23948sdkhjf

Dubbelrestaurang är Årets Affärskrog

| Av Pernilla Hansson | Tipsa redaktionen

Frida Ronges Tak och Unn prisades på tisdagskvällen.

Lyssna på RS chefredaktör Lisbeth Raudens intervju med Petter Stordalen och Frida Ronge, gjord  i samband med utdelningen av utmärkelsen på tisdagskvällen här.

Restaurangerna Tak och Unn högt upp vid Brunkebergstorg 4 tilldelades på tisdagskvällen Dagens Industri och DI Weekends utmärkelse Årets Affärskrog 2017. 

Huvudrestaurangen Tak öppnade i slutet av mars och den till ytan betydligt mindre exklusiva restaurangen Unn, nordisk teppanyaki i augusti. På menyn ryms mat med japansk nordisk inspiration sju dagar i veckan. 

Juryns motivering till priset lyder; 

”Högt över gamla Klara svävar stans hetaste nykomling. Här möts Japan och Sverige i ett mattempel under ett och samma Tak med Unn som gastronomisk spjutspets”.

Kreativa ledaren och  kocken Frida Ronge har prisats vid en rad tillfällen under de senaste åren. Senast prisades hon dubbelt vid tidningen RS Restauranger & Storköks Restauranggalan och mottog utmärkelserna Årets Smakskapare och Årets Innovatör tillsammans med Petter Stordalen. Hon skapade även Restauranggalans meny 2016. 

Därtill har hon tilldelats Årets Rising Star av White Guide 2013, Karin Franssons Mentorpris 2014, vinnare av Nöjesguidens Göteborgspris med Restaurang vRÅ 2013 samt silvermedalj i världsmästerskapet Seven Sushi Samurai i London. 

 - Med Tak & Unn har vi lyckats skapa en restaurang för en bred publik. Vi vänder oss inte mot en viss typ av gäster men uppskattningsvis är hälften av våra gäster i veckodagarna affärsfolk. Inspirationen till menyerna kommer främst från japanska smaker och tekniker och det vi gör är väldigt utmärkande för just oss. Att vi utnämnts till Årets Affärskrog betyder enormt mycket och jag känner mig otroligt ärad. Alla på Tak & Unn är delaktiga, säger Frida Ronge i en kommentar till utmärkelsen.

Utmärkelsen Årets Affärskrog har delats ut av Dagens Industri och Di Weekend sedan 1983. Första gången fick Restaurang Johanna i Göteborg motta priset och i fjol gick priset till Klas Lindbergs restaurang Portal. 

Mer om: Frida Ronge | Tak | Unn


Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Startsidan just nu

Matleveranstjänst till Göteborg

De deltar i Nordic Organic Food Fair-mässan

De visar upp trender inom ekologisk mat på Malmömässan.

Han öppnar i Teatern

Matscen får tillskott av mer veganskt.

Ölbrist i klimatförändringarnas spår

Förutom brist på den populära rusdrycken väntas även priserna stiga.

Svenskarna äter mer parmesan än någonsin

Da Matteo med orangeri

Nyhetsbrev

Norsk läsk byter namn efter påtryckningar

Arkiv

Rosen blir Quan

Dansk startup ska utmana restaurangerna

Bagerikedja mer innehållstransparenta

Sibylla där två vägar möts

Ny franchisetagare räknar med att 20 000 fordon varav mycket ren yrkestrafik ska borga för gott gästunderlag.

Kock i matkassesamarbete

Livsmedelsverket stoppar försäljning av 52 ton nuggets

Frantzén öppnar i Astoria

Öppnar brasseri i tidigare biograf på Nybrogatan i Stockholm.

Årets konditor mest nöjd med desserten

Nääs Fabrikers konditor Disa Molin gick segrande ur striden.

Vann med havsabborre

Tog hem europeisk tävling för kockar inom mötesindustrin, Copper Skillet.

Bro Burger öppnar nytt

Två gånger gästspel

Renässans för kålroten

Här växer Max - öppnar fjärde restaurangen i Örebro

Burgerkedja på offensiven

De kan vinna Utstickarpriset 2018

Urban Deli snor ny vd från Ica

Axfoods-bolaget Urban Deli rekryterar Icas affärsområdeschef för färskvaror. ”Tar med mig mycket kunskap.”

Explosionen: Öppnar 104 butiker

Sju till nio butiker i veckan öppnas när kedjan nu sätter igång en enorm butiksexpansion för att konkurrera med restauranger och dagligvaruhandel. ”De har nog inte insett hur farliga vi blir”.

Sju miljoner bullar under en dag

Årets Fjällkock korad

Framtidslöfte - bästa commis utsedd

De vann för hållbarhetsarbete

Han är ny vd för Södra Teatern

Långa köer kostar 16,4 miljarder

Så ska Max minska klimatutsläppen

Växtbaserat på gourmetnivå

Oumph till Pizza Hut

Färdiglagat à la Operakällaren

Årets Arbetsplats – fyra finalistfilmer

Inbromsad tillväxt i restaurangnäringen

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.883