23948sdkhjf

Han tror på fågel

| Av Pernilla Hansson | Tipsa redaktionen

Tidigare klubbvärd öppnar restaurang med fokus på kyckling i Stockholm. Köksmästarna kommer från Público och bar - och driftsmästaren hämtas från Mister French.

I april öppnar restaurang  Yellow på Jakobsbergsgatan 23a i Stockholms city. Fokus ligger på kyckling.

Jag har velat skapa ett avslappnat, roligt och intimt ställe som erbjuder det där lilla extra. Lite spänning och en hint av en “svartklubbskänsla”. På Yellow kombineras mat och nöje, där den ena delen består av en restaurang och lokalens andra del av en bar med extra allt. Yellow ska vara en plats där man kan träffas över en drink, gå på en första date eller för att fira födelsedagar, säger ägaren Filmon Michael som står bakom satsningen.

Han har ett förflutet som dansare och var även tidigare klubbvärd hos Sturecompagniets.Till sin hjälp med den kulinarisk upplevelsen har Filmon Michael kocken Magnus Albrektsson från Albrektsson Gastronomic och som även har ett förflutet från bland andra Riche, Leijontornet och Lux Stockholm. Även Oscar Högberg har varit med från start och blir drift- och barchef. Han kommer närmast från Mister French.

Köksmästare på Yellow blir Fanny Rönnblom och Andreas Freij, båda kommer närmast från Público i Stockholm men har även arbetat för the Tastingroom i Macao, Grand Escalier och f12-gruppen.

Yellow är ritad av Butler Construction och Anders Nordquist. Restaurangen om 198 kvadratmeter ska inrymma 70 sittande gäster samt bar.


Restaurangen ska initialt erbjuda lunch och middag sju dagar i veckan. Efter sommaren planeras även för brunch och catering.

Mer om: Yellow
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Folkparkens grillkiosk redo att servera

Fortsatt uppåt för cityrestaurangerna

Domino's ägare lämnar Norden – vill sälja svenska verksamheten

Vrå nyöppnar med spårbar meny

Operakällarens privata vinbar blir publik

Nobiskällaren öppnar den 5 november.

Rekordmånga tävlade i SM i Mathantverk

Nyhetsbrev

Fiskfoderprojekt ska ge hållbart odlad gourmetfisk

Arkiv

För andra gången på 28 år – alkoholfri öl vann finaste priset

Malaysisk snabbmatskedja till Europa – väljer Kista Galleria

Trion bakom Tjoget tar aperitivokulturen till NK

Först fjällen sedan Avenyn för Boqueria

28-åring korad till Årets konditor

Världens första ölflaska i papper

Ica-folk ska driva restaurang i expansivt område

Brödernas krogimperium byter namn och nyöppnar krog

Ett steg till för e-handelsgrossisten – börjar med alkohol

Rabatt på kaffe leder till färre muggar

Svenska expansionen tar fart – här är städerna dit KFC är på väg

Snabbmatskedjan ska gå från dagens åtta till hundratalet svenska restauranger.

Beijing8 nu även i Täby

Tallink tar Burger King till Baltikum

Öppningsdags för italienska satsningar x 2

Santo och Emanuel italienska nytillskott i Stockholms krogvärld.

Bageriingrediensproducent byter namn

Absolutflaska hyllar återvinning

Kändiskock öppnar krog med hälsosam profil

Hon ska förändra Smaka på Stockholm

Alvestaglass ska distribuera Häagen-Dazs i Sverige

Max fick pris av FN

Nu lanserar Karma sin kyl på bred front

Så mycket kostade årets första hummer

Ny must signerad Ranelid

”Omöjlig” burgare nu även i butiker

Hållbarhetspris till matsvinnsentreprenör

Max förstärker ledningen

Upper House får Årets kock-medaljör i köket

Tävling
Han vann titeln Årets Ekokock

Mentorpriset till Ulrika Brydling

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.125