23948sdkhjf

Svenska senaper tog VM-guld

| Av Niklas Kallin Thander | Tipsa redaktionen

Kavli-senap i amerikansk stil vann guld – i USA.

Johnny's senap av den klassiska amerikanska varianten "yellow mustard" tillverkas i Eslöv – men det hindrade inte det Kavli-ägda varumärket att ta hem ett guld när Senaps-VM hölls för 25:e gången vid nationella senapsmuseet i Middleton, Wisconsin i april.

Senapen korades till vinnaren i kategorin "Classic yellow mustard", en kategori som historiskt sett dominerats av amerikanska tillverkare. I och med det svenska guldet blev man nämligen den första senapen tillverkad utanför USA att vinna kategorin.

Guldet innebar att man placerade sig framför den väletablerade French’s Classic yellow mustard (silver) och Plochman’s Mild yellow mustard (brons).

Kavli fick dock se sig besegrad i medaljskörd av en annan svensk tillverkare i LissEllas senap, som knep ett guld i kategorin "Sweet-hot" och brons i kategorierna "Horseradish/wasabi" samt "Fruit mustard".

En annan nordisk pallplats syntes också i kategorin "Sweet-hot", där norska Martin Olssons senap Jingle bell rock placerade sig på en andraplats.

Sammanlagt delades medaljer ut i 16 kategorier, där sammanlagt 300 senapssorter tampades om medaljer.
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Couet och Thureson satsar på mat med bröd

Dos Gringos ut och Manufacture in när matscenen i Ringens köpcentrum förnyas.

Värsta yrkesgruppen att servera

De är bäst på att rädda mat

Sverige världens fjärde mest veganvänliga land

Sveriges första rödbetskokeri

Sydgrönts vd om den nya produktionen i Findus gamla lokaler i Bjuv.

Restaurangleverantör slutar med tobak

Nyhetsbrev

Sologäster välkomnas till Oaxen

Arkiv

Skånska matprofiler prisade

Restaurang Vollmers utsedd till Årets skånska krog för andra året i rad.

Sveriges första kattcafé

Kvalitetsfisk växer med förvärv nummer tre

Svensk Nobelhyllning i Bocuse d'Or

Sebastian Gibrand: Jag har inför VM förberett mitt livs måltid.

Dahlgren och Naess öppnar hotellbistro

Parisisk atmosfär när stjärnduon står för maten på nytt boutiquehotell.

Systembolaget varnar vinleverantör

Burger King planerar kraftig expansion

Restauranger och storkök börjar med returlådor

Så ska Martin & Servera bli mer hållbart

Projekt gör matsvinn lönsamt för restauranger

Vinnova har beviljat medel för att lösa transport- och logistikfrågorna.

”Lång lista på spännande innovationer”

Erik Wallin på foodtech-bolaget Gastrofy rapporterar i en gästkrönika från CES i Las Vegas.

Guldregn över de svenska lagen

Kocklandslaget och ytterligare två lag kommer hem med seger i Culinary World Cup.

Stark jobbprognos

Upp 12 procent för hotell- och restaurangbranschen.

Pontus Frithiof rivstartar året i hälsans tecken

Pontus in the air ska bli Arlandas bästa arbetsplats med hjälp av hälsoprofil och inspiratör.

Stillahavsostron testodlas på västkusten

Svampgruvan i Kiruna stängs

Fandado flyttar till city

Nystart för Stockholmskrogen med meny på esperanto.

Ny vd på Circle K

Bagerierna sanerar surdegsbröd

Styckmästarn med ny vd

Tillbaka till Nordic Choice Hotels

Burgerkedja med ny marknadschef

Klassiskt bakverk tas ur sortimenten

Köttfest på Stockholmsrestaurang

Picadeli växer på kontinenten

Ska expandera i södra Sverige

Utvecklar barkoncept

Dole säljer i Sverige och Finland

Populär chokladmjölk återkallas – flaskan kan gå sönder

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.121