23948sdkhjf

En öl att förena dem alla

| Av Niklas Kallin Thander | Tipsa redaktionen

Ett tjugotal restauranger i Västerås går ihop för att tillsammans brygga ett gemensamt öl.

I helgen träffades representanter för ett tjugotal restauranger i Västerås hos bryggeriet Coppersmiths. Målet var att tillsammans komma överens om en gemensam öl, som ska serveras hos alla inblandade, rapporterar Västerås Tidning.

Initiativet kommer från bryggeriet själva, som var med och diskuterade kring hur ölen ska bli. Till slut kom man fram till en överjäst rödfärgad öl, med brittisk humleprofil och smakinslag av karamellmalt och björnbär. Tanken är att ölet framförallt ska vara folkligt och matvänligt eftersom vissa restauranger vill kunna kombinera den med mat.

Läs också: Från kloak till flaska

– Det är en självklarhet att vi ska servera lokalt öl som vi har planerat och ska brygga tillsammans med andra restauranger. Idén med gemensamt öl är fantastisk. Det är kul att lära känna andra i branschen och lärorikt att se var och hur man brygger ölen som vi säljer, säger Simon Gunnarsson från Kokpunkten, ett så kallat actionbad på åtta våningar som huserar i Västerås gamla ångkraftverk, till tidningen.

Nästa steg i det stora ölsamarbetet är lagd till 7 maj, då bryggdagen är planerad – tappning beräknas sedan till månadsskiftet maj/juni
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Veganskt intresserar på nätet

Coca-Cola ändrar formen: ”Största satsningen sedan 1971”

Espresso House tar in ärtdryck

Nya kocktävlingar ska fånga upp gymnasieelever

Max på offensiven mot fossilbaserad plast

Potatisdrycksföretag tar in 11 miljoner

Nyhetsbrev

Brödernas tredje och fjärde restaurang

Planerar att expandera med 20-talet restauranger.

Arkiv
1

Tre nytillskott i kocklandslaget

Inte en enda kvinna i det Svenska kocklandslaget.

Hon är Ekstedts nya köksmästare

Norska läskproducenten förlorar mot Coca-Cola – igen

Västerbottensost blir dokumentär

Unik sushirestaurang får tillfällig replika i Stockholm

Restaurangchefen för Nadeshiko Sushi öppnar pop up.

Nu rullar kedjan sushi även på Ica

Ska brygga öl med helt ny robotcell

Hon är Stadshuskällarens nya konditor

Tyskland tog sommelier-guldet

Överraskande vinnare i sommelier-VM.

Ungas matval styrs av värderingar

Finalisterna i sommelier-VM klara

Innovativa bakverk av Årets bagare 2019

Här ska Martin & Servera bygga nytt lager

Här är Årets rätt – av Årets kock

Sveriges bästa unga bagare korad

Familjer testar middagar åt Urban Deli

Fredrik Lindfors vidare i Sommelier-VM

Italiensk mat – mest poppis i hela världen

Framtidens mat – så tänkte vi förr och så tänker vi nu

Hamburgerrestauranger utsätter gäster för onödiga risker

Kennedy Bakircioglü får egen öl

Efter kritiken: Max avbryter veganmärkningen

Martin & Servera drar ned på plasten

Stockholm Fisk i ny tappning

Max inför veganmärkning

Poke bowl-koncept växer i Göteborg

Coca-Cola lanserar läsk med biljakt

Ökad tillväxt men stora utmaningar för Mackmyra

Burkvinet är här

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.357