23948sdkhjf

Han tror på fågel

| Av Pernilla Hansson | Tipsa redaktionen

Tidigare klubbvärd öppnar restaurang med fokus på kyckling i Stockholm. Köksmästarna kommer från Público och bar - och driftsmästaren hämtas från Mister French.

I april öppnar restaurang  Yellow på Jakobsbergsgatan 23a i Stockholms city. Fokus ligger på kyckling.

Jag har velat skapa ett avslappnat, roligt och intimt ställe som erbjuder det där lilla extra. Lite spänning och en hint av en “svartklubbskänsla”. På Yellow kombineras mat och nöje, där den ena delen består av en restaurang och lokalens andra del av en bar med extra allt. Yellow ska vara en plats där man kan träffas över en drink, gå på en första date eller för att fira födelsedagar, säger ägaren Filmon Michael som står bakom satsningen.

Han har ett förflutet som dansare och var även tidigare klubbvärd hos Sturecompagniets.Till sin hjälp med den kulinarisk upplevelsen har Filmon Michael kocken Magnus Albrektsson från Albrektsson Gastronomic och som även har ett förflutet från bland andra Riche, Leijontornet och Lux Stockholm. Även Oscar Högberg har varit med från start och blir drift- och barchef. Han kommer närmast från Mister French.

Köksmästare på Yellow blir Fanny Rönnblom och Andreas Freij, båda kommer närmast från Público i Stockholm men har även arbetat för the Tastingroom i Macao, Grand Escalier och f12-gruppen.

Yellow är ritad av Butler Construction och Anders Nordquist. Restaurangen om 198 kvadratmeter ska inrymma 70 sittande gäster samt bar.


Restaurangen ska initialt erbjuda lunch och middag sju dagar i veckan. Efter sommaren planeras även för brunch och catering.

Mer om: Yellow
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Veganskt intresserar på nätet

Coca-Cola ändrar formen: ”Största satsningen sedan 1971”

Espresso House tar in ärtdryck

Nya kocktävlingar ska fånga upp gymnasieelever

Max på offensiven mot fossilbaserad plast

Potatisdrycksföretag tar in 11 miljoner

Nyhetsbrev

Brödernas tredje och fjärde restaurang

Planerar att expandera med 20-talet restauranger.

Arkiv
1

Tre nytillskott i kocklandslaget

Inte en enda kvinna i det Svenska kocklandslaget.

Hon är Ekstedts nya köksmästare

Norska läskproducenten förlorar mot Coca-Cola – igen

Västerbottensost blir dokumentär

Unik sushirestaurang får tillfällig replika i Stockholm

Restaurangchefen för Nadeshiko Sushi öppnar pop up.

Nu rullar kedjan sushi även på Ica

Ska brygga öl med helt ny robotcell

Hon är Stadshuskällarens nya konditor

Tyskland tog sommelier-guldet

Överraskande vinnare i sommelier-VM.

Ungas matval styrs av värderingar

Finalisterna i sommelier-VM klara

Innovativa bakverk av Årets bagare 2019

Här ska Martin & Servera bygga nytt lager

Här är Årets rätt – av Årets kock

Sveriges bästa unga bagare korad

Familjer testar middagar åt Urban Deli

Fredrik Lindfors vidare i Sommelier-VM

Italiensk mat – mest poppis i hela världen

Framtidens mat – så tänkte vi förr och så tänker vi nu

Hamburgerrestauranger utsätter gäster för onödiga risker

Kennedy Bakircioglü får egen öl

Efter kritiken: Max avbryter veganmärkningen

Martin & Servera drar ned på plasten

Stockholm Fisk i ny tappning

Max inför veganmärkning

Poke bowl-koncept växer i Göteborg

Coca-Cola lanserar läsk med biljakt

Ökad tillväxt men stora utmaningar för Mackmyra

Burkvinet är här

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.119