23948sdkhjf

Hotell Borgholm med ny ägare

| Av Pernilla Hansson | Tipsa redaktionen

I mars aviserade Karin och Owe Fransson att verksamheten var till salu och nu är det klart med ny ägare.

Kocken och krögaren Christofer Johansson tar över verksamheten i januari 2019 och öppnar Hotell Borgholm i ny regi i slutet av mars.

Han har ett förflutet bland annat från tjänsten som kökschef på Krakas Krog på Gotland och har under de tre senaste säsongerna drivit Eksgården Krog och Rum på Öland. Christofer Johansson är utbildad vid Grythyttan och har arbetat på bland annat The French Laundry i Napa Valley och har därtill erfarenhet från flera stjärnkrogar i Europa. Förvärvet av Hotell Borgholm har han genomfört tillsammans med kollegan och Daniel Olsson. 

Hotell Borgholm har sedan 2016 en stjärna i Guide Michelin och i nuläget har den nya ägaren inget fokus på förändringar ”mer än sätta en lite annan prägel på lokalerna men utan att ändra konceptet”.

– Christofer är lite äldre än jag själv var när jag startade Hotell Borgholm 1972, så man kan se vissa likheter mellan oss. Vi ville inte sälja vårt livsverk till vem som helst, men vi upplever Christofer som en mycket företagsam och lovande kille. Han har en trevlig personlighet som gör att han är lätt att tycka om. Det känns mycket bra att ge en ung person den här chansen och möjligheten, säger Owe Fransson i en kommentar.

Karin och Owe Fransson fortsätter att driva verksamheten som planerat året ut.

Mer om: Hotell Borgholm
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)

Mest läst

Startsidan just nu

Nets testar swishmodul i restaurangmiljö

Pappersmuggar mest miljövänliga enligt livscykelanalys

Porslinskopp måste användas minst 350 gånger för att ge mindre koldioxidavtryck.

Jobb & Karriär
Två nya driftschefer på Sabis

Utökat matutbud går hem hos Circle K

Tävling
De slåss om titeln Årets konditor 2019

McDonald's äger inte sitt avfall

Nyhetsbrev

Jobb & Karriär
Marcus Ekman tillbaka hos Pontus

Stjärnkrögaren även aktuell med ny gotländsk krog.

Arkiv

Paul Svenssons senaste svinnprojekt – ihop med Coop

Sallader och sushi till Kungsholmens nya knutpunkt

Skänker 44 ton mat direkt från lagret

Martin och Servera har hittat ett sätt att hantera mat som blir svinn redan på lagret.

Klart: Systembolagets hemleveranser permanentas i hela landet

Jamie Olivers Gatwick-restauranger räddas

Tennstopet får bakficka med nytt koncept

Ny vd hämtad från Grand Central.

Framgång för Poppels crowdfunding

Göteborgsmodell mot matsvinn blir rikstäckande

Big Mac – i sommar även med bacon

Tävling
En kvinna kvar i Årets kock-racet

Här är de åtta finalisterna.

Lanserar drinkar av matsvinn från hotellfrukosten

Ny snabbmatskedja född – satsar på latinamerikanskt

Panamigas erbjuder bilresenärer alternativ till ”slentrianmässiga hamburgaren”.

Fazer säljer restaurangverksamheten

1000 restauranger säljs till multinationell jätte.

Klassiska Four Seasons stänger för gott

Skippar svart plast i restauranger

Med pizzabotten på väg mot toppen

Zeinas kitchen tar Mellanöstern till butikshyllan

Jobb & Karriär
Han ska styra media på Max

Absolut med återvunnet glas

Beyond Burger får produktion i Europa

Jobb & Karriär
Världsmästare tar över i stadshuset

De vill få svenskarna att äta finskt kött

Butikskonsult köper restaurangspecialist

Jobb & Karriär
Spendrups tar marknadschef från Paulig

Coca-Cola blir energidryck

Kändiskocken i rätten – nekar till att ha tafsat

Hållbart kafé öppnar på Drottninggatan

Striden om vegoburgarna intensifieras

Nu kommer svenskodlad Pak Choi

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.12