23948sdkhjf

Rösta och läs mer om Bocuse d'Or 2017

| Av Lisbeth Rauden | Tipsa redaktionen

Alexander Sjögren är Sveriges representant i Bocuse d’Or 2017.Totalt tävlar 24 länder i kock-VM i Lyon.De 24 länderna har kvalificerat via Bocuse d´Or Europe, Bocuse d´Or Asia Pacific, Bocuse d´Or Latin America, Bocuse d´Or Australia, Bocuse d´Or USA eller blivit tilldelat ett wild card

Tolv länder tävlar första dagen och de övriga tolv tävlar dag två. Alexander Sjögren är först ut i tävlingen och tävlar dag ett i kök nummer ett med commis är Hampus Risberg.

Rösta på bästa affischen i Bocuse

Tävlingsdag 24 januari

Sverige Alexander Sjögren
Kina Peter Lin
Finland Eero Vottonen
Chile Homero Antonio Burgos Olmos
Japan Kotaro Hasegawa
Sydkorea Joonjae Ham
Frankrike Laurent Lemal
Belgien Peter Aesert
Danmark Morten Falk
Holland Jan Smink
Norge Christopher William Davidsen
Ungern Tamás Szell

Tävlingsdag 25 januari



Singapore Eng Tong Yew
Schweiz Filipe Fonseca Pinheiro
Australien Daniel Arnold
Estland Dmitri Rooz
USA Mathew Peters
Island Viktor Andresson
Tyskland Marvin Böhm
Kanada James Olberg
Brasilien Giovanna Grossi
Marocko IssamJaffari
Guatemala Marcos Jose Saenz Gonzalez
Sydkorea Joonjae Ham

Varje team består av kock, commis, coach, president och en promotion manager. Henrik Norström är president för den svenska satsningen i Bocuse d’Or coach är Jonas Lundgren.

Tävlingsregler och huvudråvarorna:

De tävlande ska på fem timmar och 35 minuter tillaga en rätt som serveras på fat och en rätt som serveras på tallrik för 14 personer vardera. Huvudråvarorna för fat respektive tallriks presentation bestäms av huvudorganisationen bakom Bocuse d’Or.

Årets köttråvara ger hommage till staden Lyon och 30-årsjubileet av Bocuse d’Or; bressekyckling och skaldjur. Råvaror faträtten - bressekyckling och skaldjur.De tävlande tilldelas två bresskyckling på en vikt mellan 1,8 och 2 kg.Till kycklingen ska de tävlande välja minst ett skaldjur från ett urval av havskräftor, blue lobster, amerikansk hummer, flodkräftor och scampi. Utöver råvarorna, bressekyckling och skaldjur, ska kötträtten bestå av tre garnityrer och sås. 14 portioner av kötträtten presenteras för juryn på uppläggningsfat.

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

De har hälsa och miljö i fokus

De är nominerade i kategorin Årets Hjärta i Fast Food Awards.

Här är Nobelmenyn

På måndagskvällen var det så dags för Nobelbankett och bakad rotselleri fick spela huvudrollen.

Salladskedja öppnar nytt

Tredje restaurangen i Malmö och tionde etableringen för hälsokedjan som lovar ytterligare tillväxt.

Så sålde restaurangerna

Ökning för hotell- och trafiknära restauranger medan omsättning i personalrestauranger backade rejält under tredje kvartalet enligt siffror från Restaurangindex.

Här öppnar Linnea & Basilika

Historiskt låg skörd av matpotatis

Nyhetsbrev

Nyhetsbrevet skickas ut två gånger i veckan (tisdag och torsdag).

Se det senaste nyhetsbrevet. Annonsera i nyhetsbrevet

Från Vigårda till Mosebacke

Meriterad köksmästare till Södra Teaterns restaurang.

Arkiv

Guldregn över de svenska lagen

Kocklandslaget och ytterligare två lag kommer hem med seger i Culinary World Cup.

1

Två toppar årets julöl!

RT-Forum har i samarbete med Foodnet provat årets julöl och andra juldrycker - resultatet är två öl är i topp bland många fina brygder.

Systembolaget öppnar utlämningsställe

Här ska nytt koncept för e-handeln testas.

Trio nominerad till Årets Fast Casual

Kale & Crave, Dogfood och Scandwich är nominerade i kategorin Årets Fast Casual i Fast Food Awards 2019.

Sushikedja öppnar nytt

Dansk juice och asiatiskt till Gallerian

Stora utmaningar med ursprungsmärkning av kött och fisk på restaurang

Mindre marginaler - men storleken spelar ingen roll

Inspirerat av spanska saluhallar

Matverk Närke 2019 vanns av sBread

"När svinn blir win och botten blir toppen"

Kock och konditor laddar inför Nobelfest

Daniel Roos är Nobelkonditor för femte gången. Han gör middagen tillsammans med Tom Sjöstedt som är Nobelkock för andra året.

Sia glass byter vd

De sätter guldkant på fikastunden

Ett 50-talskafé, ett konditori med franska förtecken och anrikt Stockholmskafé är nominerade i kategorin Årets Coffee Shop.

Crêperie till galleria

Från OKQ8 till Fazer Food Services Sverige

Hon är ny kommunikationsdirektör hos måltidsleverantören.

Gateau gästar H&M

Fazerägt hantverksbageri öppnar pop up i modekoncernens inredningsbutiker i december.

Fortsatt höga konkurstal inom hotell- och restaurangbranschen

Hon tar över på Svenskt Kött

Julskinkan fortsatt ohotad på julbordet

Ny vd på Siljans Chark

Matleveranstjänst till Malmö

Här öppnar Sabis nytt

Han är ny hos Altia

Läppja på GW

Här öppnar It´s Pleat

Här är årets bästa matböcker

Nya matkoncept till Täby centrum

Restaurangkedja säger upp personal

Orkla lägger bud på Kotipizza

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.157