23948sdkhjf

Rösta och läs mer om Bocuse d'Or 2017

| Av Lisbeth Rauden | Tipsa redaktionen

Alexander Sjögren är Sveriges representant i Bocuse d’Or 2017.Totalt tävlar 24 länder i kock-VM i Lyon.De 24 länderna har kvalificerat via Bocuse d´Or Europe, Bocuse d´Or Asia Pacific, Bocuse d´Or Latin America, Bocuse d´Or Australia, Bocuse d´Or USA eller blivit tilldelat ett wild card

Tolv länder tävlar första dagen och de övriga tolv tävlar dag två. Alexander Sjögren är först ut i tävlingen och tävlar dag ett i kök nummer ett med commis är Hampus Risberg.

Rösta på bästa affischen i Bocuse

Tävlingsdag 24 januari

Sverige Alexander Sjögren
Kina Peter Lin
Finland Eero Vottonen
Chile Homero Antonio Burgos Olmos
Japan Kotaro Hasegawa
Sydkorea Joonjae Ham
Frankrike Laurent Lemal
Belgien Peter Aesert
Danmark Morten Falk
Holland Jan Smink
Norge Christopher William Davidsen
Ungern Tamás Szell

Tävlingsdag 25 januari



Singapore Eng Tong Yew
Schweiz Filipe Fonseca Pinheiro
Australien Daniel Arnold
Estland Dmitri Rooz
USA Mathew Peters
Island Viktor Andresson
Tyskland Marvin Böhm
Kanada James Olberg
Brasilien Giovanna Grossi
Marocko IssamJaffari
Guatemala Marcos Jose Saenz Gonzalez
Sydkorea Joonjae Ham

Varje team består av kock, commis, coach, president och en promotion manager. Henrik Norström är president för den svenska satsningen i Bocuse d’Or coach är Jonas Lundgren.

Tävlingsregler och huvudråvarorna:

De tävlande ska på fem timmar och 35 minuter tillaga en rätt som serveras på fat och en rätt som serveras på tallrik för 14 personer vardera. Huvudråvarorna för fat respektive tallriks presentation bestäms av huvudorganisationen bakom Bocuse d’Or.

Årets köttråvara ger hommage till staden Lyon och 30-årsjubileet av Bocuse d’Or; bressekyckling och skaldjur. Råvaror faträtten - bressekyckling och skaldjur.De tävlande tilldelas två bresskyckling på en vikt mellan 1,8 och 2 kg.Till kycklingen ska de tävlande välja minst ett skaldjur från ett urval av havskräftor, blue lobster, amerikansk hummer, flodkräftor och scampi. Utöver råvarorna, bressekyckling och skaldjur, ska kötträtten bestå av tre garnityrer och sås. 14 portioner av kötträtten presenteras för juryn på uppläggningsfat.

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Här öppnar Taco Bar restaurang nr 45

Veganskt intresserar på nätet

Coca-Cola ändrar formen: ”Största satsningen sedan 1971”

Espresso House tar in ärtdryck

Nya kocktävlingar ska fånga upp gymnasieelever

Max på offensiven mot fossilbaserad plast

Nyhetsbrev

Potatisdrycksföretag tar in 11 miljoner

Arkiv

Brödernas tredje och fjärde restaurang

Planerar att expandera med 20-talet restauranger.

1

Tre nytillskott i kocklandslaget

Inte en enda kvinna i det Svenska kocklandslaget.

Hon är Ekstedts nya köksmästare

Norska läskproducenten förlorar mot Coca-Cola – igen

Västerbottensost blir dokumentär

Unik sushirestaurang får tillfällig replika i Stockholm

Restaurangchefen för Nadeshiko Sushi öppnar pop up.

Nu rullar kedjan sushi även på Ica

Ska brygga öl med helt ny robotcell

Hon är Stadshuskällarens nya konditor

Tyskland tog sommelier-guldet

Överraskande vinnare i sommelier-VM.

Ungas matval styrs av värderingar

Finalisterna i sommelier-VM klara

Innovativa bakverk av Årets bagare 2019

Här ska Martin & Servera bygga nytt lager

Här är Årets rätt – av Årets kock

Sveriges bästa unga bagare korad

Familjer testar middagar åt Urban Deli

Fredrik Lindfors vidare i Sommelier-VM

Italiensk mat – mest poppis i hela världen

Framtidens mat – så tänkte vi förr och så tänker vi nu

Hamburgerrestauranger utsätter gäster för onödiga risker

Kennedy Bakircioglü får egen öl

Efter kritiken: Max avbryter veganmärkningen

Martin & Servera drar ned på plasten

Stockholm Fisk i ny tappning

Max inför veganmärkning

Poke bowl-koncept växer i Göteborg

Coca-Cola lanserar läsk med biljakt

Ökad tillväxt men stora utmaningar för Mackmyra

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.117