23948sdkhjf

Restauranger& Storkök sålt till danskt förlag

| Av Lisbeth Rauden | Tipsa redaktionen

Förlaget Mentor Communications som ger ut Restauranger&Storkök är sålt till danska företaget Nordiske Medier. Andra branschtidningar ägda av Mentor Communication som berörs av försäljningen är bland annat Fast Food Magazine, Fri Köpenskap och Dagens Handel.



Nordiske Medier ingår i Nordjyske Medier, som är en av Danmarks största mediekoncerner. Nordiske Medier har 125 medarbetare i Danmark, Sverige och Norge, och utger 23 olika medier och branschportaler. Mentor Communications utger 23 olika branschtidningar och har 80 medarbetare i Stockholm och Hälsingborg.

Efter sammanslagningen sysselsätter Nordiske Medier cirka 100 medarbetare i Sverige, cirka 100 i Danmark och ytterligare fem medarbetare i Norge. Totalt driver och äger Nordiske Medier 50 digitala medier samt 30 printmedier, som skickas till 450 000 nyhetsbrevsmottagare och till motsvarande antal läsare av printmedierna.

– Mentor har under en längre tid varit till försäljning, och jag är mycket trygg med att överlåta det framtida ägarskapet till Nordiske Medier och verksamhetens moderbolag Nordjyske Medier. Det tecknar sig nu en spännande framtid för Mentor med tillförsel av Nordiske Mediers digitala kompetens samtidigt som kapitalbasen i Mentor förstärks, säger säljaren Mikael Heinig.

Han kommer att fortsätta som rådgivare i företaget och ingå i styrelsen, som dessutom kommer att bestå av Claus Hovge Andersen, kommersiell direktör i Nordjyske och Morten Petersen, verkställande direktör i Nordiske Medier.
Mentor Communications nuvarande CFO, David Hindfelt blir ny vd.

– Vi se fram emot att få Mentor med i koncernen. Mentor är mycket starka på print- och eventområdet, där de driver de ledande medierna inom ett stort antal branschområden. Det kan vi tillsammans bygga vidare på samtidigt som vi kan stärka Mentors digitala verksamhet, kommenterar Morten Petersen.

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Här öppnar Taco Bar restaurang nr 45

Veganskt intresserar på nätet

Coca-Cola ändrar formen: ”Största satsningen sedan 1971”

Espresso House tar in ärtdryck

Nya kocktävlingar ska fånga upp gymnasieelever

Max på offensiven mot fossilbaserad plast

Nyhetsbrev

Potatisdrycksföretag tar in 11 miljoner

Arkiv

Brödernas tredje och fjärde restaurang

Planerar att expandera med 20-talet restauranger.

1

Tre nytillskott i kocklandslaget

Inte en enda kvinna i det Svenska kocklandslaget.

Hon är Ekstedts nya köksmästare

Norska läskproducenten förlorar mot Coca-Cola – igen

Västerbottensost blir dokumentär

Unik sushirestaurang får tillfällig replika i Stockholm

Restaurangchefen för Nadeshiko Sushi öppnar pop up.

Nu rullar kedjan sushi även på Ica

Ska brygga öl med helt ny robotcell

Hon är Stadshuskällarens nya konditor

Tyskland tog sommelier-guldet

Överraskande vinnare i sommelier-VM.

Ungas matval styrs av värderingar

Finalisterna i sommelier-VM klara

Innovativa bakverk av Årets bagare 2019

Här ska Martin & Servera bygga nytt lager

Här är Årets rätt – av Årets kock

Sveriges bästa unga bagare korad

Familjer testar middagar åt Urban Deli

Fredrik Lindfors vidare i Sommelier-VM

Italiensk mat – mest poppis i hela världen

Framtidens mat – så tänkte vi förr och så tänker vi nu

Hamburgerrestauranger utsätter gäster för onödiga risker

Kennedy Bakircioglü får egen öl

Efter kritiken: Max avbryter veganmärkningen

Martin & Servera drar ned på plasten

Stockholm Fisk i ny tappning

Max inför veganmärkning

Poke bowl-koncept växer i Göteborg

Coca-Cola lanserar läsk med biljakt

Ökad tillväxt men stora utmaningar för Mackmyra

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.103