25 producenter prisade för "bästa landskapsmat"

| Av Niklas Kallin Thander | Tipsa redaktionen

Husmansbord och Sveriges bästa landskapsmat delar ut utmärkelser till produkter från hela landet.

Företaget bakom dryckesföretaget Saxhyttegubben ligger också bakom Sveriges bästa landskapsmat – utdelaren av diplomeringen "Husmansbord".

Utmärkelserna delas ut vartannat år, vilket förklarar varför årets pristagare får titeln ”Sveriges bästa landskapsmat 2016 och 2017”. Sammanlagt är det 25 olika producenter som tar hem varsitt diplom.

– Det är ett antal fantastiska produkter från landskapen från norr till söder. Det är en ära att få vara del av att upptäcka fantastiska svenska kvalitetsprodukter och det är alltid lika svårt för vår expertpanel att välja vinnare, säger Pelle Agorelius, som står bakom Saxhyttegubben och Sveriges bästa landskapsmat.

Företagens produkter får i och med utmärkelsen lov att använda sig av "Husmansbord"-märkningen, samt delta i marknadsföringsaktiviteter som arrangeras av prisutdelaren.

Se alla vinnare nedan:
Jordgubbsmarmelad med bubbel, Sturkö frukt och bär, Blekinge
Surdegsskorpor, Mällby Lantgård, Bohuslän
Ekologiskt spisbröd, Pyramidbageriet, Dalarna
Leksands Ekologiska, Leksands Knäckebröd, Dalarna
Picklad lök, Gutö delikatesser, Gotland
Filékorv original, Slaktarkorv, Halland
Loosglögg Lingon, Lotta-Boden, Hälsingland
Mörsjö deli dipmix, Mörsjö deli, Jämtland
Vita vinbär mousserande, Rudenstams Bär & Fruktdrycker, Småland
Ålve stilla, Åive, Sápmi
Chocolate glazed liquorice sticks polka, Lakritsfabriken i Ramlösa, Skåne
Larssons vildpotatis Larsvikens lantbruks, Skåne
Strut Jättegod jul, Malmö Chokladfabrik, Skåne
Marmelad Kärlek, Enets marmeladeri, Småland
Barkbröd, Barkbrödsbagarn, Västerbotten
Hushållsost 26%, Gäsene mejeri, Västergötland
Mangomoussetårta, Konsum Värmland bageri, Värmland
Rawchoklad Isländskt havssalt, Rawchokladfabriken Scandinavia, Värmland
Rabarberlemonad, Fristorps Gård, Västergötland
Rökt älgstek, Bergslagsdelikatesser, Västmanland
Balders glödgade sursås, Sörgården Måla, Västmanland
Nibble quality bbq pork belly, Nibble lantbruk, Västmanland
Delikatessbricka, Tre Sjöar Kök & Mejeri, Västmanland
Mjälloms Havre, Mjälloms Tunnbröd, Ångermanland
Renette äppelmust, Valterstens el och lantbruk, Östergötland


Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar

Mest läst

Startsidan just nu

Restaurangen som blir navet i nya Bank Hotel

Så firar Vassa Eggen och TAKO Europride

Tar fram regnbågsmenyer till förmån för välgörenhet.

TV: Intervju med Sebastian Gibrand

Krönika: I kvalet inför valet

Chefredaktör Lisbeth Rauden skriver om demokrati, humanism och Bruce Hills gastronomiska budskap.

LISTA: Felen du ska undvika vid restaurangstart

Andreas Moene, vd konsultföretaget PreOpening verksamma inom hotell, restaurang och hospotality, guidar med sina bästa tips.

Kända ansikten tar över NK:s saluhall

Nyhetsbrev

Esperanto i konkurs

Arkiv

Värmdö-cider bäst i landet

"Det är en ciderrevolution på gång i Sverige", säger anordnaren Spritmuseum, som också pekar på hög kvalitet bland årets tävlande.

Hovmästare ny chef på Röda Korset

Bärfrämjandet: Jordgubbsbrist i hetaste veckan

Bordsservering på McDonald´s

Kocknätverk gästade Svenska Kocklandslaget

Livsmedelsverket synar blodiga trendburgare

I ett nytt kontrollprojekt ska 500 inspektioner av restauranger genomföras i landet –

Här är finalisterna i Årets Kock

Åtta kockar möts under finaldagarna i september.

EM-silver till Sverige i Bocuse

Tävling
Konditorerna tog EM-guld

Svenska konditorlandslaget vann europeiska mästerskapen i konditori i Turin.

Fem till final i Årets Konditor

Här är finalisterna till årets upplaga av tävlingen. Finalen äger rum i Stockholm i oktober.

Rekryteringsräd för Fredrik Eriksson

Kocken och krögaren utökar personalstyrkan och därtill går några medarbetare in på nya positioner inför stundande öppning av Restaurang Nationalmuseum i höst.

Trio bakom ny vinbar

De ligger bakom nya vinbaren Oas på Drottninggatan i Stockholm.

Bryggeriet gör öl-debut med nygammalt märke

Vasa bryggeri tar till en början hjälp av mer etablerade ölbryggare när Sundsvalls öl gör comeback.

Reitans rockad – hon blir ny vd i Sverige

25 producenter prisade för "bästa landskapsmat"

Han tar plats i Stureplansgruppen

Petter Stordalens investeringsbolag blir en av hotell- och restaurangföretagets största ägare.

Fontana vann nyinstiftat pris

Restaurangerna fortsätter att öka

Skapar eventdel om 4 000 kvadratmeter

Max expanderar i Skåne

Tävling
Följ Bocuse direkt

Tävling
Team Sweden kör så det ångar

Paolo Robertos pizza kommer till macken

Från ölhak till bageri

Max lanserar klimatpositiva burgare

Tävling
Gibrands totala Bocuse-satsning

Jobb & Karriär
Ny chef på Max

Stoppar en miljon sugrör - för miljön

Jobb & Karriär
Starbucks ordförande avgår

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.127