23948sdkhjf

Nu stundar premiär för Restaurang Nationalmuseum

| Av Pernilla Hansson | Tipsa redaktionen

Krögaren och kocken Fredrik Eriksson i startgroparna för att öppna nya restaurangen som blir hans tredje i Stockholm.

På lördag, 13 oktober,  öppnar nya Restaurang Nationalmuseum. Då nyinvigs Nationalmuseum i Stockholm efter en omfattande renovering och samband med det ståtar även premiären för en helt ny museirestaurang, Restaurang Nationalmuseum, i regi av krögaren Fredrik Eriksson som fått uppdraget att driva restaurangen med bar och kafé.

Han driver restaurangen i samarbete med delägarna Bodil Stigsdotter och Patrik Högberg.

- Vi har sett fram emot den här dagen länge och är stolta och glada över att vi fick ta oss an det här hedersamma uppdraget, säger Fredrik Eriksson, krögare på Restaurang Nationalmuseum.

På tisdagens presentation framgick att han önskade att den nya restaurangen ska bli ett Stockholmarnas nya vardagsrum och att ambitionerna har varit att skapa en avslappnad plats och en restaurang utan komplicerade menyer som ska locka en bred publik. Menyn innefattar mycket grönt och med måltider med ursprung i svenska råvaror och traditioner. 

Fredrik Eriksson har varit involverad i hela resan att skapa restaurangen; från egna moodboards och ett nära samarbete med formgivarna och designer Matti Klenell, formgivare och konstnärlig ledare, tillsammans med TAF Arkitektkontor, Carina Seth Andersson och Stina Löfgren som skapat inredningen av ny restaurang, bar och kafé samt restauranggods. Totalt har ett 80-tal produkter tagit fram till satsningen. 

- Det är en unik öppning och vi har fått vara med i hela processen så att form, design och funktion förenas, säger Fredrik Eriksson på Restaurang Nationalmuseum.

Matkonceptet bygger på LUS- lunch hela dagen- och med ett lunchpris kring 130 kronor men också kafé. På kvällarna efter museets stängning är det slutna sällskap som får tillträde till de historiska miljöerna för specialarrangemang.

Fredrik Eriksson driver även restaurangerna Långbro Värdshus och Restaurang Asplund i Stockholm.

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Panini släpper Amazon Go-koncept: ”Först på marknaden”

Paninis nya Grab and go-koncept ska ta matkedjan in i den tekniska framtiden.

Trendig salladsbar till Hyllie

Blir fjärde Holy Greens-restaurangen i Malmö.

Hållbart kafé öppnar på Drottninggatan

Pinchos satsar internationellt – och byter vd

Striden om vegoburgarna intensifieras

Jamie Olivers krogimperium har kollapsat – över 1 000 jobb drabbas

Nyhetsbrev

Ny marknadschef för Årets kock

Arkiv

Nu kommer svenskodlad Pak Choi

Frantzén bästa restaurangen i Europa

Sju svenska krogar bland de 200 bästa europeiska restaurangerna på ODA:s lista.

Kopparbergs backar

Massor av sommarjobb i restaurangbranschen

Linnea & Basilika fortsätter växa

Öppnar tredje restaurangen hittills i år – fjärde är på gång.

Han går från Spotify till Gastrofy

Världens dyraste whiskyprovning

Ichiro's Malt Card-serie provas i Göteborg i november.

Mackmyra ökar omsättning – och förlust

De samarbetar för hållbar restaurangdrift

Nu finns Max även i Täby – med restaurang 142

Nu kommer ölglassen

Skaldjursäventyr i Bohuslän

Klassiska Stortorgskällaren gör comeback

Därför ställdes 7-Eleven om till pizzerior

Näringslivsmedalj med kunglig glans till Fabrique

Dystert läge för 4 av 10 matfiskar

Ny vd på Pizza Hut

Poké bowl-kedjans åttonde restaurang

B2B nästa för Karma och Martin & Servera

Världens största öltilverkare ansöker om börsnotering

Urban Deli öppnar restaurang på Centralen

Hungrig.se uppköpta av Delivery Hero

Uniqlo i restaurangsamarbete

Kopparbergs i två nya produktkategorier

Poppels söker miljoner i crowdfunding-kampanj

Vill etablera sig som Stockholms färskvarucentrum

Tre nya dryckesproducenter – varje vecka

Oumph lanseras hos snabbmatskedjan

Svensk mästare i hembryggd öl

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.121