Patti Smith deltar i Nobels stora matkonferens

| Av Lisbeth Rauden | Tipsa redaktionen

Årets upplaga av Nobel Week Dialogue fokuserar på den roll maten har i våra liv? Vem påverkar vad vi väljer att äta och hur påverkar våra val miljön? Det är några av de frågor som Nobelpristagare debatterar med världsledande experter under Nobel Week Dialogue som äger rum dagen innan utdelningen av Nobelpriset. Patti Smith är en av talarna liksom bland andra vice statsminister Isabella Lövin och Johan Rockström, chef för Stockholm Resilience Centre. R&S och Prata Mat är på plats. Sammandrag och kommentarer på nätet.  

Nobel Week Dialogue är den stora vetenskapskonferensen under Nobelveckan där Nobelpristagare och några av världens mest initierade och inspirerande debattörer för att utforska samtidens främsta utmaningar.
Årets tema är Your plate. Our planet. The Future of Food och handlar om matens betydelse för oss människor både som biologiska och sociala varelser, men också dess påverkan på vår livsmiljö idag och i framtiden. Bland rubrikerna:

KÖTTDEBATT, DIGITAL ODLING OCH PATTI SMITH.

I årets dialog samlas sex Nobelpristagare. Däribland förra årets ekonomipristagare Angus Deaton och fredspristagaren Muhammad Yunus (2006) som riktar ljuset mot världens stora skillnader i överflöd och svält. Caleb Harper, dataspecialisten som bygger matproduktion i hemmet, pratar om ”the internet of food” och Nicolette Hahn Niman, vegetarianen och miljöjuristen som blev boskapsfarmare, ger sin syn på den brännande köttdebatten. Legendariska artisten Patti Smith deltar i ett samtal om vikten av förebilder, där en rad Nobelpristagare är några av hennes största inspirationskällor.

Intresset för årets upplaga av Nobel Week Dialogue har varit stort och de 1 300 publikplatserna i Stockholm City Conference Centre är fullbokade. Evenemanget streamas hela dagen den 9 december på www.nobelweekdialogue.org och man kan delta i diskussionerna via #Nobeldialog.
R&S och Prata Mat är på plats. Sammandrag och kommentarer på nätet.


Håll dig uppdaterad med Fast Food Magazine
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Startsidan just nu

Han är årets Pizzabagare

Sommarpizza gav vinst på Pizza-SM

Klart: De går vidare i Pizza-SM

Semifinalen är över på Gastronord – nu väntar final.

De startar Sveriges första bryggeri för energidrycker

Bolaget 13:e Protein import köper småländskt Kopparbergsbryggeri – siktar mot en produktion av minst 20 miljoner burkar om året.

Convinis nya vd ska leda expansion

Mats Palmquist är ny vd för leverantören, som vill växa både i Sverige och internationellt.

Live: Se Pizza-SM här!

Direktsändning direkt från tävlingen på GastroNord.

Coca-cola gick bättre än väntat

Nyhetsbrev

Nu ska alla caféer bli lättillgängliga

Arkiv

Stor norsk pizzakedja tar in svenskt protein

Medalj till Rasta Groups grundare

På måndagen förärades Rasta Groups grundare näringslivsmedalj av Kungliga Patriotiska Sällskapet.

Läskförsäljningen sjönk som en sten

Burgerkedjan börjar med biokol

Coca-Cola sätter spelare på burken

Starbucks blir råare

Malmöbaserade företaget Get Raw inleder samarbete.

Program GastroNord 24-27 april 2018

Starbucks stänger ner och undervisar

Nedräkning inför Pizza-SM

Butik och restaurang till Kiruna

Sänkt moms gav inte billigare restaurangnota

Fler än fyrtio nya caféer

Maten blir allt grönare

De svenska hushållen blir allt grönare. Dock bara på vardagar, till helgen vill vi fortfarande äta kött.

De öppnar Sveriges längsta salladsbar

De blev årets Convenience-butik

Härnösandsbutik känd för sina semlor vann pris.

Ta en taco när du landar

Juicekedja till Bromma

De har fått nog av duvorna

Foodtruck à la Pontus

Burgerkedjan vill ta över Norden

Ännu en utmanare på nätmatscenen

Napolitansk pizza till Piteå

Efter 45 år – nu lämnar den klassiska korvkiosken Malmö

Beijing8 blir två

Kyparen avskedades – var för ”fransk”

Nu öppnar Jureskogs

Här är de nominerade i Pizza-SM

De öppnar i nytt i Uppsala

McDonalds inför bordsservering

Sänd till en kollega

0.116