23948sdkhjf

Debut för svamp med extra D-vitamin

Ica plockar in tre produkter från Östgötasvamp – däribland den D-vitaminberikade svamp som nyligen godkändes.
De senaste två åren har Östgötasvamp arbetat för att ta fram ett system där de odlade svamparna berikas med D-vitamin, något som i november förra året godkändes av Livsmedelsverket och EU-byrån EFSA.

Nu gör den nya produkten debut hos Ica, som totalt plockar in tre produkter från Linköpingsföretaget. Utöver den D-vitaminberikade champinjonen tar kedjan även in ekologiska champinjoner och kastanjechampinjoner som kommer säljas under Icas varumärke I love eco.

– Mycket av den kost som innehåller D-vitamin är animalisk, och idag efterfrågar allt fler kunder vegetariskt och även vegansk mat. Östgötasvamps D-vitaminberikade svampar möter efterfrågan på vegetabiliska livsmedel, samtidigt som deras ekologiska champinjoner möter den växande ekologiska trenden, säger Paula Frösell, brand manager för Hälsa hos Ica, i ett pressmeddelande.

Systemet för att berika svamparna bygger på det naturliga sättet, där solens strålar ersätts av UV-ljus. Det gör att de berikade svamparna innehåller 5 mikrogram D-vitamin per 100 gram svamp.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.111