23948sdkhjf

En öl att förena dem alla

| Av Niklas Kallin Thander | Tipsa redaktionen

Ett tjugotal restauranger i Västerås går ihop för att tillsammans brygga ett gemensamt öl.

I helgen träffades representanter för ett tjugotal restauranger i Västerås hos bryggeriet Coppersmiths. Målet var att tillsammans komma överens om en gemensam öl, som ska serveras hos alla inblandade, rapporterar Västerås Tidning.

Initiativet kommer från bryggeriet själva, som var med och diskuterade kring hur ölen ska bli. Till slut kom man fram till en överjäst rödfärgad öl, med brittisk humleprofil och smakinslag av karamellmalt och björnbär. Tanken är att ölet framförallt ska vara folkligt och matvänligt eftersom vissa restauranger vill kunna kombinera den med mat.

Läs också: Från kloak till flaska

– Det är en självklarhet att vi ska servera lokalt öl som vi har planerat och ska brygga tillsammans med andra restauranger. Idén med gemensamt öl är fantastisk. Det är kul att lära känna andra i branschen och lärorikt att se var och hur man brygger ölen som vi säljer, säger Simon Gunnarsson från Kokpunkten, ett så kallat actionbad på åtta våningar som huserar i Västerås gamla ångkraftverk, till tidningen.

Nästa steg i det stora ölsamarbetet är lagd till 7 maj, då bryggdagen är planerad – tappning beräknas sedan till månadsskiftet maj/juni
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)

Mest läst

Startsidan just nu

Nets testar swishmodul i restaurangmiljö

Pappersmuggar mest miljövänliga enligt livscykelanalys

Porslinskopp måste användas minst 350 gånger för att ge mindre koldioxidavtryck.

Jobb & Karriär
Två nya driftschefer på Sabis

Utökat matutbud går hem hos Circle K

Tävling
De slåss om titeln Årets konditor 2019

McDonald's äger inte sitt avfall

Nyhetsbrev

Jobb & Karriär
Marcus Ekman tillbaka hos Pontus

Stjärnkrögaren även aktuell med ny gotländsk krog.

Arkiv

Paul Svenssons senaste svinnprojekt – ihop med Coop

Sallader och sushi till Kungsholmens nya knutpunkt

Skänker 44 ton mat direkt från lagret

Martin och Servera har hittat ett sätt att hantera mat som blir svinn redan på lagret.

Klart: Systembolagets hemleveranser permanentas i hela landet

Jamie Olivers Gatwick-restauranger räddas

Tennstopet får bakficka med nytt koncept

Ny vd hämtad från Grand Central.

Framgång för Poppels crowdfunding

Göteborgsmodell mot matsvinn blir rikstäckande

Big Mac – i sommar även med bacon

Tävling
En kvinna kvar i Årets kock-racet

Här är de åtta finalisterna.

Lanserar drinkar av matsvinn från hotellfrukosten

Ny snabbmatskedja född – satsar på latinamerikanskt

Panamigas erbjuder bilresenärer alternativ till ”slentrianmässiga hamburgaren”.

Fazer säljer restaurangverksamheten

1000 restauranger säljs till multinationell jätte.

Klassiska Four Seasons stänger för gott

Skippar svart plast i restauranger

Med pizzabotten på väg mot toppen

Zeinas kitchen tar Mellanöstern till butikshyllan

Jobb & Karriär
Han ska styra media på Max

Absolut med återvunnet glas

Beyond Burger får produktion i Europa

Jobb & Karriär
Världsmästare tar över i stadshuset

De vill få svenskarna att äta finskt kött

Butikskonsult köper restaurangspecialist

Jobb & Karriär
Spendrups tar marknadschef från Paulig

Coca-Cola blir energidryck

Kändiskocken i rätten – nekar till att ha tafsat

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.121