23948sdkhjf

Domino´s storsatsar

| Av Pernilla Hansson | Tipsa redaktionen

Ska öppna 100 restauranger och butiker i Sverige. Den svenska expansionen ska ledas av en tidigare chef på Scandic Hotels.

Planen är att öppna 100 restauranger i Sverige under de kommande åren. Ny vd i Sverige för den storsatsande kedjan är Mats Åstrand. Han arbetade tidigare som chef, vice president, för Scandic Hotels och styrelseordförande på Bonanza.

I dagsläget finns sex restauranger i Sverige; i Lund, Malmö och Limhamn. Förutom att öppna restauranger satsar kedjan även på digitalisering för beställning maten via sajten och app.

Domino’s Pizza sysslar främst med hemkörning och leverans av pizzor och ambitionen är att leverera beställningen på under 30 minuter efter att en beställning lagts.

– Vår ambition är att bli det ledande varumärket inom kvalitetspizza i Sverige och det känns otroligt roligt att ta det här företaget och våra produkter och erbjuda det till hela landet, säger Mats Åstrand, vd på Domino’s Sverige i en kommentar.

De svenska restaurangerna ska till en början vara egenägda men inom de kommande två åren ska vi även att satsa på franchise där anställda eller andra personer som är intresserade av att driva eget kommer att få möjligheten att kliva fram.

Företaget är verksamt i fem olika världsdelar och har 14.400 restauranger i 90 länder.

Etableringen o Sverige innebär även nya arbetstillfällen och varje restaurang beräknas behöva mellan 15 till 20 medarbetare som företaget också utbildar.

Kedjan använder cycklar, elcycklar och elbilar vilket gör leveranserna mer klimatsmarta.

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Hållbart kafé öppnar på Drottninggatan

Pinchos satsar internationellt – och byter vd

Striden om vegoburgarna intensifieras

Jamie Olivers krogimperium har kollapsat – över 1 000 jobb drabbas

Ny marknadschef för Årets kock

Nu kommer svenskodlad Pak Choi

Nyhetsbrev

Frantzén bästa restaurangen i Europa

Sju svenska krogar bland de 200 bästa europeiska restaurangerna på ODA:s lista.

Arkiv

Kopparbergs backar

Massor av sommarjobb i restaurangbranschen

Linnea & Basilika fortsätter växa

Öppnar tredje restaurangen hittills i år – fjärde är på gång.

Han går från Spotify till Gastrofy

Världens dyraste whiskyprovning

Ichiro's Malt Card-serie provas i Göteborg i november.

Mackmyra ökar omsättning – och förlust

De samarbetar för hållbar restaurangdrift

Nu finns Max även i Täby – med restaurang 142

Nu kommer ölglassen

Skaldjursäventyr i Bohuslän

Klassiska Stortorgskällaren gör comeback

Därför ställdes 7-Eleven om till pizzerior

Näringslivsmedalj med kunglig glans till Fabrique

Dystert läge för 4 av 10 matfiskar

Ny vd på Pizza Hut

Poké bowl-kedjans åttonde restaurang

B2B nästa för Karma och Martin & Servera

Världens största öltilverkare ansöker om börsnotering

Urban Deli öppnar restaurang på Centralen

Hungrig.se uppköpta av Delivery Hero

Uniqlo i restaurangsamarbete

Kopparbergs i två nya produktkategorier

Poppels söker miljoner i crowdfunding-kampanj

Vill etablera sig som Stockholms färskvarucentrum

Tre nya dryckesproducenter – varje vecka

Oumph lanseras hos snabbmatskedjan

Svensk mästare i hembryggd öl

Beyond Meat värderas till över en miljard

Slutet för Götgatsbackens äldsta krog

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.138