23948sdkhjf

Hotell Borgholm med ny ägare

I mars aviserade Karin och Owe Fransson att verksamheten var till salu och nu är det klart med ny ägare.

Kocken och krögaren Christofer Johansson tar över verksamheten i januari 2019 och öppnar Hotell Borgholm i ny regi i slutet av mars.

Han har ett förflutet bland annat från tjänsten som kökschef på Krakas Krog på Gotland och har under de tre senaste säsongerna drivit Eksgården Krog och Rum på Öland. Christofer Johansson är utbildad vid Grythyttan och har arbetat på bland annat The French Laundry i Napa Valley och har därtill erfarenhet från flera stjärnkrogar i Europa. Förvärvet av Hotell Borgholm har han genomfört tillsammans med kollegan och Daniel Olsson. 

Hotell Borgholm har sedan 2016 en stjärna i Guide Michelin och i nuläget har den nya ägaren inget fokus på förändringar ”mer än sätta en lite annan prägel på lokalerna men utan att ändra konceptet”.

– Christofer är lite äldre än jag själv var när jag startade Hotell Borgholm 1972, så man kan se vissa likheter mellan oss. Vi ville inte sälja vårt livsverk till vem som helst, men vi upplever Christofer som en mycket företagsam och lovande kille. Han har en trevlig personlighet som gör att han är lätt att tycka om. Det känns mycket bra att ge en ung person den här chansen och möjligheten, säger Owe Fransson i en kommentar.

Karin och Owe Fransson fortsätter att driva verksamheten som planerat året ut.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078