23948sdkhjf

Onlinepizzas vd kliver av

Daniel Strömberg lämnar bolaget efter 18 månader på posten, uppger Breakit.

Onlinepizzas vd Daniel Strömberg lämnar vd-posten efter 18 månader uppger tidningen Breakit. Till tidningen säger han att en ny roll som övergripande vd för tre bolag inte passar honom varför han nu lämnar. Han efterträds av Carl Tengberg som tidigare haft ansvar för bland annat för Foodora i Norge.

Tidigare har även bolaget tappat en teknikchef, som lämnade förr sommaren, och finanschef som klev av i våras.

Onlinepizza ägs av tyska Delivery Hero och omsatte i fjol 146,8 miljoner kronor, med en rörelsemarginal på över 40 procent. Men enligt en källa till Breakit ska det tidigare så framgångsrika bolaget nu tappat fart och försäljning ska ha gått ned över 20 procent. Enligt källan ska ett tekniskt plattformsbyte lett till problem som fått restauranger att klaga och försäljningen att falla.

Det dementeras dock av den avgående vd:n och en talesperson från Delivery Herro som till Breakit uppger att "Försäljningen är fortsatt stark. Vi ser en konstant ökning av aktiva kunder samt antal partnerrestauranger. Däremot har vi genomgått en teknisk migration under de senaste månaderna där den omedelbara effekten är att konverteringsgraden påverkas på kort sikt, till fördel för den långsiktiga effekten som förväntas stärka kundupplevelsen och verksamheten i stort".

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094