23948sdkhjf

Dubbelrestaurang är Årets Affärskrog

Frida Ronges Tak och Unn prisades på tisdagskvällen.

Lyssna på RS chefredaktör Lisbeth Raudens intervju med Petter Stordalen och Frida Ronge, gjord  i samband med utdelningen av utmärkelsen på tisdagskvällen här.

Restaurangerna Tak och Unn högt upp vid Brunkebergstorg 4 tilldelades på tisdagskvällen Dagens Industri och DI Weekends utmärkelse Årets Affärskrog 2017. 

Huvudrestaurangen Tak öppnade i slutet av mars och den till ytan betydligt mindre exklusiva restaurangen Unn, nordisk teppanyaki i augusti. På menyn ryms mat med japansk nordisk inspiration sju dagar i veckan. 

Juryns motivering till priset lyder; 

”Högt över gamla Klara svävar stans hetaste nykomling. Här möts Japan och Sverige i ett mattempel under ett och samma Tak med Unn som gastronomisk spjutspets”.

Kreativa ledaren och  kocken Frida Ronge har prisats vid en rad tillfällen under de senaste åren. Senast prisades hon dubbelt vid tidningen RS Restauranger & Storköks Restauranggalan och mottog utmärkelserna Årets Smakskapare och Årets Innovatör tillsammans med Petter Stordalen. Hon skapade även Restauranggalans meny 2016. 

Därtill har hon tilldelats Årets Rising Star av White Guide 2013, Karin Franssons Mentorpris 2014, vinnare av Nöjesguidens Göteborgspris med Restaurang vRÅ 2013 samt silvermedalj i världsmästerskapet Seven Sushi Samurai i London. 

 - Med Tak & Unn har vi lyckats skapa en restaurang för en bred publik. Vi vänder oss inte mot en viss typ av gäster men uppskattningsvis är hälften av våra gäster i veckodagarna affärsfolk. Inspirationen till menyerna kommer främst från japanska smaker och tekniker och det vi gör är väldigt utmärkande för just oss. Att vi utnämnts till Årets Affärskrog betyder enormt mycket och jag känner mig otroligt ärad. Alla på Tak & Unn är delaktiga, säger Frida Ronge i en kommentar till utmärkelsen.

Utmärkelsen Årets Affärskrog har delats ut av Dagens Industri och Di Weekend sedan 1983. Första gången fick Restaurang Johanna i Göteborg motta priset och i fjol gick priset till Klas Lindbergs restaurang Portal. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109