23948sdkhjf

Patti Smith deltar i Nobels stora matkonferens

| Av Lisbeth Rauden | Tipsa redaktionen

Årets upplaga av Nobel Week Dialogue fokuserar på den roll maten har i våra liv? Vem påverkar vad vi väljer att äta och hur påverkar våra val miljön? Det är några av de frågor som Nobelpristagare debatterar med världsledande experter under Nobel Week Dialogue som äger rum dagen innan utdelningen av Nobelpriset. Patti Smith är en av talarna liksom bland andra vice statsminister Isabella Lövin och Johan Rockström, chef för Stockholm Resilience Centre. R&S och Prata Mat är på plats. Sammandrag och kommentarer på nätet.  

Nobel Week Dialogue är den stora vetenskapskonferensen under Nobelveckan där Nobelpristagare och några av världens mest initierade och inspirerande debattörer för att utforska samtidens främsta utmaningar.
Årets tema är Your plate. Our planet. The Future of Food och handlar om matens betydelse för oss människor både som biologiska och sociala varelser, men också dess påverkan på vår livsmiljö idag och i framtiden. Bland rubrikerna:

KÖTTDEBATT, DIGITAL ODLING OCH PATTI SMITH.

I årets dialog samlas sex Nobelpristagare. Däribland förra årets ekonomipristagare Angus Deaton och fredspristagaren Muhammad Yunus (2006) som riktar ljuset mot världens stora skillnader i överflöd och svält. Caleb Harper, dataspecialisten som bygger matproduktion i hemmet, pratar om ”the internet of food” och Nicolette Hahn Niman, vegetarianen och miljöjuristen som blev boskapsfarmare, ger sin syn på den brännande köttdebatten. Legendariska artisten Patti Smith deltar i ett samtal om vikten av förebilder, där en rad Nobelpristagare är några av hennes största inspirationskällor.

Intresset för årets upplaga av Nobel Week Dialogue har varit stort och de 1 300 publikplatserna i Stockholm City Conference Centre är fullbokade. Evenemanget streamas hela dagen den 9 december på www.nobelweekdialogue.org och man kan delta i diskussionerna via #Nobeldialog.
R&S och Prata Mat är på plats. Sammandrag och kommentarer på nätet.
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Hon är Ekstedts nya köksmästare

Norska läskproducenten förlorar mot Coca-Cola – igen

Västerbottensost blir dokumentär

Unik sushirestaurang får tillfällig replika i Stockholm

Restaurangchefen för Nadeshiko Sushi öppnar pop up.

Nu rullar kedjan sushi även på Ica

Ska brygga öl med helt ny robotcell

Nyhetsbrev

Hon är Stadshuskällarens nya konditor

Arkiv

Tyskland tog sommelier-guldet

Överraskande vinnare i Sommelier-VM.

Ungas matval styrs av värderingar

Finalisterna i sommelier-VM klara

Innovativa bakverk av Årets bagare 2019

Här ska Martin & Servera bygga nytt lager

Här är Årets rätt – av Årets kock

Sveriges bästa unga bagare korad

Familjer testar middagar åt Urban Deli

Fredrik Lindfors vidare i Sommelier-VM

Italiensk mat – mest poppis i hela världen

Framtidens mat – så tänkte vi förr och så tänker vi nu

Delicato lanserar "fikabubbel"

Efter sexskandalen – kändiskocken ger nu upp sitt krogimperium

Hamburgerrestauranger utsätter gäster för onödiga risker

Barmästare på ny jazz- och cocktailbar

Kennedy Bakircioglü får egen öl

Efter kritiken: Max avbryter veganmärkningen

Martin & Servera drar ned på plasten

Stockholm Fisk i ny tappning

Max inför veganmärkning

Poke bowl-koncept växer i Göteborg

Coca-Cola lanserar läsk med biljakt

Ökad tillväxt men stora utmaningar för Mackmyra

Burkvinet är här

Därför valde vertikalodlarna konkurs

Maten spåras på atomnivå

Två gotlänningar toppar Årets unga kock

Nio nya Bastard Burgers-restauranger har växt till tio

Årets Lilly Bollinger-tävling igång

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.122