23948sdkhjf

Nu stundar premiär för Restaurang Nationalmuseum

| Av Pernilla Hansson | Tipsa redaktionen

Krögaren och kocken Fredrik Eriksson i startgroparna för att öppna nya restaurangen som blir hans tredje i Stockholm.

På lördag, 13 oktober,  öppnar nya Restaurang Nationalmuseum. Då nyinvigs Nationalmuseum i Stockholm efter en omfattande renovering och samband med det ståtar även premiären för en helt ny museirestaurang, Restaurang Nationalmuseum, i regi av krögaren Fredrik Eriksson som fått uppdraget att driva restaurangen med bar och kafé.

Han driver restaurangen i samarbete med delägarna Bodil Stigsdotter och Patrik Högberg.

- Vi har sett fram emot den här dagen länge och är stolta och glada över att vi fick ta oss an det här hedersamma uppdraget, säger Fredrik Eriksson, krögare på Restaurang Nationalmuseum.

På tisdagens presentation framgick att han önskade att den nya restaurangen ska bli ett Stockholmarnas nya vardagsrum och att ambitionerna har varit att skapa en avslappnad plats och en restaurang utan komplicerade menyer som ska locka en bred publik. Menyn innefattar mycket grönt och med måltider med ursprung i svenska råvaror och traditioner. 

Fredrik Eriksson har varit involverad i hela resan att skapa restaurangen; från egna moodboards och ett nära samarbete med formgivarna och designer Matti Klenell, formgivare och konstnärlig ledare, tillsammans med TAF Arkitektkontor, Carina Seth Andersson och Stina Löfgren som skapat inredningen av ny restaurang, bar och kafé samt restauranggods. Totalt har ett 80-tal produkter tagit fram till satsningen. 

- Det är en unik öppning och vi har fått vara med i hela processen så att form, design och funktion förenas, säger Fredrik Eriksson på Restaurang Nationalmuseum.

Matkonceptet bygger på LUS- lunch hela dagen- och med ett lunchpris kring 130 kronor men också kafé. På kvällarna efter museets stängning är det slutna sällskap som får tillträde till de historiska miljöerna för specialarrangemang.

Fredrik Eriksson driver även restaurangerna Långbro Värdshus och Restaurang Asplund i Stockholm.

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

De har hälsa och miljö i fokus

De är nominerade i kategorin Årets Hjärta i Fast Food Awards.

Här är Nobelmenyn

På måndagskvällen var det så dags för Nobelbankett och bakad rotselleri fick spela huvudrollen.

Salladskedja öppnar nytt

Tredje restaurangen i Malmö och tionde etableringen för hälsokedjan som lovar ytterligare tillväxt.

Så sålde restaurangerna

Ökning för hotell- och trafiknära restauranger medan omsättning i personalrestauranger backade rejält under tredje kvartalet enligt siffror från Restaurangindex.

Här öppnar Linnea & Basilika

Historiskt låg skörd av matpotatis

Nyhetsbrev

Nyhetsbrevet skickas ut två gånger i veckan (tisdag och torsdag).

Se det senaste nyhetsbrevet. Annonsera i nyhetsbrevet

Från Vigårda till Mosebacke

Meriterad köksmästare till Södra Teaterns restaurang.

Arkiv
1

Två toppar årets julöl!

RT-Forum har i samarbete med Foodnet provat årets julöl och andra juldrycker - resultatet är två öl är i topp bland många fina brygder.

Guldregn över de svenska lagen

Kocklandslaget och ytterligare två lag kommer hem med seger i Culinary World Cup.

Systembolaget öppnar utlämningsställe

Här ska nytt koncept för e-handeln testas.

Trio nominerad till Årets Fast Casual

Kale & Crave, Dogfood och Scandwich är nominerade i kategorin Årets Fast Casual i Fast Food Awards 2019.

Sushikedja öppnar nytt

Dansk juice och asiatiskt till Gallerian

Stora utmaningar med ursprungsmärkning av kött och fisk på restaurang

Mindre marginaler - men storleken spelar ingen roll

Inspirerat av spanska saluhallar

Matverk Närke 2019 vanns av sBread

"När svinn blir win och botten blir toppen"

Kock och konditor laddar inför Nobelfest

Daniel Roos är Nobelkonditor för femte gången. Han gör middagen tillsammans med Tom Sjöstedt som är Nobelkock för andra året.

Sia glass byter vd

De sätter guldkant på fikastunden

Ett 50-talskafé, ett konditori med franska förtecken och anrikt Stockholmskafé är nominerade i kategorin Årets Coffee Shop.

Crêperie till galleria

Från OKQ8 till Fazer Food Services Sverige

Hon är ny kommunikationsdirektör hos måltidsleverantören.

Gateau gästar H&M

Fazerägt hantverksbageri öppnar pop up i modekoncernens inredningsbutiker i december.

Fortsatt höga konkurstal inom hotell- och restaurangbranschen

Hon tar över på Svenskt Kött

Julskinkan fortsatt ohotad på julbordet

Ny vd på Siljans Chark

Matleveranstjänst till Malmö

Här öppnar Sabis nytt

Han är ny hos Altia

Läppja på GW

Här öppnar It´s Pleat

Här är årets bästa matböcker

Nya matkoncept till Täby centrum

Restaurangkedja säger upp personal

Orkla lägger bud på Kotipizza

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.227