23948sdkhjf

Restaurangkedjan som vill bli större än O'Learys

| Av Niklas Kallin Thander | Tipsa redaktionen

Kappa bar, restaurangkedjan med inriktning på e-sport, vill växla upp – två restauranger ska bli 40 "inom kort".

Under 2016 öppnade Kappa bar sin första restaurang, belägen i Göteborg. Strax därpå öppnade man ännu en enhet i Stockholm, och under 2018 planerar man öppningar i Jönköping och Malmö.

Personerna bakom kedjan, vars koncept bygger på att visa sändningar av e-sport, menar att det bara är början:

– På kort sikt vill vi ha 40 restauranger i Sverige, men om två till tre år så har vi även etablerat oss internationellt. Fokus då är Sydostasien och Nordamerika, säger Emil "Heaton" Christensen, en av Sveriges mest kända e-sportprofiler, till Breakit.

Samme Emil Christensen, som tjänat en hacka genom sitt Counterstrike-lag Ninjas in pyjamas, har nyligen investerat i kedjan och målar upp stora mål. I det han kallar en aggressiv expansionsplan siktar man på att bli större än O'Learys i Sverige inom de närmsta tre åren (som i dag har 82 restauranger i landet).
Mer om:Kappa bar
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Sveriges första kattcafé

Kvalitetsfisk växer med förvärv nummer tre

Svensk Nobelhyllning i Bocuse d'Or

Sebastian Gibrand: Jag har inför VM förberett mitt livs måltid.

Dahlgren och Naess öppnar hotellbistro

Parisisk atmosfär när stjärnduon står för maten på nytt boutiquehotell.

Systembolaget varnar vinleverantör

Burger King planerar kraftig expansion

Nyhetsbrev

Restauranger och storkök börjar med returlådor

Arkiv

Så ska Martin & Servera bli mer hållbart

Projekt gör matsvinn lönsamt för restauranger

Vinnova har beviljat medel för att lösa transport- och logistikfrågorna.

”Lång lista på spännande innovationer”

Erik Wallin på foodtech-bolaget Gastrofy rapporterar i en gästkrönika från CES i Las Vegas.

Stark jobbprognos

Upp 12 procent för hotell- och restaurangbranschen.

Pontus Frithiof rivstartar året i hälsans tecken

Pontus in the air ska bli Arlandas bästa arbetsplats med hjälp av hälsoprofil och inspiratör.

Stillahavsostron testodlas på västkusten

Svampgruvan i Kiruna stängs

Fandado flyttar till city

Nystart för Stockholmskrogen med meny på esperanto.

Guldregn över de svenska lagen

Kocklandslaget och ytterligare två lag kommer hem med seger i Culinary World Cup.

Pizza Hut tappar långvarig vd

Cateringföretag vill expandera

Ny grillrestaurang på Avenyn

The Prime Grill del av en förnyelseprocess som pågår i hela området.

Antalet krogkonkurser ökade kraftigt 2018

Svenska Ägg: Det finns en marknad för hönskött

Sju av tio svenskar äter eller kan tänka sig äta hönskött, enligt undersökning.

Ny vd på Circle K

Bagerierna sanerar surdegsbröd

Brott mot livsmedelslagen kan ge fängelse

Styckmästarn med ny vd

Tillbaka till Nordic Choice Hotels

Burgerkedja med ny marknadschef

Klassiskt bakverk tas ur sortimenten

Köttfest på Stockholmsrestaurang

Picadeli växer på kontinenten

Ska expandera i södra Sverige

Utvecklar barkoncept

Dole säljer i Sverige och Finland

Populär chokladmjölk återkallas – flaskan kan gå sönder

Lanserar ersättning för plastsugrör

Ny Sushi Yama i Linköping

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.095