23948sdkhjf

Nu stundar premiär för Restaurang Nationalmuseum

Krögaren och kocken Fredrik Eriksson i startgroparna för att öppna nya restaurangen som blir hans tredje i Stockholm.

På lördag, 13 oktober,  öppnar nya Restaurang Nationalmuseum. Då nyinvigs Nationalmuseum i Stockholm efter en omfattande renovering och samband med det ståtar även premiären för en helt ny museirestaurang, Restaurang Nationalmuseum, i regi av krögaren Fredrik Eriksson som fått uppdraget att driva restaurangen med bar och kafé.

Han driver restaurangen i samarbete med delägarna Bodil Stigsdotter och Patrik Högberg.

- Vi har sett fram emot den här dagen länge och är stolta och glada över att vi fick ta oss an det här hedersamma uppdraget, säger Fredrik Eriksson, krögare på Restaurang Nationalmuseum.

På tisdagens presentation framgick att han önskade att den nya restaurangen ska bli ett Stockholmarnas nya vardagsrum och att ambitionerna har varit att skapa en avslappnad plats och en restaurang utan komplicerade menyer som ska locka en bred publik. Menyn innefattar mycket grönt och med måltider med ursprung i svenska råvaror och traditioner. 

Fredrik Eriksson har varit involverad i hela resan att skapa restaurangen; från egna moodboards och ett nära samarbete med formgivarna och designer Matti Klenell, formgivare och konstnärlig ledare, tillsammans med TAF Arkitektkontor, Carina Seth Andersson och Stina Löfgren som skapat inredningen av ny restaurang, bar och kafé samt restauranggods. Totalt har ett 80-tal produkter tagit fram till satsningen. 

- Det är en unik öppning och vi har fått vara med i hela processen så att form, design och funktion förenas, säger Fredrik Eriksson på Restaurang Nationalmuseum.

Matkonceptet bygger på LUS- lunch hela dagen- och med ett lunchpris kring 130 kronor men också kafé. På kvällarna efter museets stängning är det slutna sällskap som får tillträde till de historiska miljöerna för specialarrangemang.

Fredrik Eriksson driver även restaurangerna Långbro Värdshus och Restaurang Asplund i Stockholm.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063