Dubbelrestaurang är Årets Affärskrog

| Av Pernilla Hansson | Tipsa redaktionen

Frida Ronges Tak och Unn prisades på tisdagskvällen.

Lyssna på RS chefredaktör Lisbeth Raudens intervju med Petter Stordalen och Frida Ronge, gjord  i samband med utdelningen av utmärkelsen på tisdagskvällen här.

Restaurangerna Tak och Unn högt upp vid Brunkebergstorg 4 tilldelades på tisdagskvällen Dagens Industri och DI Weekends utmärkelse Årets Affärskrog 2017. 

Huvudrestaurangen Tak öppnade i slutet av mars och den till ytan betydligt mindre exklusiva restaurangen Unn, nordisk teppanyaki i augusti. På menyn ryms mat med japansk nordisk inspiration sju dagar i veckan. 

Juryns motivering till priset lyder; 

”Högt över gamla Klara svävar stans hetaste nykomling. Här möts Japan och Sverige i ett mattempel under ett och samma Tak med Unn som gastronomisk spjutspets”.

Kreativa ledaren och  kocken Frida Ronge har prisats vid en rad tillfällen under de senaste åren. Senast prisades hon dubbelt vid tidningen RS Restauranger & Storköks Restauranggalan och mottog utmärkelserna Årets Smakskapare och Årets Innovatör tillsammans med Petter Stordalen. Hon skapade även Restauranggalans meny 2016. 

Därtill har hon tilldelats Årets Rising Star av White Guide 2013, Karin Franssons Mentorpris 2014, vinnare av Nöjesguidens Göteborgspris med Restaurang vRÅ 2013 samt silvermedalj i världsmästerskapet Seven Sushi Samurai i London. 

 - Med Tak & Unn har vi lyckats skapa en restaurang för en bred publik. Vi vänder oss inte mot en viss typ av gäster men uppskattningsvis är hälften av våra gäster i veckodagarna affärsfolk. Inspirationen till menyerna kommer främst från japanska smaker och tekniker och det vi gör är väldigt utmärkande för just oss. Att vi utnämnts till Årets Affärskrog betyder enormt mycket och jag känner mig otroligt ärad. Alla på Tak & Unn är delaktiga, säger Frida Ronge i en kommentar till utmärkelsen.

Utmärkelsen Årets Affärskrog har delats ut av Dagens Industri och Di Weekend sedan 1983. Första gången fick Restaurang Johanna i Göteborg motta priset och i fjol gick priset till Klas Lindbergs restaurang Portal. 

Mer om: Frida Ronge | Tak | Unn


Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar

Mest läst

Startsidan just nu

Restaurangen som blir navet i nya Bank Hotel

Så firar Vassa Eggen och TAKO Europride

Tar fram regnbågsmenyer till förmån för välgörenhet.

TV: Intervju med Sebastian Gibrand

Krönika: I kvalet inför valet

Chefredaktör Lisbeth Rauden skriver om demokrati, humanism och Bruce Hills gastronomiska budskap.

LISTA: Felen du ska undvika vid restaurangstart

Andreas Moene, vd konsultföretaget PreOpening verksamma inom hotell, restaurang och hospotality, guidar med sina bästa tips.

Kända ansikten tar över NK:s saluhall

Nyhetsbrev

Esperanto i konkurs

Arkiv

Värmdö-cider bäst i landet

"Det är en ciderrevolution på gång i Sverige", säger anordnaren Spritmuseum, som också pekar på hög kvalitet bland årets tävlande.

Hovmästare ny chef på Röda Korset

Bärfrämjandet: Jordgubbsbrist i hetaste veckan

Bordsservering på McDonald´s

Kocknätverk gästade Svenska Kocklandslaget

Livsmedelsverket synar blodiga trendburgare

I ett nytt kontrollprojekt ska 500 inspektioner av restauranger genomföras i landet –

Här är finalisterna i Årets Kock

Åtta kockar möts under finaldagarna i september.

EM-silver till Sverige i Bocuse

Tävling
Konditorerna tog EM-guld

Svenska konditorlandslaget vann europeiska mästerskapen i konditori i Turin.

Fem till final i Årets Konditor

Här är finalisterna till årets upplaga av tävlingen. Finalen äger rum i Stockholm i oktober.

Rekryteringsräd för Fredrik Eriksson

Kocken och krögaren utökar personalstyrkan och därtill går några medarbetare in på nya positioner inför stundande öppning av Restaurang Nationalmuseum i höst.

Trio bakom ny vinbar

De ligger bakom nya vinbaren Oas på Drottninggatan i Stockholm.

Bryggeriet gör öl-debut med nygammalt märke

Vasa bryggeri tar till en början hjälp av mer etablerade ölbryggare när Sundsvalls öl gör comeback.

Reitans rockad – hon blir ny vd i Sverige

25 producenter prisade för "bästa landskapsmat"

Han tar plats i Stureplansgruppen

Petter Stordalens investeringsbolag blir en av hotell- och restaurangföretagets största ägare.

Fontana vann nyinstiftat pris

Restaurangerna fortsätter att öka

Skapar eventdel om 4 000 kvadratmeter

Max expanderar i Skåne

Tävling
Följ Bocuse direkt

Tävling
Team Sweden kör så det ångar

Paolo Robertos pizza kommer till macken

Från ölhak till bageri

Max lanserar klimatpositiva burgare

Tävling
Gibrands totala Bocuse-satsning

Jobb & Karriär
Ny chef på Max

Stoppar en miljon sugrör - för miljön

Jobb & Karriär
Starbucks ordförande avgår

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.156