Max i forskningsprojekt

| Av Pernilla Hansson | Tipsa redaktionen

Hamburgerkedjan är partner och medfinansiär till forskningsprojekt om hållbar konsumtion.

Stiftelsen för miljöstrategisk forskning, Mistra, ger 45 miljoner kronor till forskning om hållbar konsumtion. Det fyraåriga forskningsprojektet leds av Kungliga Tekniska högskolan i Stockholm och Max Burgers är partner och medfinansiär. Ett av områdena som forskningen fokuserar på är mat och förutom hamburgerkedjan deltar även ICA, Oatly och Food for Progress i projektet.

- Som alla andra restauranger är vi en del av problemet men vill också vara en del av lösningen. Förra året fyrdubblade vi försäljningen av våra klimatsmarta gröna burgare. Det ska bli otroligt spännande att både få bidra till forskningen och göra det lättare för våra gäster att göra hållbara val. Förhoppningsvis kommer det också att bidra till att fler företag ställer om. Vi behöver tillföra oss själva och omvärlden vetenskapligt prövade metoder för att hållbar konsumtion ska gå från ett nischat konsumentbeteende till att nå det stora flertalet, säger Kaj Török, hållbarhetschef Max Burgers.

Mer om: Max Burgers


Håll dig uppdaterad med Fast Food Magazine
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Startsidan just nu

Originalbagarn ska baka mer

Bagerijätte i nytt utökat avtal med Coop.

Branschmässa 10-årsjubilerar

I september är det dags för Fastfood & Café och Restaurangexpo i Göteborg.

Nu öppnar Västra Porten

Jubileumsvecka för Carlsberg

På måndagen inviger bryggerikoncernen jubileumsveckan med anledning av bryggerikoncernens 170-åriga födelsedag.

Station med snabbmatssatsning

Veganskt hos Konstfack

Nu har The Plant öppnat andra restaurangen.

Pizzabakeren i expansionstagen

Arkiv

Asiatiskt till Ekholmen

I vår utökas restaurangutbudet vid Ekholmen centrum i Linköping.

Framtidens läskflaska är gjord av trä

Max till Rotebro

Hamburgerkedajn öppnar andra restaurangen i Sollentuna.

Arla i rekryteringstagen

Mejerijätten plockar logistikdirektör från P&G Norden. Hon tar även plats i ledningsgruppen.

Amazon vill sälja ofryst färdigmat

Han är världens bästa konditor

Smålänning har korats av bagare från hela världen.

Restaurangerna ökade under juni

Godis kan klassas som nyttigt

Coop öppnar butik med enbart snacks

Boulebar storsatsar

I september öppnar tionde restaurangen, denna gång i ett tidigare tryckeri.

Ny sushi i Vellinge

Pinchos till Piteå

Restaurangkedjan planerar för fler restauranger i Norrland.

Ny vd för Visita

Nu stänger vi för semester. Öppnar åter i augusti.

Svenskar vill äta svenskt på snabbmatställen

Härmapor belönas

Branschen öppnar dörren till Sverige

Restaurang-och fastfoodbranschen växer snabbt och erbjuder jobb för många nyanlända. I dag en relativt enkel väg in i det svenska samhället som i morgon kan bli ännu smidigare om vissa hinder undanröjs.

”Konsumenter vill göra rätt”

Lönsamt med direktkontakt

Måltidsbegrepp luckras upp

Möjligt minska matsvinnet

Ny roll för leverantörer

Ny vd på iFoodbag

Tar kryddan till högre höjder

Kyckling-kedja intar Västerås

Ny snabbmatsaktör vänder branschlogiken

Sänd till en kollega

0.128