23948sdkhjf

Ny grillrestaurang på Avenyn

| Av Mona Johansson | Tipsa redaktionen

The Prime Grill del av en förnyelseprocess som pågår i hela området.

En ny grillrestaurang öppnar i veckan på Kungsportsavenyn i Göteborg. På The Prime Grill är miljön fylld med grön växtlighet.

Läs också: Tyska bron vill bygga restaurangbrygga

– Vi ska ha grillfokus och göra det enligt konstens alla regler. Här beställer man grilldetaljer och väljer härliga sides till, säger Tobias Hamberg, vd Avenyfamiljen.

Att Avenyfamiljen öppnar The Prime Grill på Göteborgs mest kända gata just nu är ingen tillfällighet.

– Det pågår en förädlings- och förnyelseprocess i hela området som vi vill vara en del av.  Ett mer personligt och kvalitativt utbud av restauranger och butiker har börjat etableras på bekostnad av det turistanpassade och likriktade, säger Tobias Hamberg.

Avenyfamiljen säger sig även ha receptet på hur området kan lyfta ytterligare en nivå.

– Området skulle utvecklas ännu mer genom att göra om paradgatans parallellgator och korsande gator till gågator. Det vore gynnsamt för handeln och restaurangnäring och staden, säger Tobias Hamberg.

The Prime Grill öppnar den 11 januari. Personal har bland annat rekryterats från ansedda köttrestaurangen AG i Stockholm som drivs av Johan Jureskog.

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Sveriges första kattcafé

Kvalitetsfisk växer med förvärv nummer tre

Svensk Nobelhyllning i Bocuse d'Or

Sebastian Gibrand: Jag har inför VM förberett mitt livs måltid.

Dahlgren och Naess öppnar hotellbistro

Parisisk atmosfär när stjärnduon står för maten på nytt boutiquehotell.

Systembolaget varnar vinleverantör

Burger King planerar kraftig expansion

Nyhetsbrev

Restauranger och storkök börjar med returlådor

Arkiv

Så ska Martin & Servera bli mer hållbart

Projekt gör matsvinn lönsamt för restauranger

Vinnova har beviljat medel för att lösa transport- och logistikfrågorna.

”Lång lista på spännande innovationer”

Erik Wallin på foodtech-bolaget Gastrofy rapporterar i en gästkrönika från CES i Las Vegas.

Stark jobbprognos

Upp 12 procent för hotell- och restaurangbranschen.

Pontus Frithiof rivstartar året i hälsans tecken

Pontus in the air ska bli Arlandas bästa arbetsplats med hjälp av hälsoprofil och inspiratör.

Stillahavsostron testodlas på västkusten

Svampgruvan i Kiruna stängs

Fandado flyttar till city

Nystart för Stockholmskrogen med meny på esperanto.

Guldregn över de svenska lagen

Kocklandslaget och ytterligare två lag kommer hem med seger i Culinary World Cup.

Pizza Hut tappar långvarig vd

Cateringföretag vill expandera

Ny grillrestaurang på Avenyn

The Prime Grill del av en förnyelseprocess som pågår i hela området.

Antalet krogkonkurser ökade kraftigt 2018

Svenska Ägg: Det finns en marknad för hönskött

Sju av tio svenskar äter eller kan tänka sig äta hönskött, enligt undersökning.

Ny vd på Circle K

Bagerierna sanerar surdegsbröd

Brott mot livsmedelslagen kan ge fängelse

Styckmästarn med ny vd

Tillbaka till Nordic Choice Hotels

Burgerkedja med ny marknadschef

Klassiskt bakverk tas ur sortimenten

Köttfest på Stockholmsrestaurang

Picadeli växer på kontinenten

Ska expandera i södra Sverige

Utvecklar barkoncept

Dole säljer i Sverige och Finland

Populär chokladmjölk återkallas – flaskan kan gå sönder

Lanserar ersättning för plastsugrör

Ny Sushi Yama i Linköping

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.1