23948sdkhjf

"Vi har stora förväntningar på den tyska marknaden"

| Av Pernilla Hansson | Tipsa redaktionen

Premiär i Tyskland för kafékedjan. Tre öppningar inom ett par veckor.

I mitten av oktober öppnade Wayne's coffee kedjans första enhet i Tyskland och under de kommande veckorna är det dags för nummer två och tre.

Läs också: Kaffebolag måste varningsmärka i Kalifornien

De tre första etableringar ligger samtliga i närheten av München och kafékedjan uppger nu att att aviskten är "att sprida sitt ekologiska fikakoncept till tyskarna i rask takt, med nya etableringar både längst motorvägarna och inne i städerna".

– Vi har stora förväntningar på den tyska marknaden. Tyskland ligger långt fram när det gäller hållbarhet och krav på ekologiska produkter och - precis som svenskarna - så älskar tyskarna kaffe. Här har vi dessutom ett fantastiskt bra läge till snabb expansion med hjälp av våra tyska ägare som kan marknaden, säger Mats Hörnell, vd på Wayne’s Coffee i en kommentar.

Att expansionen nu går snabbt i Tyskland har också med att göra att kedjan sedan i mars i år  ägs av M.TRE, Tank & Rast Entwicklungsgesellschaft mbH, som ingår i den tyska koncernen Autobahn Tank & Rast Gruppe GmbH & Co. KG med med bland annat 410 serviceställen i anslutning till de tyska motorvägarna.

Kedjan grundades 1994 med ett första kafé på Kungsgatan i Stockholm.

Med de senaste öppningarna i Tyskland inräknade så finns 126 kaféer9 marknader, och de senaste åren har kedjans koncept förutom till Tyskland även gått på export till Vietnam, Storbritannien och Jordanien.

Mer om: Kaffe | Wayne´s Coffe
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Myllymäkis nya stjärnkrog letar talanger

Restaurangen på Djurgården börjar äntligen ta form.

Oumph lanseras hos snabbmatskedjan

Uteserveringar utöver det vanliga

Svensk mästare i hembryggd öl

Nytt barteam när Corner Club nyöppnar

Beyond Meat värderas till över en miljard

Nyhetsbrev

Jinx utökar – öppnar restaurang

Arkiv

Bastard Burgers växer i Stockholmsområdet

Ytterligare två etableringar klara för den snabbväxande kedjan.

Ung Sigtunakock bäst i världen

Niclas Jansson segrade i Copper Skillet-finalen i Toronto.

Världsrekord i whiskyprovning

Guinness World Records har godkänt rekordet.

Slutet för Götgatsbackens äldsta krog

Från lagerlokal till hotell med takbar

Blique by Nobis öppnar den 26 april.

Restaurang Tak – nu även Krav-märkt

Calle P-gänget bakom ny bar

Menigo köper ut Arla – ensam ägare av Restaurangakademien

Årets kock får nya ägare

Spendrups och Arla tar över från Restaurangakademien.

Kafferabatt minskar engångsmuggar

Falafel basen i stjärnkockarnas nya snabbmatskoncept

Täby Deli invigs den 11 april – Fafelle öppnar i slutet av maj.

Fotografiskas eget öl bryggs på överblivet bröd

Hipster-Söder får egen Max-burgare

Tre specialprodukter på Max nya flaggskeppsrestaurang vid Medborgarplatsen.

Efter köttkrig – restauranggrossist i konkurs

Egen vinautomat på hotellrummet

Gateau poppar upp hos H&M i påsk

Ny inköpsansvarig på Urban Deli

Vegomässan ställs in

EU kan förbjuda "vegoburgare" – vill undvika förväxling

Burger King lanserar ”blödande” veganburgare

Här öppnar Taco Bar restaurang nr 45

Veganskt intresserar på nätet

Espresso House tar in ärtdryck

Potatisdrycksföretag tar in 11 miljoner

Hon är Stadshuskällarens nya konditor

Ungas matval styrs av värderingar

Finalisterna i sommelier-VM klara

Här ska Martin & Servera bygga nytt lager

Familjer testar middagar åt Urban Deli

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.139