23948sdkhjf

Matsvinnsapp i samarbete med stor aktör

| Av Niklas Kallin Thander | Tipsa redaktionen

Karma fortsätter att knyta till sig samarbetspartners.

Cirka två år efter starten har bolaget Karma och appen med samma namn skaffat sig flera stora samarbetspartners. Utöver Hemköp, Ica och Coop har man även knutit till sig hotellkedjan Scandic.

Nu står det också klart att Compass Group startar ett samarbete med matsvinnsappen. Enligt Compass Group är just en minskning av matsvinn en prioriterad fråga för bolaget, som har drygt 250 restauranger, caféer och butiker över hela landet.

Läs också: Mer kapital till Karma- fortsatt expansion i Europa

– Samarbetet med Karma är ett utmärkt sätt för oss att rädda bra mat från att slängas, genom att istället erbjudas som färdig take-away till ett riktigt bra pris, säger Sylvia Hassellöf, hållbarhets- och kvalitetsansvarig på Compass Group Sverige.

Läs också: Så ska Espresso House minska svinnet

Det nya samarbetet kommer en dryg månad efter att Karma tagit in cirka 110 miljoner kronor i finansiering.

Bolagets medgrundare och vd, Hjalmar Ståhlberg Nordegren, berättade då att pengarna främst ska gå till att utöka personalstyrkan, vidareutveckla produkten samt fortsätta expansionen i Europa. I dagsläget har företaget också verksamhet i London.
Mer om:Karma
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Couet och Thureson satsar på mat med bröd

Dos Gringos ut och Manufacture in när matscenen i Ringens köpcentrum förnyas.

Värsta yrkesgruppen att servera

De är bäst på att rädda mat

Sverige världens fjärde mest veganvänliga land

Sveriges första rödbetskokeri

Sydgrönts vd om den nya produktionen i Findus gamla lokaler i Bjuv.

Restaurangleverantör slutar med tobak

Nyhetsbrev

Sologäster välkomnas till Oaxen

Arkiv

Skånska matprofiler prisade

Restaurang Vollmers utsedd till Årets skånska krog för andra året i rad.

Sveriges första kattcafé

Kvalitetsfisk växer med förvärv nummer tre

Svensk Nobelhyllning i Bocuse d'Or

Sebastian Gibrand: Jag har inför VM förberett mitt livs måltid.

Dahlgren och Naess öppnar hotellbistro

Parisisk atmosfär när stjärnduon står för maten på nytt boutiquehotell.

Systembolaget varnar vinleverantör

Burger King planerar kraftig expansion

Restauranger och storkök börjar med returlådor

Så ska Martin & Servera bli mer hållbart

Projekt gör matsvinn lönsamt för restauranger

Vinnova har beviljat medel för att lösa transport- och logistikfrågorna.

”Lång lista på spännande innovationer”

Erik Wallin på foodtech-bolaget Gastrofy rapporterar i en gästkrönika från CES i Las Vegas.

Guldregn över de svenska lagen

Kocklandslaget och ytterligare två lag kommer hem med seger i Culinary World Cup.

Stark jobbprognos

Upp 12 procent för hotell- och restaurangbranschen.

Pontus Frithiof rivstartar året i hälsans tecken

Pontus in the air ska bli Arlandas bästa arbetsplats med hjälp av hälsoprofil och inspiratör.

Stillahavsostron testodlas på västkusten

Svampgruvan i Kiruna stängs

Fandado flyttar till city

Nystart för Stockholmskrogen med meny på esperanto.

Ny vd på Circle K

Bagerierna sanerar surdegsbröd

Styckmästarn med ny vd

Tillbaka till Nordic Choice Hotels

Burgerkedja med ny marknadschef

Klassiskt bakverk tas ur sortimenten

Köttfest på Stockholmsrestaurang

Picadeli växer på kontinenten

Ska expandera i södra Sverige

Utvecklar barkoncept

Dole säljer i Sverige och Finland

Populär chokladmjölk återkallas – flaskan kan gå sönder

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.118