23948sdkhjf

Starkt framåt för minilivs och fast food

| Av Pernilla Hansson | Tipsa redaktionen

Minlivs som inledde året svagt lyfts fram som tillväxtlokomotiv inom servicehandeln under årets avslutning, enligt index för fjärde kvartalet.

Försäljningen inom delbranschen minilivs ökade med 3,7 procent enligt Servicehandelsindex för fjärde kvartalet.

Även fast food uppvisade positiva tillväxttal under fjärde kvartalet och ökade med 2,3 procent. Delbranschen café ökade med 2,2 procent och även spel och tobak och trafikbutiker uppvisade positiv utveckling med ökningar om 1,1 procent respektive 0,4 procent för årets avslutande kvartal.

Totalt ökade försäljningen enligt Servicehandelsindex från Convenience Stores Sweden med 1,9 procent, mätt i jämförbara enheter och i löpande priser under det fjärde kvartalet 2017.

– Efter ett starkt 2016 hade Convenience-branschen en tuff uppgift framför sig att under 2017 matcha sina egna fjolårsframgångar. Trots detta har tillväxten varit positiv och fjärde kvartalet blev årets bästa. Det var särskilt roligt att Minilivs, som öppnade året tungt, fick avsluta med flaggan i topp och blev fjärde kvartalets tillväxtvinnare, säger Bengt Hedlund, vd för Convenience Stores Sweden i en kommentar.

Handlarnas framtidstro minskade från 40 till 17 mellan tredje och fjärde kvartalet 2017. Kedjeaktörerna var mindre positiva än de enskilda handlarna med ett nettotal på 14 procent jämfört med de enskilda handlarnas 20 procent. 

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Sveriges första kattcafé

Kvalitetsfisk växer med förvärv nummer tre

Svensk Nobelhyllning i Bocuse d'Or

Sebastian Gibrand: Jag har inför VM förberett mitt livs måltid.

Dahlgren och Naess öppnar hotellbistro

Parisisk atmosfär när stjärnduon står för maten på nytt boutiquehotell.

Systembolaget varnar vinleverantör

Burger King planerar kraftig expansion

Nyhetsbrev

Restauranger och storkök börjar med returlådor

Arkiv

Så ska Martin & Servera bli mer hållbart

Projekt gör matsvinn lönsamt för restauranger

Vinnova har beviljat medel för att lösa transport- och logistikfrågorna.

”Lång lista på spännande innovationer”

Erik Wallin på foodtech-bolaget Gastrofy rapporterar i en gästkrönika från CES i Las Vegas.

Stark jobbprognos

Upp 12 procent för hotell- och restaurangbranschen.

Pontus Frithiof rivstartar året i hälsans tecken

Pontus in the air ska bli Arlandas bästa arbetsplats med hjälp av hälsoprofil och inspiratör.

Stillahavsostron testodlas på västkusten

Svampgruvan i Kiruna stängs

Fandado flyttar till city

Nystart för Stockholmskrogen med meny på esperanto.

Guldregn över de svenska lagen

Kocklandslaget och ytterligare två lag kommer hem med seger i Culinary World Cup.

Pizza Hut tappar långvarig vd

Cateringföretag vill expandera

Ny grillrestaurang på Avenyn

The Prime Grill del av en förnyelseprocess som pågår i hela området.

Antalet krogkonkurser ökade kraftigt 2018

Svenska Ägg: Det finns en marknad för hönskött

Sju av tio svenskar äter eller kan tänka sig äta hönskött, enligt undersökning.

Ny vd på Circle K

Bagerierna sanerar surdegsbröd

Brott mot livsmedelslagen kan ge fängelse

Styckmästarn med ny vd

Tillbaka till Nordic Choice Hotels

Burgerkedja med ny marknadschef

Klassiskt bakverk tas ur sortimenten

Köttfest på Stockholmsrestaurang

Picadeli växer på kontinenten

Ska expandera i södra Sverige

Utvecklar barkoncept

Dole säljer i Sverige och Finland

Populär chokladmjölk återkallas – flaskan kan gå sönder

Lanserar ersättning för plastsugrör

Ny Sushi Yama i Linköping

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.09