Fasan + vegetariskt = tävlingsrätter Årets Kock 2017 ​

| Av Lisbeth Rauden | Tipsa redaktionen

I Årets Kock 2017 är huvudråvaran till tävlingsuppgift 2 fasan



Uppgiften för finalisterna är att för juryn servera en varm huvudrätt där fasan som huvudråvara framgår tydligt på tallriken. Vidare kan en à part och sås serveras vid sidan.

– Eftersom finalen ska genomföras i Skåne ville vi hitta en regional råvara som är hållbar och tillgänglig i årstiden när tävlingen genomförs. Fasan är inte heller en råvara vi haft med som tävlingsuppgift tidigare. En spännande utmaning för finalisterna, säger Jonas Dahlbom, Årets Kock 1996 och medlem i Utvecklingsgruppen för Årets Kock – SM i professionell matlagning.

Den första tävlingsuppgiften omfattar att skapa 5 smårätter av grönsaker, varav minst 2 av de 5 ska vara varma. Samtliga rätter ska vara helt vegetariska men ägg, mejeri och ost är tillåtna.


På finaldagen har finalisterna totalt 5 timmar på sig att färdigställa sina två tävlingsuppgifter.

Länk till tävlingsuppgifterna: www.aretskock.se/final-malmo/



Håll dig uppdaterad med Fast Food Magazine
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Startsidan just nu

Starbucks blir råare

Malmöbaserade företaget Get Raw inleder samarbete.

Program GastroNord 24-27 april 2018

Starbucks stänger ner och undervisar

Nedräkning inför Pizza-SM

Butik och restaurang till Kiruna

Sänkt moms gav inte billigare restaurangnota

Nyhetsbrev

Fler än fyrtio nya caféer

Arkiv

Maten blir allt grönare

De svenska hushållen blir allt grönare. Dock bara på vardagar, till helgen vill vi fortfarande äta kött.

De öppnar Sveriges längsta salladsbar

De blev årets Convenience-butik

Härnösandsbutik känd för sina semlor vann pris.

Ta en taco när du landar

Juicekedja till Bromma

De har fått nog av duvorna

Cafékedja i konkurs

Skånska franchisekedjan är satt i konkurs på egen begäran efter att rekonstruktionen misslyckats.

Foodtruck à la Pontus

Cava, burgare och tapas - Här öppnar fyra nya restauranger

Burgerkedjan vill ta över Norden

Ännu en utmanare på nätmatscenen

Urban Deli stannar på marken

Slutar med flygtransporterad frukt och grönt.

Fyra rätter på fyra minuter på Centralstationen

Snabb avsmakningsmeny i specialbyggd restaurangvagn.

Napolitansk pizza till Piteå

Napolitansk pizzeria öppnar på Östermalm

Efter 45 år – nu lämnar den klassiska korvkiosken Malmö

Nytt franskt pris till Picadeli

Beijing8 blir två

Kyparen avskedades – var för ”fransk”

Nu öppnar Jureskogs

Här är de nominerade i Pizza-SM

De öppnar i nytt i Uppsala

McDonalds inför bordsservering

Tre ska bli sju -Taku Taku expanderar

Öl från stammen

VM-korv med namn

Ny grön våg på Max

Sushi Yama öppnar nytt i Norrköping

Findus blir delägare i Toppfrys

Sänd till en kollega

0.129