23948sdkhjf

Fler hotell och restauranger i konkurs

| Av Pernilla Hansson | Tipsa redaktionen

Fortsatt ökning av konkurser inom hotell- och restaurang, enligt statistik från UC.

Antalet konkurser inom delbranschen ökade i september med 19 procent. I september i år gick 37 företag omkull jämfört med 31 stycken under samma månad i fjol.

Läs också: Antalet krogkonkurser ökade kraftigt 2018

Hittills i år har 344 företag inom hotell- och restaurang gått i konkurs vilket är att jämföra med 283 för årets första nio månader i fjol. Det är en ökning om 22 procent.

De utsatta branscherna byggindustrin och hotell- och restaurangbranschen fortsätter att plågas av konkurser. Sommarens fina väder med fler hotellnätter och ökat resande i Sverige kommer att motverka trenden något framöver för en viss typ av restauranger. Ökad konkurrens kommer att leda till en ökning bland andra, säger Richard Damberg, ekonom på UC i en kommentar.

Totalt sett ökade de svenska företagskonkurserna med 9 procent i september månad och hittills i år, januari till september, med 13 procent sett till utvecklingen.

Mer om: konkurs | UC
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Glutenfria bageriet med ny vd

Enkla åtgärder minskar take away-skräp

Punk Royale tar över klassisk kvarterskrog

Här öppnar ny Sibyllarestaurang

Stjärnkrögaren säljer sina Gamla stan-krogar

Flying Elk, Corner Club och Gaston får nya ägare.

Kopparbergs ”pink gin” överträffar förväntningarna

Nyhetsbrev

Var tionde öl är alkoholfri

Arkiv

Hit kommer Linnea & Basilika

Ny krog med unikt brasilianskt koncept

Prinsen fortsätter traditionen – med i Årets kock-juryn

Restaurang med takterass i nya Sergelhuset

Anrikt konditori i konkurs

Men det mer än 150 år gamla konditoriet kan leva vidare.

Minskad försäljning för convenience

Spendrups och matbloggare bland finalisterna i Dagligvarugalan

Ny affärsområdeschef för Sabis restauranger

Internationell stjärnglans i Årets kock-juryn

Glass i stora kajaklass

Pontus nya koncept: franskt bistrocafé

Här hamnar Axfoods nästa snabbgross-butik

McDonald's nya skylt för elladdning

Han är årets världskonditor

Hoppas få fler intresserade av choklad.

Krögarna bakom Jim & Jacob öppnar ny krog

Harrys växer

Absolut har startat resan mot 100 procent nedbrytbar flaska

Han blir ny vd på Delicato

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.139