23948sdkhjf

Hotell Borgholm med ny ägare

| Av Pernilla Hansson | Tipsa redaktionen

I mars aviserade Karin och Owe Fransson att verksamheten var till salu och nu är det klart med ny ägare.

Kocken och krögaren Christofer Johansson tar över verksamheten i januari 2019 och öppnar Hotell Borgholm i ny regi i slutet av mars.

Han har ett förflutet bland annat från tjänsten som kökschef på Krakas Krog på Gotland och har under de tre senaste säsongerna drivit Eksgården Krog och Rum på Öland. Christofer Johansson är utbildad vid Grythyttan och har arbetat på bland annat The French Laundry i Napa Valley och har därtill erfarenhet från flera stjärnkrogar i Europa. Förvärvet av Hotell Borgholm har han genomfört tillsammans med kollegan och Daniel Olsson. 

Hotell Borgholm har sedan 2016 en stjärna i Guide Michelin och i nuläget har den nya ägaren inget fokus på förändringar ”mer än sätta en lite annan prägel på lokalerna men utan att ändra konceptet”.

– Christofer är lite äldre än jag själv var när jag startade Hotell Borgholm 1972, så man kan se vissa likheter mellan oss. Vi ville inte sälja vårt livsverk till vem som helst, men vi upplever Christofer som en mycket företagsam och lovande kille. Han har en trevlig personlighet som gör att han är lätt att tycka om. Det känns mycket bra att ge en ung person den här chansen och möjligheten, säger Owe Fransson i en kommentar.

Karin och Owe Fransson fortsätter att driva verksamheten som planerat året ut.

Mer om: Hotell Borgholm
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Klassiskt konditori ersätts av indisk restaurang

Max förstärker ledningen

Upper House får Årets kock-medaljör i köket

50 maltsorter i ny hembryggningsbutik

Han vann titeln Årets Ekokock

Hon är Sveriges bästa kvinnliga sommelier

Nyhetsbrev

Mentorpriset till Ulrika Brydling

Arkiv

Årets kock 2019 bytte silver mot guld

Martin Moses svensk mästare i professionell matlagning.

Utredning om skatt på engångsartiklar

Hungrig läggs ned

Scandic och Spendrups gör öl på överblivet bröd

Öppningsdatum för Östermalms saluhall – renoverad för en miljard

Öppnar igen i januari två år försenad.

Mr Cake är årets företagare i bageribranschen

Mathias Dahlgren tolkar Söders snabbmatspärlor

Stjärnkocken öppnar pop up under matfestival i Teatern.

Atria lanserar vegetariskt varumärke

Naturlig matupplevelse i slottsmiljö

Kändiskockarnas hållbara restaurang har öppnat

Korv och potatis i centrum för Årets kock-finalisterna

De lanserar svensk pizzaskinka

Inget Krubb i sjöstan

Bohuslänsk vinst i Food Truck-SM

Foodoras cykelbud utvidgar strejken i Norge

Här ska O'Learys relansera sitt koncept

Löfbergs har halverat sin klimatpåverkan

Hungrig.se kan försvinna – fyra månader efter uppköpet

Kopparbergs vd: Zeunerts julmust ohotad

Street food intar Kungsträdgården

Färre krogkonkurser när fler semestrar hemma

Mackmyra minskar förlusten

Minskad efterfrågan på Absolut

”Restauranger och livsmedelsbutiker måste få äga sitt matavfall”

Usine-gänget startar Bistro Bibblan

KFC och Beyond Meat lagar vegetarisk kyckling

Räddat "svinnkaffe" blir till ny vild blandning

Enkla åtgärder minskar take away-skräp

Punk Royale tar över klassisk kvarterskrog

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.142