23948sdkhjf

Tyska bron vill bygga restaurangbrygga

| Av Pernilla Hansson | Tipsa redaktionen

Göteborgsrestaurangen vill bygga uteservering på vattnet.

Avenyfamiljen, som nyligen tog över restaurangen i Stora Hamnkanalen, väntar nu på klartecken på bygglovsansökan från Göteborgs stad. 

Läs också: Ny grillrestaurang på Avenyn

De vill att den befintliga restaurangen kompletteras med en uteservering vid vattnet i form av en restaurangbrygga där gäster ska kunna äta meny med casual dining och frukost, lunch som middag på restaurangbryggan och bron.

 – Det är vår ambition att skapa en riktigt attraktiv mötesplats på vattnet för göteborgare och besökare. Tyska Bron är en av stadens vackraste platser med sol hela dagen och kvällen och med tanke på hur viktig Stora Hamnkanalen varit för stadens utveckling är det synd att platsen inte är används mer i göteborgarnas vardagsliv, säger Jonas Järvmarker, Avenyfamiljen.

Bakom den föreslagna gestaltningen, en flytande restaurangbrygga, ligger Rickard Stark på Okidoki.

Entrén ner till uteserveringen på vattnet sker mellan de två idag befintliga glaskuberna på bron, eftersom Norra Hamngatan bland annat trafikeras av en hel del busstrafik.

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Beyond Meat värderas till över en miljard

Jinx utökar – öppnar restaurang

Bastard Burgers växer i Stockholmsområdet

Ytterligare två etableringar klara för den snabbväxande kedjan.

Ung Sigtunakock bäst i världen

Niclas Jansson segrade i Copper Skillet-finalen i Toronto.

Världsrekord i whiskyprovning

Guinness World Records har godkänt rekordet.

Slutet för Götgatsbackens äldsta krog

Nyhetsbrev

Från lagerlokal till hotell med takbar

Blique by Nobis öppnar den 26 april.

Arkiv

Restaurang Tak – nu även Krav-märkt

Calle P-gänget bakom ny bar

Menigo köper ut Arla – ensam ägare av Restaurangakademien

Årets kock får nya ägare

Spendrups och Arla tar över från Restaurangakademien.

Kafferabatt minskar engångsmuggar

Falafel basen i stjärnkockarnas nya snabbmatskoncept

Täby Deli invigs den 11 april – Fafelle öppnar i slutet av maj.

Fotografiskas eget öl bryggs på överblivet bröd

Hipster-Söder får egen Max-burgare

Tre specialprodukter på Max nya flaggskeppsrestaurang vid Medborgarplatsen.

Efter köttkrig – restauranggrossist i konkurs

Egen vinautomat på hotellrummet

Gateau poppar upp hos H&M i påsk

Ny inköpsansvarig på Urban Deli

Stjärnkock vill öka kunskapen om självmord

Anton Bjuhrs mamma tog sitt liv – nu blir han ambassadör för Suicide Zero.

Grands nya bakficka hedrar legendarisk krögare

Vegomässan ställs in

EU kan förbjuda "vegoburgare" – vill undvika förväxling

Äntligen invigningsdatum för Max flaggskepp vid Medborgarplatsen

Firar med att introducera en ny Medis-burgare.

Burger King lanserar ”blödande” veganburgare

Här öppnar Taco Bar restaurang nr 45

Veganskt intresserar på nätet

Espresso House tar in ärtdryck

Potatisdrycksföretag tar in 11 miljoner

Hon är Stadshuskällarens nya konditor

Ungas matval styrs av värderingar

Finalisterna i sommelier-VM klara

Här ska Martin & Servera bygga nytt lager

Familjer testar middagar åt Urban Deli

Fredrik Lindfors vidare i Sommelier-VM

Italiensk mat – mest poppis i hela världen

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.132