23948sdkhjf

Smakteam ska hjälpa Gibrand nå pallplats

| Av Pernilla Hansson | Tipsa redaktionen

Här är smakteamet som backar upp Sebastian Gibrand inför Bocuse d´Or i Lyon i januari 2019.

Sveriges kandidat Sebastian Gibrand och coachen Tommy Myllymäki tränar nu inför Bocuse d’Or som avgörs i Lyon den 29 till 30 januari 2019.

24 nationer deltar i tävlingen och tillsammans med ett smakteam från Svenska Bocuse d’Or Akademien tränar Sebastian Gibrand nu för att nå pallplats.

Gibrand får stöd av ett smakteam bestående av Markus Aujalay, Adam Dahlberg, Jonas Dahlbom samt Svenska Bocuse d’Or Akademiens vd Henrik Norström.

- Sverige har länge legat i topp i de här sammanhangen, men konkurrensen hårdnar för varje år och fler länder, ofta med stora resurser, ger sig in i leken. Därför satsar vi mer än någonsin i år med både resurser, tid och engagemang och introducerar även ett smakteam med några av landets främsta kockar, säger Henrik Norström, som även är jurymedlem vid Kock-VM.

Under tävlingen ska Sebastian Gibrand och de 23 medtävlande på 5 timmar och 35 minuter tillaga två olika rätter för 14 personer vardera. Den ena rätten ska serveras i sin helhet på fat och den andra ska serveras på tallrikar.

Huvudråvaran för faträtten är kalvracks som ska presenteras helt eller i två delar med fem ben synliga. Till det ska ytterligare en eller flera delar av följande väljas: Kalvbräss, lever, njure, fötter eller tarmkrås. Sous vide-tillagning är ej tillåtet. Råvara för tallriksrätten presenteras den 31 oktober.

Sebastian Gibrand driver till vardags egna konsultverksamheten Gibrands Gastronomi i Stockholm. 2017 vann han uttagningen i Bocuse d’Or Sverige och i juni 2018 tog han en silvermedalj i Bocuse d’Or Europe i Turin.

Bakom den svenska satsningen i Bocuse d’Or står Gastronomi Sverige och Svenska Bocuse d’Or Akademien.

Mer om: Bocuse d´Or
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Skänker 44 ton mat direkt från lagret

Martin och Servera har hittat ett sätt att hantera mat som blir svinn redan på lagret.

Klart: Systembolagets hemleveranser permanentas i hela landet

Jamie Olivers Gatwick-restauranger räddas

Tennstopet får bakficka med nytt koncept

Ny vd hämtad från Grand Central.

Framgång för Poppels crowdfunding

Göteborgsmodell mot matsvinn blir rikstäckande

Nyhetsbrev

Big Mac – i sommar även med bacon

Arkiv

En kvinna kvar i Årets kock-racet

Här är de åtta finalisterna.

Lanserar drinkar av matsvinn från hotellfrukosten

Ny snabbmatskedja född – satsar på latinamerikanskt

Panamigas erbjuder bilresenärer alternativ till ”slentrianmässiga hamburgaren”.

Fazer säljer restaurangverksamheten

1000 restauranger säljs till multinationell jätte.

Klassiska Four Seasons stänger för gott

Skippar svart plast i restauranger

Med pizzabotten på väg mot toppen

Zeinas kitchen tar Mellanöstern till butikshyllan

Svensk kock ny nordisk mästare

Jobb & Karriär
Han ska styra media på Max

Cannabisglass nästa för Ben & Jerry's

Hållbart när Smaka på Stockholm drar igång

Sju nya McDonald's start på kraftig expansion

Absolut med återvunnet glas

Beyond Burger får produktion i Europa

Världsmästare tar över i stadshuset

De vill få svenskarna att äta finskt kött

Butikskonsult köper restaurangspecialist

Spendrups tar marknadschef från Paulig

Coca-Cola blir energidryck

Kändiskocken i rätten – nekar till att ha tafsat

Hållbart kafé öppnar på Drottninggatan

Striden om vegoburgarna intensifieras

Nu kommer svenskodlad Pak Choi

Kopparbergs backar

Massor av sommarjobb i restaurangbranschen

Han går från Spotify till Gastrofy

Mackmyra ökar omsättning – och förlust

De samarbetar för hållbar restaurangdrift

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.106