23948sdkhjf

Tyska bron vill bygga restaurangbrygga

| Av Pernilla Hansson | Tipsa redaktionen

Göteborgsrestaurangen vill bygga uteservering på vattnet.

Avenyfamiljen, som nyligen tog över restaurangen i Stora Hamnkanalen, väntar nu på klartecken på bygglovsansökan från Göteborgs stad. 

Läs också: Ny grillrestaurang på Avenyn

De vill att den befintliga restaurangen kompletteras med en uteservering vid vattnet i form av en restaurangbrygga där gäster ska kunna äta meny med casual dining och frukost, lunch som middag på restaurangbryggan och bron.

 – Det är vår ambition att skapa en riktigt attraktiv mötesplats på vattnet för göteborgare och besökare. Tyska Bron är en av stadens vackraste platser med sol hela dagen och kvällen och med tanke på hur viktig Stora Hamnkanalen varit för stadens utveckling är det synd att platsen inte är används mer i göteborgarnas vardagsliv, säger Jonas Järvmarker, Avenyfamiljen.

Bakom den föreslagna gestaltningen, en flytande restaurangbrygga, ligger Rickard Stark på Okidoki.

Entrén ner till uteserveringen på vattnet sker mellan de två idag befintliga glaskuberna på bron, eftersom Norra Hamngatan bland annat trafikeras av en hel del busstrafik.

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Jobb & Karriär
Marcus Ekman tillbaka hos Pontus

Stjärnkrögaren även aktuell med ny gotländsk krog.

Paul Svenssons senaste svinnprojekt – ihop med Coop

Sallader och sushi till Kungsholmens nya knutpunkt

Skänker 44 ton mat direkt från lagret

Martin och Servera har hittat ett sätt att hantera mat som blir svinn redan på lagret.

Klart: Systembolagets hemleveranser permanentas i hela landet

Jamie Olivers Gatwick-restauranger räddas

Nyhetsbrev

Tennstopet får bakficka med nytt koncept

Ny vd hämtad från Grand Central.

Arkiv

Framgång för Poppels crowdfunding

Göteborgsmodell mot matsvinn blir rikstäckande

Big Mac – i sommar även med bacon

Tävling
En kvinna kvar i Årets kock-racet

Här är de åtta finalisterna.

Lanserar drinkar av matsvinn från hotellfrukosten

Ny snabbmatskedja född – satsar på latinamerikanskt

Panamigas erbjuder bilresenärer alternativ till ”slentrianmässiga hamburgaren”.

Fazer säljer restaurangverksamheten

1000 restauranger säljs till multinationell jätte.

Klassiska Four Seasons stänger för gott

Skippar svart plast i restauranger

Med pizzabotten på väg mot toppen

Zeinas kitchen tar Mellanöstern till butikshyllan

Tävling
Svensk kock ny nordisk mästare

Jobb & Karriär
Han ska styra media på Max

Cannabisglass nästa för Ben & Jerry's

Hållbart när Smaka på Stockholm drar igång

Sju nya McDonald's start på kraftig expansion

Absolut med återvunnet glas

Beyond Burger får produktion i Europa

Jobb & Karriär
Världsmästare tar över i stadshuset

De vill få svenskarna att äta finskt kött

Butikskonsult köper restaurangspecialist

Jobb & Karriär
Spendrups tar marknadschef från Paulig

Coca-Cola blir energidryck

Kändiskocken i rätten – nekar till att ha tafsat

Hållbart kafé öppnar på Drottninggatan

Striden om vegoburgarna intensifieras

Nu kommer svenskodlad Pak Choi

Kopparbergs backar

Massor av sommarjobb i restaurangbranschen

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.126