23948sdkhjf

Ölgäris gick segrande ur striden

| Av Pernilla Hansson | Tipsa redaktionen

Årets Ölutvecklare är Ölgäris, ett community för ölintresserad kvinnor och ickebinära som vill lära mer om och dricka öl, startat av Josefine Törnqvist.

Vinnaren av årets Ölutvecklare 2018 är Josefine ”Ölgäris” Törnqvist.

Motivering till priset Årets Ölutvecklare 2018 lyder;

Läs också: Mingel från Restauranggalan

"Årets vinnare har inte bara lyckats skapa en plats på nätet där alla är välkomna, utan även inspirerat till nya möten, kunskap och en roligare bransch. Ölbryggning i all ära, men årets vinnares största bedrift är nog att utmana våra fördomar och slå ett slag för gäris".

Hon startade Facebookgruppen för ett år sedan med en ambition att bjuda in och lyfta fram kvinnor och ickebinära som är intresserade att utveckla och lära mer. Av dem kan restaurangbranschen lära mycket sa Josefine Törnqvist på scenen inte minst när det handlar om  att göra hela branschen mer jämställd.

Inspirationen kom från grupper som  Växtgäris och Streetgäris. Facebookgruppen har idag över 6 000 medlemmar. 

– Josefine Törnqvist har på kort tid lyckats skapa en helt ny rörelse i en annars ganska mansdominerad ölkultur. Hon är verkligen en värdig vinnare av Årets Ölutvecklare, säger Henric Byström, kommunikationschef på Carlsberg Sverige i en kommentar.

Utmärkelsen Årets Ölutvecklare instiftades för åtta år sedan av Carlsberg Sverige. 

Mer om: Restauranggalan


Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Startsidan just nu

Tyska bron vill bygga restaurangbrygga

Nu återinvigs klassisk saluhall

Nyöppnar efter omfattande renovering med flera restauranger och handel.

Från Sabis till Clarion Hotel Sign

Myllymäkis meny tonsatt av Gessle

Nu introducerar Finnair ett musiksamarbete mellan kocken och artisten för att skapa optimal matupplevelse ombord.

Lanserar svensk ekologisk sriracha

Här öppnar Harrys

Nyhetsbrev

Nyhetsbrevet skickas ut två gånger i veckan (tisdag och torsdag).

Se det senaste nyhetsbrevet. Annonsera i nyhetsbrevet

Prisas ånyo för hållbarhet och envetet fokus på matsvinn

I veckan utsågs han av Vi Konsumenter till Årets Hållbarhetskock.

Arkiv

Coca Cola fick rätt mot norsk läsk

Vegetarisk rätt Söderbornas favorit

Prisas för viltmat

Hon vann Mack-SM med klimatsmartare alternativ

Stockholmsbagare bakom Sveriges bästa macka.

Trio till köpcentrum

Så vill Martin & Servera och Kronfågel minska matsvinnet

Ska ta vara på gamla värphöns som slaktas utan att köttet används.

Det här är årets bästa charkuterier

Slowfood på ny nivå

Hantverksbageri till NK Parkaden

En bransch i uppgång

Från Arla till LRF

Mejerijättens kommunikationschef efterträder Linda Segerblom på LRF.

Ny lunchresturang i Solna

De öppnar restaurang Handelshuset

Välmeriterad duo satsar på fransk bistromat och bakverk i Handelshuset i Saltsjöbaden.

Hjälp oss att utveckla RS Restauranger & Storkök

Delta i vår läsarundersökning.

O´Learys vd kliver av

Efter knappt tre år lämnar Christian Bellander vd-posten. Han får nu styrelsepost i företaget.

En lagledares julbordsfavoriter

På RS Restauranger & Storköks Facebooksida tipsar Svenska Kocklandslagets lagledare Fredrik Andersson om fem julbordsmåsten.

15 koncept till Kungälv

Här är kafé- och restaurangkoncepten som tar plats i Kongahälla Food Hall som öppnar i slutet av mars nästa år.

Urban Deli firar tio år med ny bar

Jobb & Karriär
Han blir ny CFO för Menigo

Ölbrist är inte ett problem – ännu

Mer vegetariskt på tallriken

Här öppnar gastropub

1

Restauranggalan 2018
Luzette bjuder på årets kroginteriör

Till bords!

Kockduo till Frippes

Dumplingkedja öppnar fjärde restaurangen i år

Svenskarna äter mer parmesan än någonsin

Da Matteo med orangeri

Norsk läsk byter namn efter påtryckningar

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.265