Polarbröd reinvesterar i bageri

| Av Pernilla Hansson | Tipsa redaktionen

Brödproducenten investerar 155 miljoner i nytt råvarulager och ny produktionslinje i bageriet i Älvsbyn.

Två äldre produktionslinjer ersätts med en ny och Polarbröd räknar med att kunna öka kapaciteten med 3 000 ton bröd per år. Resultatet bedöms även bli bättre brödkvalitet och förbättrad arbetsmiljö. Den nya produktionslinjen väntas tas i drift i slutet av 2019.

- Satsningen i Älvsbyn, hjärtat i Polarbröd, säkrar vår position framöver både när det gäller bästa kvalitet och volymer. Allt fler älskar våra typiska naggade kakbröd och gillar vår satsning mot full hållbarhet. Våra svenska kunder är självklart nummer ett men vår andel på export har aldrig varit större än den är just nu, säger Anders E Johansson, vd i en kommentar. 

För att kunna göra utbyggnaden krävs infrastrukturförändrigar göras som att flytta järnvägen och vägen utanför bageriet och dra om ledningar. Arbetet påbörjas i augusti i år och till våren 2018 kan arbetet med utbyggnaden för bageriet påbörjas. 
Den totala investeringen uppgår till 155 miljoner kronor.



Håll dig uppdaterad med Fast Food Magazine
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Startsidan just nu

Wayne´s Coffe till Oman

Efter Saudiarabien och Jordanien följer Oman för det svenska kafékonceptet.

O`Learys till nya marknader

Franchisekedjan öppnar första restaurang på Island i höst och i vår i Baltikum.

Nypremiär för Sibylla

Restaurangen i Viksjö nyöppnar i veckan.

Nu öppnar Gast

Teamet bakom Snickarbacken 7 och Kaffeverket har öppnat nytt vid Spökparken i Stockholm.

Food for Progress rekryterar ny chef

Han kampanjar för Orkla

Livsmedelsjätten fortsätter arbetet mot mobbning i samarbete med Friends.

Han är ny chef hos Lantmännen

Arkiv

Nu kommer årets rosa produkter

O´Learys till Kungälv

Restaurangkedjan öppnar i Kongahälla shopping.

Nu lanseras Södertäljerullen

Kocken Mathias Dahlgren har tillsammans med lokal livsmedelsföretag och projektet Matlust tagit fram en ny maträtt.

Max till Strägnäs

Hamburgerkedjan öppnar i Strängnäs 2019.

Mer mjölkfritt hos Vapiano

Algföretaget knep årets Livsmedelspris

Svensk Fågel i snabbmatsutspel

Clock får nytt liv – igen

Finalisterna i Årets Arbetsplats 2017 utsedda

Här är företagen som tävlar om krogföretagens nya superpris.

Svenskt kaffe till Kanada

Det familjeägda kafferosteriet Löfbergs bildar ett dotterbolag i Kanada.

Ny chef till Arla

Orkla skapar dryckescentrum

Kungen av streetfood

Han tog hem segern i foodtruck-tävling med vegorätt.

Samma deg - ny form

Fortsatt besvikelse för livsmedelsproducenterna

Hornstull med ny dryckesdestination

Soda Nation expanderar på Södermalm med ny butik.

PIZZA-SM Han bakar Sveriges bästa pizza

Wisam Gharzoul från Vezzo Bar e Ristorante i Östersund gick segrande ur striden när finalen av Pizza-SM avgjordes i Göteborg på torsdagen. Årets vinnare menar att pizza ska kännas bra för mage och själ.

Vd-byte hos Duni

Snabbmatsklassiker till Luleå

Kafékedjan lanserar espressokapslar

Reitan snabbar upp digitalt

Reitan väljer buräggsfritt

McDonald's till Ulricehamn

Karma för konferensjätte

Framtidens läskflaska är gjord av trä

Amazon vill sälja ofryst färdigmat

Restaurangerna ökade under juni

Godis kan klassas som nyttigt

Coop öppnar butik med enbart snacks

Sänd till en kollega

0.129