23948sdkhjf

De får uppdrag av Jordbruksverket att öka eko-kunskapen i offentlig sektor

| Av Andréas Göransson | Tipsa redaktionen

"Det är fantastiskt roligt"

Jordbruksverket har beviljat Martin & Servera 995 000 kronor för perioden 2018 till 2020. Dessa pengar delas ut för att ta fram och genomföra en e-learning om ekologiska livsmedel för offentlig sektor. Det skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Totalt har Jordbruksverket beviljat 26 miljoner kronor för 11 nya projekt i syfte att höja kunskapen om ekologiska livsmedel genom information, utbildning och kampanjer. Målet är att främja produktionen och konsumtionen av ekologiska livsmedel.

Den utbildning som Martin & Servera får uppdraget att göra ska hjälpa politiker och tjänstemän, men också de som arbetar med matlagningen i offentlig verksamhet, till ökad kompetens om ekologiska livsmedel. Utbildningen är Martin & Serveras bidrag i det fortsatta arbetet med den nationella livsmedelsstrategin.

– Vi fick in många bra projektansökningar och konkurrensen har varit hård. Vi har gjort en helhetsbedömning av projekten och deras angelägenhetsgrad. Vi har bedömt ansökningarna utifrån erfarenhet, kompetens, målgruppsanpassning och innovationsgrad. Andra faktorer vi vägt in är samverkan, bredd och kostnadseffektivitet. Samverkan är viktigt och skapar kopplingar mellan åtgärder och aktörer, berättar Åsa Lannhard Öberg som är Jordbruksverkets projektledare för ekouppdraget, i pressmeddelandet.

– Samarbete mellan privat och offentlig sektor, är en viktig komponent i arbetet med att skapa förutsättningar för fler jobb och hållbar tillväxt i hela värdekedjan, kommenterar Håkan Åkerström, koncernchef Martin & Servera.

Martin & Servera är enda aktör från näringslivet bland dem som beviljats projektpengar. Det är företagets utbildningsavdelning, Gastromerit, som kommer att ansvara. Redan idag jobbar Gastromerit med att göra flera lärarledda kurser till e-learning.

– Det är fantastiskt roligt att Martin & Serveras erfarenhet som utbildare av branschen och vår kunskap om att göra affärer med offentlig sektor kan kombineras och användas på det här sättet, säger Kristina Ossmark, marknadsdirektör på Martin & Servera.

Kristina Ossmark berättar också att Martin & Servera nu sätter igång att producera utbildningen. Förhoppningen är att flera av de andra aktörer som beviljats pengar av Jordbruksverket inom ramen för eko-projektet kommer att medverka med sina olika perspektiv.

Fakta om Martin & Serveras utbildningsverksamhet Gastromerit

-3800 utbildningsdagar genomförda under 2017

-40 olika kursledare

-60 olika kurser i det öppna kursprogrammet just nu

-skräddarsydda utbildningar för en kommun eller ett restaurangföretag
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Finaldags för Årets unga kock

Två Michelin-stjärnor till Gastrologik

Krögarduon har väntat sex år på att få lägga till ytterligare en stjärna.

Mr Cake till Göteborg

De kan bli bästa krog på White Guides gala

KFC-chef dömd för diskriminering

130 år gammalt bageri räddas

Nyhetsbrev

Här är finalisterna i Unga bagare 2019

Arkiv

Icadirektör blir vd på Martin & Servera

Tillträder senast i oktober.

Lista: 89 nya krogar i White Guide

Här är alla nya restauranger som tagit sig in i årets upplaga.

Kafékedjan öppnar i Kina

Joe & The Juice-grundaren avgår som vd

Kaspar Basse har varit den snabbväxande kedjans vd sedan starten 2002.

Nio nya Bastard Burgers-restauranger

Norrländska streetfoodkedjan i snabb expansion – och satsar på helt vegansk meny.

Fullersägt mikrobryggeri till Sverige

Vietnamesiskt på Götgatan

De tilldelas årets Gulddrakar

Gulddrakar till tre restauranger, en bar och ett kafé i Stockholm.

Mackmyra behöver pengar

Coca-Colas första nya smak på tio år

The Fishery till Täby

The Artesian gästspelar på Grand Hôtel

De blir störst på fisk i Sverige

Kvalitetsfisk och Fisk Idag går ihop och skapar Sveriges största fiskgrossist.

Björn Ulvaeus köper Hasselbacken

På väg att förverkliga sin nöjesvision på Djurgården.

Vigårda till Västerås

Ny Brisket & Friends-krog med egen öl

Prisade krögare tar sitt grillkoncept till Stockholms city.

30-40 nya restauranger i McDonald's femårsplan

Han är årets viltkock

Gröna Lund startar restaurangskola

Årets Kombo går till Doktor Mat

Årets street food serveras av Korrito

Östermalmskafé blir Årets Coffee Shop

Världens första veganska Happy Meal

Dags för tionde Krogveckan

Sverige världens fjärde mest veganvänliga land

Restaurangleverantör slutar med tobak

Sologäster välkomnas till Oaxen

Systembolaget varnar vinleverantör

Svampgruvan i Kiruna stängs

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.11