23948sdkhjf

Nu stundar premiär för Restaurang Nationalmuseum

| Av Pernilla Hansson | Tipsa redaktionen

Krögaren och kocken Fredrik Eriksson i startgroparna för att öppna nya restaurangen som blir hans tredje i Stockholm.

På lördag, 13 oktober,  öppnar nya Restaurang Nationalmuseum. Då nyinvigs Nationalmuseum i Stockholm efter en omfattande renovering och samband med det ståtar även premiären för en helt ny museirestaurang, Restaurang Nationalmuseum, i regi av krögaren Fredrik Eriksson som fått uppdraget att driva restaurangen med bar och kafé.

Han driver restaurangen i samarbete med delägarna Bodil Stigsdotter och Patrik Högberg.

- Vi har sett fram emot den här dagen länge och är stolta och glada över att vi fick ta oss an det här hedersamma uppdraget, säger Fredrik Eriksson, krögare på Restaurang Nationalmuseum.

På tisdagens presentation framgick att han önskade att den nya restaurangen ska bli ett Stockholmarnas nya vardagsrum och att ambitionerna har varit att skapa en avslappnad plats och en restaurang utan komplicerade menyer som ska locka en bred publik. Menyn innefattar mycket grönt och med måltider med ursprung i svenska råvaror och traditioner. 

Fredrik Eriksson har varit involverad i hela resan att skapa restaurangen; från egna moodboards och ett nära samarbete med formgivarna och designer Matti Klenell, formgivare och konstnärlig ledare, tillsammans med TAF Arkitektkontor, Carina Seth Andersson och Stina Löfgren som skapat inredningen av ny restaurang, bar och kafé samt restauranggods. Totalt har ett 80-tal produkter tagit fram till satsningen. 

- Det är en unik öppning och vi har fått vara med i hela processen så att form, design och funktion förenas, säger Fredrik Eriksson på Restaurang Nationalmuseum.

Matkonceptet bygger på LUS- lunch hela dagen- och med ett lunchpris kring 130 kronor men också kafé. På kvällarna efter museets stängning är det slutna sällskap som får tillträde till de historiska miljöerna för specialarrangemang.

Fredrik Eriksson driver även restaurangerna Långbro Värdshus och Restaurang Asplund i Stockholm.

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Onlinepizza och Hungrig försvinner – går upp i Foodora

Sushi Yama flyttar gränsen norrut

Kajsas Fisk en av många matnyheter i fjällen

Här är nya styrelsen för Årets kock

Ken's tredje restaurang i Uppsala

Edward Bloms korv: ”Vild och vågad”

Nyhetsbrev

Snart kommer Coca-Colas hallonsmak

Arkiv

Tävling
Kål och morot på årets godaste macka

SM-titeln till Viktor Lind för veganskt alternativ.

Niklas Ekstedts nya eldiga tv-serie

Hedda Spendrup lanserar nytt bryggeri

Ny Harrys i återuppbyggt träkvarter

Vassa Eggens 20-årsfirande i musikens tecken

La Colline ut – ny brasserisatsning in

Kändisagentur ger sig in i restaurangbranschen ihop med krogprofilen Kenneth Hallström.

Martin & Servera blir helägt av Axel Johnson

De ska testa pant på take away-förpackningar

McDonald's sparkar sin vd – kärleksaffär bröt mot reglerna

1

Lista: Sveriges största ölbryggerier

Oppigårds bryggeri i Hedemora är landets största mikrobryggeri.

Restaurangerna fortsätter ta andelar från dagligvaruhandeln

Då öppnar Max på Kungsholmen

Specialutgåva av Blossa lanseras i sju länder

McDonald's tillbaka i Skellefteå efter tolv år

Nu ska det destilleras gin i Kalix

Carlsberg höjer åter utsikterna för 2019

Impossible foods vill till Europa

Alkoläsken ökar kraftigt

Caketails på NK:s nya Schweizeri

Judas Priest lanserar egen rom

Japansk cocktailbar öppnar på Tak

Gourmet Food tar in nya delägare

Fortsatt uppåt för restaurangerna – särskilt i city

Vrå nyöppnar med spårbar meny

Fiskfoderprojekt ska ge hållbart odlad gourmetfisk

Världens första ölflaska i papper

Rabatt på kaffe leder till färre muggar

Beijing8 nu även i Täby

Absolutflaska hyllar återvinning

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.184