäljningen

Food for Progress rekryterar från Krav

Tid för te

Chokladkafé satsar på franchise

Snart dags för Fast Food Awards

Paulig investerar i kaffe-startup

Kafékedja till Sydostasien

E-handel för B2B halkar efter

Sockrets hälsoeffekter ska utredas

Här är årets ”udda” semlor

Sänd till en kollega

0.135