23948sdkhjf

Domino´s storsatsar

Ska öppna 100 restauranger och butiker i Sverige. Den svenska expansionen ska ledas av en tidigare chef på Scandic Hotels.

Planen är att öppna 100 restauranger i Sverige under de kommande åren. Ny vd i Sverige för den storsatsande kedjan är Mats Åstrand. Han arbetade tidigare som chef, vice president, för Scandic Hotels och styrelseordförande på Bonanza.

I dagsläget finns sex restauranger i Sverige; i Lund, Malmö och Limhamn. Förutom att öppna restauranger satsar kedjan även på digitalisering för beställning maten via sajten och app.

Domino’s Pizza sysslar främst med hemkörning och leverans av pizzor och ambitionen är att leverera beställningen på under 30 minuter efter att en beställning lagts.

– Vår ambition är att bli det ledande varumärket inom kvalitetspizza i Sverige och det känns otroligt roligt att ta det här företaget och våra produkter och erbjuda det till hela landet, säger Mats Åstrand, vd på Domino’s Sverige i en kommentar.

De svenska restaurangerna ska till en början vara egenägda men inom de kommande två åren ska vi även att satsa på franchise där anställda eller andra personer som är intresserade av att driva eget kommer att få möjligheten att kliva fram.

Företaget är verksamt i fem olika världsdelar och har 14.400 restauranger i 90 länder.

Etableringen o Sverige innebär även nya arbetstillfällen och varje restaurang beräknas behöva mellan 15 till 20 medarbetare som företaget också utbildar.

Kedjan använder cycklar, elcycklar och elbilar vilket gör leveranserna mer klimatsmarta.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093