23948sdkhjf

Patti Smith deltar i Nobels stora matkonferens

Årets upplaga av Nobel Week Dialogue fokuserar på den roll maten har i våra liv? Vem påverkar vad vi väljer att äta och hur påverkar våra val miljön? Det är några av de frågor som Nobelpristagare debatterar med världsledande experter under Nobel Week Dialogue som äger rum dagen innan utdelningen av Nobelpriset. Patti Smith är en av talarna liksom bland andra vice statsminister Isabella Lövin och Johan Rockström, chef för Stockholm Resilience Centre. R&S och Prata Mat är på plats. Sammandrag och kommentarer på nätet.  
Nobel Week Dialogue är den stora vetenskapskonferensen under Nobelveckan där Nobelpristagare och några av världens mest initierade och inspirerande debattörer för att utforska samtidens främsta utmaningar.
Årets tema är Your plate. Our planet. The Future of Food och handlar om matens betydelse för oss människor både som biologiska och sociala varelser, men också dess påverkan på vår livsmiljö idag och i framtiden. Bland rubrikerna:

KÖTTDEBATT, DIGITAL ODLING OCH PATTI SMITH.

I årets dialog samlas sex Nobelpristagare. Däribland förra årets ekonomipristagare Angus Deaton och fredspristagaren Muhammad Yunus (2006) som riktar ljuset mot världens stora skillnader i överflöd och svält. Caleb Harper, dataspecialisten som bygger matproduktion i hemmet, pratar om ”the internet of food” och Nicolette Hahn Niman, vegetarianen och miljöjuristen som blev boskapsfarmare, ger sin syn på den brännande köttdebatten. Legendariska artisten Patti Smith deltar i ett samtal om vikten av förebilder, där en rad Nobelpristagare är några av hennes största inspirationskällor.

Intresset för årets upplaga av Nobel Week Dialogue har varit stort och de 1 300 publikplatserna i Stockholm City Conference Centre är fullbokade. Evenemanget streamas hela dagen den 9 december på www.nobelweekdialogue.org och man kan delta i diskussionerna via #Nobeldialog.
R&S och Prata Mat är på plats. Sammandrag och kommentarer på nätet.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078