Rösta och läs mer om Bocuse d'Or 2017

| Av Lisbeth Rauden | Tipsa redaktionen

Alexander Sjögren är Sveriges representant i Bocuse d’Or 2017.Totalt tävlar 24 länder i kock-VM i Lyon.De 24 länderna har kvalificerat via Bocuse d´Or Europe, Bocuse d´Or Asia Pacific, Bocuse d´Or Latin America, Bocuse d´Or Australia, Bocuse d´Or USA eller blivit tilldelat ett wild card

Tolv länder tävlar första dagen och de övriga tolv tävlar dag två. Alexander Sjögren är först ut i tävlingen och tävlar dag ett i kök nummer ett med commis är Hampus Risberg.

Rösta på bästa affischen i Bocuse

Tävlingsdag 24 januari

Sverige Alexander Sjögren
Kina Peter Lin
Finland Eero Vottonen
Chile Homero Antonio Burgos Olmos
Japan Kotaro Hasegawa
Sydkorea Joonjae Ham
Frankrike Laurent Lemal
Belgien Peter Aesert
Danmark Morten Falk
Holland Jan Smink
Norge Christopher William Davidsen
Ungern Tamás Szell

Tävlingsdag 25 januari



Singapore Eng Tong Yew
Schweiz Filipe Fonseca Pinheiro
Australien Daniel Arnold
Estland Dmitri Rooz
USA Mathew Peters
Island Viktor Andresson
Tyskland Marvin Böhm
Kanada James Olberg
Brasilien Giovanna Grossi
Marocko IssamJaffari
Guatemala Marcos Jose Saenz Gonzalez
Sydkorea Joonjae Ham

Varje team består av kock, commis, coach, president och en promotion manager. Henrik Norström är president för den svenska satsningen i Bocuse d’Or coach är Jonas Lundgren.

Tävlingsregler och huvudråvarorna:

De tävlande ska på fem timmar och 35 minuter tillaga en rätt som serveras på fat och en rätt som serveras på tallrik för 14 personer vardera. Huvudråvarorna för fat respektive tallriks presentation bestäms av huvudorganisationen bakom Bocuse d’Or.

Årets köttråvara ger hommage till staden Lyon och 30-årsjubileet av Bocuse d’Or; bressekyckling och skaldjur. Råvaror faträtten - bressekyckling och skaldjur.De tävlande tilldelas två bresskyckling på en vikt mellan 1,8 och 2 kg.Till kycklingen ska de tävlande välja minst ett skaldjur från ett urval av havskräftor, blue lobster, amerikansk hummer, flodkräftor och scampi. Utöver råvarorna, bressekyckling och skaldjur, ska kötträtten bestå av tre garnityrer och sås. 14 portioner av kötträtten presenteras för juryn på uppläggningsfat.



Håll dig uppdaterad med Fast Food Magazine
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Startsidan just nu

Nu ska alla caféer bli lättillgängliga

Stor norsk pizzakedja tar in svenskt protein

Medalj till Rasta Groups grundare

På måndagen förärades Rasta Groups grundare näringslivsmedalj av Kungliga Patriotiska Sällskapet.

Läskförsäljningen sjönk som en sten

Burgerkedjan börjar med biokol

Coca-Cola sätter spelare på burken

Nyhetsbrev

Starbucks blir råare

Malmöbaserade företaget Get Raw inleder samarbete.

Arkiv

Program GastroNord 24-27 april 2018

Starbucks stänger ner och undervisar

Nedräkning inför Pizza-SM

Butik och restaurang till Kiruna

Sänkt moms gav inte billigare restaurangnota

Fler än fyrtio nya caféer

Maten blir allt grönare

De svenska hushållen blir allt grönare. Dock bara på vardagar, till helgen vill vi fortfarande äta kött.

De öppnar Sveriges längsta salladsbar

De blev årets Convenience-butik

Härnösandsbutik känd för sina semlor vann pris.

Ta en taco när du landar

Juicekedja till Bromma

De har fått nog av duvorna

Cafékedja i konkurs

Skånska franchisekedjan är satt i konkurs på egen begäran efter att rekonstruktionen misslyckats.

Foodtruck à la Pontus

Cava, burgare och tapas - Här öppnar fyra nya restauranger

Burgerkedjan vill ta över Norden

Ännu en utmanare på nätmatscenen

Napolitansk pizza till Piteå

Efter 45 år – nu lämnar den klassiska korvkiosken Malmö

Beijing8 blir två

Kyparen avskedades – var för ”fransk”

Nu öppnar Jureskogs

Här är de nominerade i Pizza-SM

De öppnar i nytt i Uppsala

McDonalds inför bordsservering

Tre ska bli sju -Taku Taku expanderar

Öl från stammen

VM-korv med namn

Ny grön våg på Max

Sänd till en kollega

0.111