23948sdkhjf

25 producenter prisade för "bästa landskapsmat"

| Av Niklas Kallin Thander | Tipsa redaktionen

Husmansbord och Sveriges bästa landskapsmat delar ut utmärkelser till produkter från hela landet.

Företaget bakom dryckesföretaget Saxhyttegubben ligger också bakom Sveriges bästa landskapsmat – utdelaren av diplomeringen "Husmansbord".

Utmärkelserna delas ut vartannat år, vilket förklarar varför årets pristagare får titeln ”Sveriges bästa landskapsmat 2016 och 2017”. Sammanlagt är det 25 olika producenter som tar hem varsitt diplom.

– Det är ett antal fantastiska produkter från landskapen från norr till söder. Det är en ära att få vara del av att upptäcka fantastiska svenska kvalitetsprodukter och det är alltid lika svårt för vår expertpanel att välja vinnare, säger Pelle Agorelius, som står bakom Saxhyttegubben och Sveriges bästa landskapsmat.

Företagens produkter får i och med utmärkelsen lov att använda sig av "Husmansbord"-märkningen, samt delta i marknadsföringsaktiviteter som arrangeras av prisutdelaren.

Se alla vinnare nedan:
Jordgubbsmarmelad med bubbel, Sturkö frukt och bär, Blekinge
Surdegsskorpor, Mällby Lantgård, Bohuslän
Ekologiskt spisbröd, Pyramidbageriet, Dalarna
Leksands Ekologiska, Leksands Knäckebröd, Dalarna
Picklad lök, Gutö delikatesser, Gotland
Filékorv original, Slaktarkorv, Halland
Loosglögg Lingon, Lotta-Boden, Hälsingland
Mörsjö deli dipmix, Mörsjö deli, Jämtland
Vita vinbär mousserande, Rudenstams Bär & Fruktdrycker, Småland
Ålve stilla, Åive, Sápmi
Chocolate glazed liquorice sticks polka, Lakritsfabriken i Ramlösa, Skåne
Larssons vildpotatis Larsvikens lantbruks, Skåne
Strut Jättegod jul, Malmö Chokladfabrik, Skåne
Marmelad Kärlek, Enets marmeladeri, Småland
Barkbröd, Barkbrödsbagarn, Västerbotten
Hushållsost 26%, Gäsene mejeri, Västergötland
Mangomoussetårta, Konsum Värmland bageri, Värmland
Rawchoklad Isländskt havssalt, Rawchokladfabriken Scandinavia, Värmland
Rabarberlemonad, Fristorps Gård, Västergötland
Rökt älgstek, Bergslagsdelikatesser, Västmanland
Balders glödgade sursås, Sörgården Måla, Västmanland
Nibble quality bbq pork belly, Nibble lantbruk, Västmanland
Delikatessbricka, Tre Sjöar Kök & Mejeri, Västmanland
Mjälloms Havre, Mjälloms Tunnbröd, Ångermanland
Renette äppelmust, Valterstens el och lantbruk, Östergötland
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Så sålde restaurangerna

Ökning för hotell- och trafiknära restauranger medan omsättning i personalrestauranger backade rejält under tredje kvartalet enligt siffror från Restaurangindex.

Här öppnar Linnea & Basilika

Historiskt låg skörd av matpotatis

Från Vigårda till Mosebacke

Meriterad köksmästare till Södra Teaterns restaurang.

Guldregn över de svenska lagen

Kocklandslaget och ytterligare två lag kommer hem med seger i Culinary World Cup.

Systembolaget öppnar utlämningsställe

Här ska nytt koncept för e-handeln testas.

Nyhetsbrev

Nyhetsbrevet skickas ut två gånger i veckan (tisdag och torsdag).

Se det senaste nyhetsbrevet. Annonsera i nyhetsbrevet

Trio nominerad till Årets Fast Casual

Kale & Crave, Dogfood och Scandwich är nominerade i kategorin Årets Fast Casual i Fast Food Awards 2019.

Arkiv

Sushikedja öppnar nytt

Dansk juice och asiatiskt till Gallerian

Stora utmaningar med ursprungsmärkning av kött och fisk på restaurang

Mindre marginaler - men storleken spelar ingen roll

Inspirerat av spanska saluhallar

Matverk Närke 2019 vanns av sBread

"När svinn blir win och botten blir toppen"

Kock och konditor laddar inför Nobelfest

Daniel Roos är Nobelkonditor för femte gången. Han gör middagen tillsammans med Tom Sjöstedt som är Nobelkock för andra året.

Sia glass byter vd

De sätter guldkant på fikastunden

Ett 50-talskafé, ett konditori med franska förtecken och anrikt Stockholmskafé är nominerade i kategorin Årets Coffee Shop.

Crêperie till galleria

Från OKQ8 till Fazer Food Services Sverige

Hon är ny kommunikationsdirektör hos måltidsleverantören.

Gateau gästar H&M

Fazerägt hantverksbageri öppnar pop up i modekoncernens inredningsbutiker i december.

Fortsatt höga konkurstal inom hotell- och restaurangbranschen

Från Sturehof till Taverna Brillo

Hon byter jobb inom Svenska Brasserier och blir restaurangchef på restaurangen vid Stureplan.

Hotell ingår samarbete med Foodloopz

Så ska Clarion Hotel Stockholm minska matsvinnet.

Hon tar över på Svenskt Kött

Julskinkan fortsatt ohotad på julbordet

Ny vd på Siljans Chark

Matleveranstjänst till Malmö

Här öppnar Sabis nytt

Han är ny hos Altia

Läppja på GW

Här öppnar It´s Pleat

Här är årets bästa matböcker

Nya matkoncept till Täby centrum

Restaurangkedja säger upp personal

Orkla lägger bud på Kotipizza

Götgatsbacken för burgerkedja

Wallmans Group tappar vd

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.195