23948sdkhjf

Dubbelrestaurang är Årets Affärskrog

| Av Pernilla Hansson | Tipsa redaktionen

Frida Ronges Tak och Unn prisades på tisdagskvällen.

Lyssna på RS chefredaktör Lisbeth Raudens intervju med Petter Stordalen och Frida Ronge, gjord  i samband med utdelningen av utmärkelsen på tisdagskvällen här.

Restaurangerna Tak och Unn högt upp vid Brunkebergstorg 4 tilldelades på tisdagskvällen Dagens Industri och DI Weekends utmärkelse Årets Affärskrog 2017. 

Huvudrestaurangen Tak öppnade i slutet av mars och den till ytan betydligt mindre exklusiva restaurangen Unn, nordisk teppanyaki i augusti. På menyn ryms mat med japansk nordisk inspiration sju dagar i veckan. 

Juryns motivering till priset lyder; 

”Högt över gamla Klara svävar stans hetaste nykomling. Här möts Japan och Sverige i ett mattempel under ett och samma Tak med Unn som gastronomisk spjutspets”.

Kreativa ledaren och  kocken Frida Ronge har prisats vid en rad tillfällen under de senaste åren. Senast prisades hon dubbelt vid tidningen RS Restauranger & Storköks Restauranggalan och mottog utmärkelserna Årets Smakskapare och Årets Innovatör tillsammans med Petter Stordalen. Hon skapade även Restauranggalans meny 2016. 

Därtill har hon tilldelats Årets Rising Star av White Guide 2013, Karin Franssons Mentorpris 2014, vinnare av Nöjesguidens Göteborgspris med Restaurang vRÅ 2013 samt silvermedalj i världsmästerskapet Seven Sushi Samurai i London. 

 - Med Tak & Unn har vi lyckats skapa en restaurang för en bred publik. Vi vänder oss inte mot en viss typ av gäster men uppskattningsvis är hälften av våra gäster i veckodagarna affärsfolk. Inspirationen till menyerna kommer främst från japanska smaker och tekniker och det vi gör är väldigt utmärkande för just oss. Att vi utnämnts till Årets Affärskrog betyder enormt mycket och jag känner mig otroligt ärad. Alla på Tak & Unn är delaktiga, säger Frida Ronge i en kommentar till utmärkelsen.

Utmärkelsen Årets Affärskrog har delats ut av Dagens Industri och Di Weekend sedan 1983. Första gången fick Restaurang Johanna i Göteborg motta priset och i fjol gick priset till Klas Lindbergs restaurang Portal. 

Mer om: Frida Ronge | Tak | Unn
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

80 recept och 70 tips i Paul Svenssons Rädda maten-bok

Kritiserar ojämställda kocktävlingar: ”Det går för långsamt”

Kändiskocken i rätten – nekar till att ha tafsat

3 kvinnor och 21 män i Årets kock-kvalet

Snabbmatskedjan först med svenskt Amazon Go-koncept

Trendig salladsbar till Hyllie

Blir fjärde Holy Greens-restaurangen i Malmö.

Nyhetsbrev

Hållbart kafé öppnar på Drottninggatan

Arkiv

Pinchos satsar internationellt – och byter vd

Striden om vegoburgarna intensifieras

Jamie Olivers krogimperium har kollapsat – över 1 000 jobb drabbas

Ny marknadschef för Årets kock

Nu kommer svenskodlad Pak Choi

Frantzén bästa restaurangen i Europa

Sju svenska krogar bland de 200 bästa europeiska restaurangerna på ODA:s lista.

Kopparbergs backar

Massor av sommarjobb i restaurangbranschen

Linnea & Basilika fortsätter växa

Öppnar tredje restaurangen hittills i år – fjärde är på gång.

Han går från Spotify till Gastrofy

Världens dyraste whiskyprovning

Ichiro's Malt Card-serie provas i Göteborg i november.

Mackmyra ökar omsättning – och förlust

De samarbetar för hållbar restaurangdrift

Nu finns Max även i Täby – med restaurang 142

Nu kommer ölglassen

Skaldjursäventyr i Bohuslän

Klassiska Stortorgskällaren gör comeback

Dystert läge för 4 av 10 matfiskar

Ny vd på Pizza Hut

Poké bowl-kedjans åttonde restaurang

B2B nästa för Karma och Martin & Servera

Världens största öltilverkare ansöker om börsnotering

Urban Deli öppnar restaurang på Centralen

Hungrig.se uppköpta av Delivery Hero

Uniqlo i restaurangsamarbete

Kopparbergs i två nya produktkategorier

Poppels söker miljoner i crowdfunding-kampanj

Vill etablera sig som Stockholms färskvarucentrum

Tre nya dryckesproducenter – varje vecka

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.147