23948sdkhjf

Domino´s storsatsar

| Av Pernilla Hansson | Tipsa redaktionen

Ska öppna 100 restauranger och butiker i Sverige. Den svenska expansionen ska ledas av en tidigare chef på Scandic Hotels.

Planen är att öppna 100 restauranger i Sverige under de kommande åren. Ny vd i Sverige för den storsatsande kedjan är Mats Åstrand. Han arbetade tidigare som chef, vice president, för Scandic Hotels och styrelseordförande på Bonanza.

I dagsläget finns sex restauranger i Sverige; i Lund, Malmö och Limhamn. Förutom att öppna restauranger satsar kedjan även på digitalisering för beställning maten via sajten och app.

Domino’s Pizza sysslar främst med hemkörning och leverans av pizzor och ambitionen är att leverera beställningen på under 30 minuter efter att en beställning lagts.

– Vår ambition är att bli det ledande varumärket inom kvalitetspizza i Sverige och det känns otroligt roligt att ta det här företaget och våra produkter och erbjuda det till hela landet, säger Mats Åstrand, vd på Domino’s Sverige i en kommentar.

De svenska restaurangerna ska till en början vara egenägda men inom de kommande två åren ska vi även att satsa på franchise där anställda eller andra personer som är intresserade av att driva eget kommer att få möjligheten att kliva fram.

Företaget är verksamt i fem olika världsdelar och har 14.400 restauranger i 90 länder.

Etableringen o Sverige innebär även nya arbetstillfällen och varje restaurang beräknas behöva mellan 15 till 20 medarbetare som företaget också utbildar.

Kedjan använder cycklar, elcycklar och elbilar vilket gör leveranserna mer klimatsmarta.



Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Startsidan just nu

Matleveranstjänst till Göteborg

De deltar i Nordic Organic Food Fair-mässan

De visar upp trender inom ekologisk mat på Malmömässan.

Han öppnar i Teatern

Matscen får tillskott av mer veganskt.

Ölbrist i klimatförändringarnas spår

Förutom brist på den populära rusdrycken väntas även priserna stiga.

Svenskarna äter mer parmesan än någonsin

Da Matteo med orangeri

Nyhetsbrev

Norsk läsk byter namn efter påtryckningar

Arkiv

Rosen blir Quan

Dansk startup ska utmana restaurangerna

Bagerikedja mer innehållstransparenta

Sibylla där två vägar möts

Ny franchisetagare räknar med att 20 000 fordon varav mycket ren yrkestrafik ska borga för gott gästunderlag.

Kock i matkassesamarbete

Livsmedelsverket stoppar försäljning av 52 ton nuggets

Frantzén öppnar i Astoria

Öppnar brasseri i tidigare biograf på Nybrogatan i Stockholm.

Årets konditor mest nöjd med desserten

Nääs Fabrikers konditor Disa Molin gick segrande ur striden.

Vann med havsabborre

Tog hem europeisk tävling för kockar inom mötesindustrin, Copper Skillet.

Bro Burger öppnar nytt

Två gånger gästspel

Renässans för kålroten

Här växer Max - öppnar fjärde restaurangen i Örebro

Burgerkedja på offensiven

De kan vinna Utstickarpriset 2018

Urban Deli snor ny vd från Ica

Axfoods-bolaget Urban Deli rekryterar Icas affärsområdeschef för färskvaror. ”Tar med mig mycket kunskap.”

Explosionen: Öppnar 104 butiker

Sju till nio butiker i veckan öppnas när kedjan nu sätter igång en enorm butiksexpansion för att konkurrera med restauranger och dagligvaruhandel. ”De har nog inte insett hur farliga vi blir”.

Sju miljoner bullar under en dag

Årets Fjällkock korad

Framtidslöfte - bästa commis utsedd

De vann för hållbarhetsarbete

Han är ny vd för Södra Teatern

Långa köer kostar 16,4 miljarder

Så ska Max minska klimatutsläppen

Växtbaserat på gourmetnivå

Oumph till Pizza Hut

Färdiglagat à la Operakällaren

Årets Arbetsplats – fyra finalistfilmer

Inbromsad tillväxt i restaurangnäringen

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.145