23948sdkhjf

25 producenter prisade för "bästa landskapsmat"

| Av Niklas Kallin Thander | Tipsa redaktionen

Husmansbord och Sveriges bästa landskapsmat delar ut utmärkelser till produkter från hela landet.

Företaget bakom dryckesföretaget Saxhyttegubben ligger också bakom Sveriges bästa landskapsmat – utdelaren av diplomeringen "Husmansbord".

Utmärkelserna delas ut vartannat år, vilket förklarar varför årets pristagare får titeln ”Sveriges bästa landskapsmat 2016 och 2017”. Sammanlagt är det 25 olika producenter som tar hem varsitt diplom.

– Det är ett antal fantastiska produkter från landskapen från norr till söder. Det är en ära att få vara del av att upptäcka fantastiska svenska kvalitetsprodukter och det är alltid lika svårt för vår expertpanel att välja vinnare, säger Pelle Agorelius, som står bakom Saxhyttegubben och Sveriges bästa landskapsmat.

Företagens produkter får i och med utmärkelsen lov att använda sig av "Husmansbord"-märkningen, samt delta i marknadsföringsaktiviteter som arrangeras av prisutdelaren.

Se alla vinnare nedan:
Jordgubbsmarmelad med bubbel, Sturkö frukt och bär, Blekinge
Surdegsskorpor, Mällby Lantgård, Bohuslän
Ekologiskt spisbröd, Pyramidbageriet, Dalarna
Leksands Ekologiska, Leksands Knäckebröd, Dalarna
Picklad lök, Gutö delikatesser, Gotland
Filékorv original, Slaktarkorv, Halland
Loosglögg Lingon, Lotta-Boden, Hälsingland
Mörsjö deli dipmix, Mörsjö deli, Jämtland
Vita vinbär mousserande, Rudenstams Bär & Fruktdrycker, Småland
Ålve stilla, Åive, Sápmi
Chocolate glazed liquorice sticks polka, Lakritsfabriken i Ramlösa, Skåne
Larssons vildpotatis Larsvikens lantbruks, Skåne
Strut Jättegod jul, Malmö Chokladfabrik, Skåne
Marmelad Kärlek, Enets marmeladeri, Småland
Barkbröd, Barkbrödsbagarn, Västerbotten
Hushållsost 26%, Gäsene mejeri, Västergötland
Mangomoussetårta, Konsum Värmland bageri, Värmland
Rawchoklad Isländskt havssalt, Rawchokladfabriken Scandinavia, Värmland
Rabarberlemonad, Fristorps Gård, Västergötland
Rökt älgstek, Bergslagsdelikatesser, Västmanland
Balders glödgade sursås, Sörgården Måla, Västmanland
Nibble quality bbq pork belly, Nibble lantbruk, Västmanland
Delikatessbricka, Tre Sjöar Kök & Mejeri, Västmanland
Mjälloms Havre, Mjälloms Tunnbröd, Ångermanland
Renette äppelmust, Valterstens el och lantbruk, Östergötland
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Ska brygga öl med helt ny robotcell

Hon är Stadshuskällarens nya konditor

Tyskland tog sommelier-guldet

Överraskande vinnare i Sommelier-VM.

Ungas matval styrs av värderingar

Finalisterna i sommelier-VM klara

Innovativa bakverk av Årets bagare 2019

Nyhetsbrev

Här ska Martin & Servera bygga nytt lager

Arkiv

Här är Årets rätt – av Årets kock

Sveriges bästa unga bagare korad

Familjer testar middagar åt Urban Deli

Fredrik Lindfors vidare i Sommelier-VM

Italiensk mat – mest poppis i hela världen

Framtidens mat – så tänkte vi förr och så tänker vi nu

Delicato lanserar "fikabubbel"

Efter sexskandalen – kändiskocken ger nu upp sitt krogimperium

Hamburgerrestauranger utsätter gäster för onödiga risker

Barmästare på ny jazz- och cocktailbar

Kennedy Bakircioglü får egen öl

Efter kritiken: Max avbryter veganmärkningen

Martin & Servera drar ned på plasten

Glitterpizzan har kommit till Sverige

Stockholm Fisk i ny tappning

Invigning av NK:s nya saluhall

Max inför veganmärkning

Poke bowl-koncept växer i Göteborg

Coca-Cola lanserar läsk med biljakt

Ökad tillväxt men stora utmaningar för Mackmyra

Burkvinet är här

Därför valde vertikalodlarna konkurs

Maten spåras på atomnivå

Två gotlänningar toppar Årets unga kock

Nio nya Bastard Burgers-restauranger har växt till tio

Årets Lilly Bollinger-tävling igång

130 år gammalt bageri räddas

Mackmyra behöver pengar

Vigårda till Västerås

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.097