23948sdkhjf

Ölgäris gick segrande ur striden

| Av Pernilla Hansson | Tipsa redaktionen

Årets Ölutvecklare är Ölgäris, ett community för ölintresserad kvinnor och ickebinära som vill lära mer om och dricka öl, startat av Josefine Törnqvist.

Vinnaren av årets Ölutvecklare 2018 är Josefine ”Ölgäris” Törnqvist.

Motivering till priset Årets Ölutvecklare 2018 lyder;

Läs också: Luzette bjuder på årets kroginteriör

"Årets vinnare har inte bara lyckats skapa en plats på nätet där alla är välkomna, utan även inspirerat till nya möten, kunskap och en roligare bransch. Ölbryggning i all ära, men årets vinnares största bedrift är nog att utmana våra fördomar och slå ett slag för gäris".

Hon startade Facebookgruppen för ett år sedan med en ambition att bjuda in och lyfta fram kvinnor och ickebinära som är intresserade att utveckla och lära mer. Av dem kan restaurangbranschen lära mycket sa Josefine Törnqvist på scenen inte minst när det handlar om  att göra hela branschen mer jämställd.

Inspirationen kom från grupper som  Växtgäris och Streetgäris. Facebookgruppen har idag över 6 000 medlemmar. 

– Josefine Törnqvist har på kort tid lyckats skapa en helt ny rörelse i en annars ganska mansdominerad ölkultur. Hon är verkligen en värdig vinnare av Årets Ölutvecklare, säger Henric Byström, kommunikationschef på Carlsberg Sverige i en kommentar.

Utmärkelsen Årets Ölutvecklare instiftades för åtta år sedan av Carlsberg Sverige. 

Mer om: Restauranggalan
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Burger King planerar kraftig expansion

Restauranger och storkök börjar med returlådor

Så ska Martin & Servera bli mer hållbart

Projekt gör matsvinn lönsamt för restauranger

Vinnova har beviljat medel för att lösa transport- och logistikfrågorna.

”Lång lista på spännande innovationer”

Erik Wallin på foodtech-bolaget Gastrofy rapporterar i en gästkrönika från CES i Las Vegas.

Stark jobbprognos

Upp 12 procent för hotell- och restaurangbranschen.

Nyhetsbrev

Pontus Frithiof rivstartar året i hälsans tecken

Pontus in the air ska bli Arlandas bästa arbetsplats med hjälp av hälsoprofil och inspiratör.

Arkiv

Stillahavsostron testodlas på västkusten

Svampgruvan i Kiruna stängs

Fandado flyttar till city

Nystart för Stockholmskrogen med meny på esperanto.

Pizza Hut tappar långvarig vd

Cateringföretag vill expandera

Ny grillrestaurang på Avenyn

The Prime Grill del av en förnyelseprocess som pågår i hela området.

Antalet krogkonkurser ökade kraftigt 2018

Svenska Ägg: Det finns en marknad för hönskött

Sju av tio svenskar äter eller kan tänka sig äta hönskött, enligt undersökning.

Guldregn över de svenska lagen

Kocklandslaget och ytterligare två lag kommer hem med seger i Culinary World Cup.

Ny vd på Circle K

Bagerierna sanerar surdegsbröd

Brott mot livsmedelslagen kan ge fängelse

Picadeli i storaffär

VIP-kockar volontärer i grötigt myskaos

Idag var det dags för Stadsmissionens årliga julgröt till förmån för hemlösa. De första 2000 portionerna tog slut i ett nafs. Ny leverans och praktiskt lagda Vip-kockar löste årets kockutmaning med bravur.

Styckmästarn med ny vd

De är bäst på street food

Matsas Mat, Korrito och The Good Gringo är finalister i kategorin Årets streetfood i Fast Food Awards 2019.

Tillbaka till Nordic Choice Hotels

Burgerkedja med ny marknadschef

Klassiskt bakverk tas ur sortimenten

Köttfest på Stockholmsrestaurang

Picadeli växer på kontinenten

Ska expandera i södra Sverige

Utvecklar barkoncept

Dole säljer i Sverige och Finland

Populär chokladmjölk återkallas – flaskan kan gå sönder

Lanserar ersättning för plastsugrör

Ny Sushi Yama i Linköping

Historiskt låg skörd av matpotatis

Sushikedja öppnar nytt

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.1