23948sdkhjf

Juicetrenden når börsen

| Av Mona Johansson | Tipsa redaktionen

Svenskägda Joe & the Juice på väg till börsen, uppger Bloomberg News.

Ägarna bakom juicekedjan Joe & the Juice överväger en börsintroduktion i slutet av nästa år. Enligt källor till Bloomberg News söker företaget en värdering på upp till 1,5 miljarder dollar (motsvarande 13,7 miljarder kronor). Att ägarna planerar en notering i USA beror, enligt samma källor, på att bolaget har störst expansionsplaner där.

Läs också: Stor reklamsatsning efter nytt sortiment

Ägarna, det vill säga Stockholmsbaserade Valedo Partners och den amerikanska uppköpsfirman General Atlantic, ska redan ha gjort vissa förberedelser inför en notering och planerar enligt uppgift även att utse finansiella rådgivare under den första delen av 2019.

Joe & the Juice har sitt huvudkontor i Köpenhamn och säljer färsk, organisk juice, shakes, smörgåsar och kaffe på totalt cirka 300 försäljningsställen, varav en tredjedel ligger i USA och resten i norra Europa. Den hippa juicekedjan grundades år 2002 av Kaspar Basse som fortfarande är företagets vd.

Majoritetsägaren Valedo Partners köpte juiceföretaget 2013. General Atlantic steg in med en investering i bolaget tre år senare för att göra expansionsplanerna i USA möjliga.

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Sverige världens fjärde mest veganvänliga land

Sveriges första rödbetskokeri

Sydgrönts vd om den nya produktionen i Findus gamla lokaler i Bjuv.

Restaurangleverantör slutar med tobak

Sologäster välkomnas till Oaxen

Skånska matprofiler prisade

Restaurang Vollmers utsedd till Årets skånska krog för andra året i rad.

Sveriges första kattcafé

Nyhetsbrev

Kvalitetsfisk växer med förvärv nummer tre

Arkiv

Svensk Nobelhyllning i Bocuse d'Or

Sebastian Gibrand: Jag har inför VM förberett mitt livs måltid.

Dahlgren och Naess öppnar hotellbistro

Parisisk atmosfär när stjärnduon står för maten på nytt boutiquehotell.

Systembolaget varnar vinleverantör

Burger King planerar kraftig expansion

Restauranger och storkök börjar med returlådor

Så ska Martin & Servera bli mer hållbart

Projekt gör matsvinn lönsamt för restauranger

Vinnova har beviljat medel för att lösa transport- och logistikfrågorna.

”Lång lista på spännande innovationer”

Erik Wallin på foodtech-bolaget Gastrofy rapporterar i en gästkrönika från CES i Las Vegas.

Guldregn över de svenska lagen

Kocklandslaget och ytterligare två lag kommer hem med seger i Culinary World Cup.

Stark jobbprognos

Upp 12 procent för hotell- och restaurangbranschen.

Pontus Frithiof rivstartar året i hälsans tecken

Pontus in the air ska bli Arlandas bästa arbetsplats med hjälp av hälsoprofil och inspiratör.

Stillahavsostron testodlas på västkusten

Svampgruvan i Kiruna stängs

Fandado flyttar till city

Nystart för Stockholmskrogen med meny på esperanto.

Pizza Hut tappar långvarig vd

Cateringföretag vill expandera

Ny grillrestaurang på Avenyn

The Prime Grill del av en förnyelseprocess som pågår i hela området.

Ny vd på Circle K

Bagerierna sanerar surdegsbröd

Styckmästarn med ny vd

Tillbaka till Nordic Choice Hotels

Burgerkedja med ny marknadschef

Klassiskt bakverk tas ur sortimenten

Köttfest på Stockholmsrestaurang

Picadeli växer på kontinenten

Ska expandera i södra Sverige

Utvecklar barkoncept

Dole säljer i Sverige och Finland

Populär chokladmjölk återkallas – flaskan kan gå sönder

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.098