23948sdkhjf
Logga in eller skapa för att spara artiklar
Få tillgång till allt innehåll på RS & FastFood

Rösta och läs mer om Bocuse d'Or 2017

Alexander Sjögren är Sveriges representant i Bocuse d’Or 2017.Totalt tävlar 24 länder i kock-VM i Lyon.De 24 länderna har kvalificerat via Bocuse d´Or Europe, Bocuse d´Or Asia Pacific, Bocuse d´Or Latin America, Bocuse d´Or Australia, Bocuse d´Or USA eller blivit tilldelat ett wild card

Tolv länder tävlar första dagen och de övriga tolv tävlar dag två. Alexander Sjögren är först ut i tävlingen och tävlar dag ett i kök nummer ett med commis är Hampus Risberg.

Rösta på bästa affischen i Bocuse

Tävlingsdag 24 januari

Sverige Alexander Sjögren

Kina Peter Lin

Finland Eero Vottonen

Chile Homero Antonio Burgos Olmos

Japan Kotaro Hasegawa

Sydkorea Joonjae Ham

Frankrike Laurent Lemal

Belgien Peter Aesert

Danmark Morten Falk

Holland Jan Smink

Norge Christopher William Davidsen

Ungern Tamás Szell

Tävlingsdag 25 januari

Singapore Eng Tong Yew

Schweiz Filipe Fonseca Pinheiro

Australien Daniel Arnold

Estland Dmitri Rooz

USA Mathew Peters

Island Viktor Andresson

Tyskland Marvin Böhm

Kanada James Olberg

Brasilien Giovanna Grossi

Marocko IssamJaffari

Guatemala Marcos Jose Saenz Gonzalez

Sydkorea Joonjae Ham

Varje team består av kock, commis, coach, president och en promotion manager. Henrik Norström är president för den svenska satsningen i Bocuse d’Or coach är Jonas Lundgren.

Tävlingsregler och huvudråvarorna:

De tävlande ska på fem timmar och 35 minuter tillaga en rätt som serveras på fat och en rätt som serveras på tallrik för 14 personer vardera. Huvudråvarorna för fat respektive tallriks presentation bestäms av huvudorganisationen bakom Bocuse d’Or.

Årets köttråvara ger hommage till staden Lyon och 30-årsjubileet av Bocuse d’Or; bressekyckling och skaldjur. Råvaror faträtten - bressekyckling och skaldjur.De tävlande tilldelas två bresskyckling på en vikt mellan 1,8 och 2 kg.Till kycklingen ska de tävlande välja minst ett skaldjur från ett urval av havskräftor, blue lobster, amerikansk hummer, flodkräftor och scampi. Utöver råvarorna, bressekyckling och skaldjur, ska kötträtten bestå av tre garnityrer och sås. 14 portioner av kötträtten presenteras för juryn på uppläggningsfat.

BREAKING
{{ article.headline }}
0.05