23948sdkhjf

Smakteam ska hjälpa Gibrand nå pallplats

Här är smakteamet som backar upp Sebastian Gibrand inför Bocuse d´Or i Lyon i januari 2019.

Sveriges kandidat Sebastian Gibrand och coachen Tommy Myllymäki tränar nu inför Bocuse d’Or som avgörs i Lyon den 29 till 30 januari 2019.

24 nationer deltar i tävlingen och tillsammans med ett smakteam från Svenska Bocuse d’Or Akademien tränar Sebastian Gibrand nu för att nå pallplats.

Gibrand får stöd av ett smakteam bestående av Markus Aujalay, Adam Dahlberg, Jonas Dahlbom samt Svenska Bocuse d’Or Akademiens vd Henrik Norström.

- Sverige har länge legat i topp i de här sammanhangen, men konkurrensen hårdnar för varje år och fler länder, ofta med stora resurser, ger sig in i leken. Därför satsar vi mer än någonsin i år med både resurser, tid och engagemang och introducerar även ett smakteam med några av landets främsta kockar, säger Henrik Norström, som även är jurymedlem vid Kock-VM.

Under tävlingen ska Sebastian Gibrand och de 23 medtävlande på 5 timmar och 35 minuter tillaga två olika rätter för 14 personer vardera. Den ena rätten ska serveras i sin helhet på fat och den andra ska serveras på tallrikar.

Huvudråvaran för faträtten är kalvracks som ska presenteras helt eller i två delar med fem ben synliga. Till det ska ytterligare en eller flera delar av följande väljas: Kalvbräss, lever, njure, fötter eller tarmkrås. Sous vide-tillagning är ej tillåtet. Råvara för tallriksrätten presenteras den 31 oktober.

Sebastian Gibrand driver till vardags egna konsultverksamheten Gibrands Gastronomi i Stockholm. 2017 vann han uttagningen i Bocuse d’Or Sverige och i juni 2018 tog han en silvermedalj i Bocuse d’Or Europe i Turin.

Bakom den svenska satsningen i Bocuse d’Or står Gastronomi Sverige och Svenska Bocuse d’Or Akademien.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079