23948sdkhjf

Bocuse 2017 vegansk tävlingsrätt

| Av Lisbeth Rauden | Tipsa redaktionen

En helt vegansk tallrik på kock-klassikern Bocuse d'Or är nyheten när tävlingen fyller 30 år i januari 2017.

Bocuse d'Or följer den kulinariska utvecklingen genom att ge de 24 tävlande kockarna uppgiften att tillreda en helt vegansk rätt. Tävlingsorganisationen framhåller att de är dags att vegetariska råvaror går från rollen som tillbehör och garnityr och blir ett huvudinslag i gastronomin.


De tävlande kan också lägga till två lokala produkter från respektive land om dessa inte finns tillgängliga på den matmarknad som kockarna väljer sina råvaror ifrån samt olja från valfri pressad frukt är också tillåtet, som kryddor och vegetal gelling, dock får man inte i den vegetariska rätten använda smaksatt olja smör, ost eller andra mejeriprodukter.


En månad har de 24 finalisterna på sig för att utvekcla en rätt och skicka in en bild av den till tävlingskommittéen före den 30 december 2016

Det andra delmomenten i tävlingen på fat är Poulet de Bresse et fruits de mer och förenar kött och skaldjur som innehåller råvarorna ä räkor, hummer och krabba.


Varje tävlande ska tillreda denna rätt enligt ett eget recept som inkluderar poulet de Bresse, ett urval av skaldjur och tre garnityr och servera 14 personer samt den vegetariska rätten serverad på fat.

24 länder deltar i tävlingen som äger rum den 24-25 januari 2017.

De 24 finalisterna i Bocuse d’Or 2017

Australien Daniel Arnold
Belgien Peter Aesert
Brasilien Giovanna Grossi
Chile Homero Antonio Burgos Olmos
Danmark Morten Falk
Estland Dmitri Rooz
Finland Eero Vottonen
Frankrike Laurent Lemal
Guatemala Marcos Jose Saenz Gonzalez
Holland Jan Smink
Island Viktor Andresson
Japan Kotaro Hasegawa
Kanada James Olberg
Kina Peter Lin
Marocko IssamJaffari
Norge Christopher William Davidsen
Schweiz Filipe Fonseca Pinheiro
Singapore Eng Tong Yew
Sydkorea Joonjae Ham
Sverige Alexander Sjögren
Tyskland Marvin Böhm
USA Mathew Peters
Ungern Tamás Szell
Uruguay Jessika Toni
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Beyond Meat värderas till över en miljard

Jinx utökar – öppnar restaurang

Bastard Burgers växer i Stockholmsområdet

Ytterligare två etableringar klara för den snabbväxande kedjan.

Ung Sigtunakock bäst i världen

Niclas Jansson segrade i Copper Skillet-finalen i Toronto.

Världsrekord i whiskyprovning

Guinness World Records har godkänt rekordet.

Slutet för Götgatsbackens äldsta krog

Nyhetsbrev

Från lagerlokal till hotell med takbar

Blique by Nobis öppnar den 26 april.

Arkiv

Restaurang Tak – nu även Krav-märkt

Calle P-gänget bakom ny bar

Menigo köper ut Arla – ensam ägare av Restaurangakademien

Årets kock får nya ägare

Spendrups och Arla tar över från Restaurangakademien.

Kafferabatt minskar engångsmuggar

Falafel basen i stjärnkockarnas nya snabbmatskoncept

Täby Deli invigs den 11 april – Fafelle öppnar i slutet av maj.

Fotografiskas eget öl bryggs på överblivet bröd

Hipster-Söder får egen Max-burgare

Tre specialprodukter på Max nya flaggskeppsrestaurang vid Medborgarplatsen.

Efter köttkrig – restauranggrossist i konkurs

Egen vinautomat på hotellrummet

Gateau poppar upp hos H&M i påsk

Ny inköpsansvarig på Urban Deli

Stjärnkock vill öka kunskapen om självmord

Anton Bjuhrs mamma tog sitt liv – nu blir han ambassadör för Suicide Zero.

Grands nya bakficka hedrar legendarisk krögare

Vegomässan ställs in

EU kan förbjuda "vegoburgare" – vill undvika förväxling

Äntligen invigningsdatum för Max flaggskepp vid Medborgarplatsen

Firar med att introducera en ny Medis-burgare.

Burger King lanserar ”blödande” veganburgare

Här öppnar Taco Bar restaurang nr 45

Veganskt intresserar på nätet

Espresso House tar in ärtdryck

Potatisdrycksföretag tar in 11 miljoner

Hon är Stadshuskällarens nya konditor

Ungas matval styrs av värderingar

Finalisterna i sommelier-VM klara

Här ska Martin & Servera bygga nytt lager

Familjer testar middagar åt Urban Deli

Fredrik Lindfors vidare i Sommelier-VM

Italiensk mat – mest poppis i hela världen

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.128