23948sdkhjf

De får uppdrag av Jordbruksverket att öka eko-kunskapen i offentlig sektor

| Av Andréas Göransson | Tipsa redaktionen

"Det är fantastiskt roligt"

Jordbruksverket har beviljat Martin & Servera 995 000 kronor för perioden 2018 till 2020. Dessa pengar delas ut för att ta fram och genomföra en e-learning om ekologiska livsmedel för offentlig sektor. Det skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Totalt har Jordbruksverket beviljat 26 miljoner kronor för 11 nya projekt i syfte att höja kunskapen om ekologiska livsmedel genom information, utbildning och kampanjer. Målet är att främja produktionen och konsumtionen av ekologiska livsmedel.

Den utbildning som Martin & Servera får uppdraget att göra ska hjälpa politiker och tjänstemän, men också de som arbetar med matlagningen i offentlig verksamhet, till ökad kompetens om ekologiska livsmedel. Utbildningen är Martin & Serveras bidrag i det fortsatta arbetet med den nationella livsmedelsstrategin.

– Vi fick in många bra projektansökningar och konkurrensen har varit hård. Vi har gjort en helhetsbedömning av projekten och deras angelägenhetsgrad. Vi har bedömt ansökningarna utifrån erfarenhet, kompetens, målgruppsanpassning och innovationsgrad. Andra faktorer vi vägt in är samverkan, bredd och kostnadseffektivitet. Samverkan är viktigt och skapar kopplingar mellan åtgärder och aktörer, berättar Åsa Lannhard Öberg som är Jordbruksverkets projektledare för ekouppdraget, i pressmeddelandet.

– Samarbete mellan privat och offentlig sektor, är en viktig komponent i arbetet med att skapa förutsättningar för fler jobb och hållbar tillväxt i hela värdekedjan, kommenterar Håkan Åkerström, koncernchef Martin & Servera.

Martin & Servera är enda aktör från näringslivet bland dem som beviljats projektpengar. Det är företagets utbildningsavdelning, Gastromerit, som kommer att ansvara. Redan idag jobbar Gastromerit med att göra flera lärarledda kurser till e-learning.

– Det är fantastiskt roligt att Martin & Serveras erfarenhet som utbildare av branschen och vår kunskap om att göra affärer med offentlig sektor kan kombineras och användas på det här sättet, säger Kristina Ossmark, marknadsdirektör på Martin & Servera.

Kristina Ossmark berättar också att Martin & Servera nu sätter igång att producera utbildningen. Förhoppningen är att flera av de andra aktörer som beviljats pengar av Jordbruksverket inom ramen för eko-projektet kommer att medverka med sina olika perspektiv.

Fakta om Martin & Serveras utbildningsverksamhet Gastromerit

-3800 utbildningsdagar genomförda under 2017

-40 olika kursledare

-60 olika kurser i det öppna kursprogrammet just nu

-skräddarsydda utbildningar för en kommun eller ett restaurangföretag
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Onlinepizza och Hungrig försvinner – går upp i Foodora

Sushi Yama flyttar gränsen norrut

Kajsas Fisk en av många matnyheter i fjällen

Här är nya styrelsen för Årets kock

Ken's tredje restaurang i Uppsala

Edward Bloms korv: ”Vild och vågad”

Nyhetsbrev

Snart kommer Coca-Colas hallonsmak

Arkiv

Tävling
Kål och morot på årets godaste macka

SM-titeln till Viktor Lind för veganskt alternativ.

Niklas Ekstedts nya eldiga tv-serie

Hedda Spendrup lanserar nytt bryggeri

Ny Harrys i återuppbyggt träkvarter

Vassa Eggens 20-årsfirande i musikens tecken

La Colline ut – ny brasserisatsning in

Kändisagentur ger sig in i restaurangbranschen ihop med krogprofilen Kenneth Hallström.

Martin & Servera blir helägt av Axel Johnson

De ska testa pant på take away-förpackningar

McDonald's sparkar sin vd – kärleksaffär bröt mot reglerna

1

Lista: Sveriges största ölbryggerier

Oppigårds bryggeri i Hedemora är landets största mikrobryggeri.

Restaurangerna fortsätter ta andelar från dagligvaruhandeln

Då öppnar Max på Kungsholmen

Specialutgåva av Blossa lanseras i sju länder

McDonald's tillbaka i Skellefteå efter tolv år

Nu ska det destilleras gin i Kalix

Carlsberg höjer åter utsikterna för 2019

Impossible foods vill till Europa

Alkoläsken ökar kraftigt

Caketails på NK:s nya Schweizeri

Judas Priest lanserar egen rom

Japansk cocktailbar öppnar på Tak

Gourmet Food tar in nya delägare

Fortsatt uppåt för restaurangerna – särskilt i city

Vrå nyöppnar med spårbar meny

Fiskfoderprojekt ska ge hållbart odlad gourmetfisk

Världens första ölflaska i papper

Rabatt på kaffe leder till färre muggar

Beijing8 nu även i Täby

Absolutflaska hyllar återvinning

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.158