23948sdkhjf

Ny grillrestaurang på Avenyn

| Av Mona Johansson | Tipsa redaktionen

The Prime Grill del av en förnyelseprocess som pågår i hela området.

En ny grillrestaurang öppnar i veckan på Kungsportsavenyn i Göteborg. På The Prime Grill är miljön fylld med grön växtlighet.

Läs också: Tyska bron vill bygga restaurangbrygga

– Vi ska ha grillfokus och göra det enligt konstens alla regler. Här beställer man grilldetaljer och väljer härliga sides till, säger Tobias Hamberg, vd Avenyfamiljen.

Att Avenyfamiljen öppnar The Prime Grill på Göteborgs mest kända gata just nu är ingen tillfällighet.

– Det pågår en förädlings- och förnyelseprocess i hela området som vi vill vara en del av.  Ett mer personligt och kvalitativt utbud av restauranger och butiker har börjat etableras på bekostnad av det turistanpassade och likriktade, säger Tobias Hamberg.

Avenyfamiljen säger sig även ha receptet på hur området kan lyfta ytterligare en nivå.

– Området skulle utvecklas ännu mer genom att göra om paradgatans parallellgator och korsande gator till gågator. Det vore gynnsamt för handeln och restaurangnäring och staden, säger Tobias Hamberg.

The Prime Grill öppnar den 11 januari. Personal har bland annat rekryterats från ansedda köttrestaurangen AG i Stockholm som drivs av Johan Jureskog.

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)

Mest läst

Startsidan just nu

Nets testar swishmodul i restaurangmiljö

Pappersmuggar mest miljövänliga enligt livscykelanalys

Porslinskopp måste användas minst 350 gånger för att ge mindre koldioxidavtryck.

Jobb & Karriär
Två nya driftschefer på Sabis

Utökat matutbud går hem hos Circle K

Tävling
De slåss om titeln Årets konditor 2019

McDonald's äger inte sitt avfall

Nyhetsbrev

Jobb & Karriär
Marcus Ekman tillbaka hos Pontus

Stjärnkrögaren även aktuell med ny gotländsk krog.

Arkiv

Paul Svenssons senaste svinnprojekt – ihop med Coop

Sallader och sushi till Kungsholmens nya knutpunkt

Skänker 44 ton mat direkt från lagret

Martin och Servera har hittat ett sätt att hantera mat som blir svinn redan på lagret.

Klart: Systembolagets hemleveranser permanentas i hela landet

Jamie Olivers Gatwick-restauranger räddas

Tennstopet får bakficka med nytt koncept

Ny vd hämtad från Grand Central.

Framgång för Poppels crowdfunding

Göteborgsmodell mot matsvinn blir rikstäckande

Big Mac – i sommar även med bacon

Tävling
En kvinna kvar i Årets kock-racet

Här är de åtta finalisterna.

Lanserar drinkar av matsvinn från hotellfrukosten

Ny snabbmatskedja född – satsar på latinamerikanskt

Panamigas erbjuder bilresenärer alternativ till ”slentrianmässiga hamburgaren”.

Fazer säljer restaurangverksamheten

1000 restauranger säljs till multinationell jätte.

Klassiska Four Seasons stänger för gott

Skippar svart plast i restauranger

Med pizzabotten på väg mot toppen

Zeinas kitchen tar Mellanöstern till butikshyllan

Jobb & Karriär
Han ska styra media på Max

Absolut med återvunnet glas

Beyond Burger får produktion i Europa

Jobb & Karriär
Världsmästare tar över i stadshuset

De vill få svenskarna att äta finskt kött

Butikskonsult köper restaurangspecialist

Jobb & Karriär
Spendrups tar marknadschef från Paulig

Coca-Cola blir energidryck

Kändiskocken i rätten – nekar till att ha tafsat

Hållbart kafé öppnar på Drottninggatan

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.118