23948sdkhjf

RP Frukt blir Grönsakshallen

| Av Niklas Kallin Thander | Tipsa redaktionen

Intern omstrukturering för Martin och Servera-koncernen.

Frukt- och gröntleverantören RP Frukt, dotterbolag till Martin och Servera, slås samman med ett Grönsakshallen Sorunda, ett annat av koncernens dotterbolag.

Det är ett resultat av Martin och Serveras interna omstrukturering, där syftet är att skapa en tydligare rollfördelning mellan moderbolag och dotterbolag.

Läs också: Så ska Martin & Servera bli mer hållbart

I och med detta byter RP Frukt namn till Grönsakshallen Syd, något som skedde vid årsskiftet. Kontrakt och ramavtal tas över av Grönsakshallen, men inga villkor eller rutiner förändras och beställningar och kommer enligt Grönsakshallen ske som tidigare.

Läs också: Ny restaurangbutik i Årsta

Enligt Grönsakshallen Syd innebär sammanslagningen att produktutvecklingen inom Smakriket, Martin och Serveras sigill för råvaror och produkter med tydligt ursprung, kommer att förstärkas.

Dåvarande RP Frukt, baserade i Hässleholm, köptes av Martin och Servera 2008, och var fram tills försäljningen ett familjeföretag.
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Sverige världens fjärde mest veganvänliga land

Sveriges första rödbetskokeri

Sydgrönts vd om den nya produktionen i Findus gamla lokaler i Bjuv.

Restaurangleverantör slutar med tobak

Sologäster välkomnas till Oaxen

Skånska matprofiler prisade

Restaurang Vollmers utsedd till Årets skånska krog för andra året i rad.

Sveriges första kattcafé

Nyhetsbrev

Kvalitetsfisk växer med förvärv nummer tre

Arkiv

Svensk Nobelhyllning i Bocuse d'Or

Sebastian Gibrand: Jag har inför VM förberett mitt livs måltid.

Dahlgren och Naess öppnar hotellbistro

Parisisk atmosfär när stjärnduon står för maten på nytt boutiquehotell.

Systembolaget varnar vinleverantör

Burger King planerar kraftig expansion

Restauranger och storkök börjar med returlådor

Så ska Martin & Servera bli mer hållbart

Projekt gör matsvinn lönsamt för restauranger

Vinnova har beviljat medel för att lösa transport- och logistikfrågorna.

”Lång lista på spännande innovationer”

Erik Wallin på foodtech-bolaget Gastrofy rapporterar i en gästkrönika från CES i Las Vegas.

Guldregn över de svenska lagen

Kocklandslaget och ytterligare två lag kommer hem med seger i Culinary World Cup.

Stark jobbprognos

Upp 12 procent för hotell- och restaurangbranschen.

Pontus Frithiof rivstartar året i hälsans tecken

Pontus in the air ska bli Arlandas bästa arbetsplats med hjälp av hälsoprofil och inspiratör.

Stillahavsostron testodlas på västkusten

Svampgruvan i Kiruna stängs

Fandado flyttar till city

Nystart för Stockholmskrogen med meny på esperanto.

Pizza Hut tappar långvarig vd

Cateringföretag vill expandera

Ny grillrestaurang på Avenyn

The Prime Grill del av en förnyelseprocess som pågår i hela området.

Ny vd på Circle K

Bagerierna sanerar surdegsbröd

Styckmästarn med ny vd

Tillbaka till Nordic Choice Hotels

Burgerkedja med ny marknadschef

Klassiskt bakverk tas ur sortimenten

Köttfest på Stockholmsrestaurang

Picadeli växer på kontinenten

Ska expandera i södra Sverige

Utvecklar barkoncept

Dole säljer i Sverige och Finland

Populär chokladmjölk återkallas – flaskan kan gå sönder

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.11