23948sdkhjf

Han tror på fågel

| Av Pernilla Hansson | Tipsa redaktionen

Tidigare klubbvärd öppnar restaurang med fokus på kyckling i Stockholm. Köksmästarna kommer från Público och bar - och driftsmästaren hämtas från Mister French.

I april öppnar restaurang  Yellow på Jakobsbergsgatan 23a i Stockholms city. Fokus ligger på kyckling.

Jag har velat skapa ett avslappnat, roligt och intimt ställe som erbjuder det där lilla extra. Lite spänning och en hint av en “svartklubbskänsla”. På Yellow kombineras mat och nöje, där den ena delen består av en restaurang och lokalens andra del av en bar med extra allt. Yellow ska vara en plats där man kan träffas över en drink, gå på en första date eller för att fira födelsedagar, säger ägaren Filmon Michael som står bakom satsningen.

Han har ett förflutet som dansare och var även tidigare klubbvärd hos Sturecompagniets.Till sin hjälp med den kulinarisk upplevelsen har Filmon Michael kocken Magnus Albrektsson från Albrektsson Gastronomic och som även har ett förflutet från bland andra Riche, Leijontornet och Lux Stockholm. Även Oscar Högberg har varit med från start och blir drift- och barchef. Han kommer närmast från Mister French.

Köksmästare på Yellow blir Fanny Rönnblom och Andreas Freij, båda kommer närmast från Público i Stockholm men har även arbetat för the Tastingroom i Macao, Grand Escalier och f12-gruppen.

Yellow är ritad av Butler Construction och Anders Nordquist. Restaurangen om 198 kvadratmeter ska inrymma 70 sittande gäster samt bar.


Restaurangen ska initialt erbjuda lunch och middag sju dagar i veckan. Efter sommaren planeras även för brunch och catering.

Mer om: Yellow
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Jamie Olivers krogimperium har kollapsat – över 1 000 jobb drabbas

Ny marknadschef för Årets kock

Nu kommer svenskodlad Pak Choi

Frantzén bästa restaurangen i Europa

Sju svenska krogar bland de 200 bästa europeiska restaurangerna på ODA:s lista.

Kopparbergs backar

Massor av sommarjobb i restaurangbranschen

Nyhetsbrev

Linnea & Basilika fortsätter växa

Öppnar tredje restaurangen hittills i år – fjärde är på gång.

Arkiv

Han går från Spotify till Gastrofy

Världens dyraste whiskyprovning

Ichiro's Malt Card-serie provas i Göteborg i november.

Mackmyra ökar omsättning – och förlust

De samarbetar för hållbar restaurangdrift

Nu finns Max även i Täby – med restaurang 142

Nu kommer ölglassen

Skaldjursäventyr i Bohuslän

Klassiska Stortorgskällaren gör comeback

Därför ställdes 7-Eleven om till pizzerior

Näringslivsmedalj med kunglig glans till Fabrique

Dystert läge för 4 av 10 matfiskar

Ny vd på Pizza Hut

Poké bowl-kedjans åttonde restaurang

B2B nästa för Karma och Martin & Servera

Rökt och grillat på krogveteranernas nya restaurang

Stjärnkrögare flyttar in i toppen på nytt landmärke

Världens största öltilverkare ansöker om börsnotering

Urban Deli öppnar restaurang på Centralen

Hungrig.se uppköpta av Delivery Hero

Uniqlo i restaurangsamarbete

Kopparbergs i två nya produktkategorier

Poppels söker miljoner i crowdfunding-kampanj

Vill etablera sig som Stockholms färskvarucentrum

Tre nya dryckesproducenter – varje vecka

Oumph lanseras hos snabbmatskedjan

Svensk mästare i hembryggd öl

Beyond Meat värderas till över en miljard

Slutet för Götgatsbackens äldsta krog

Restaurang Tak – nu även Krav-märkt

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.137