23948sdkhjf

Tyska bron vill bygga restaurangbrygga

| Av Pernilla Hansson | Tipsa redaktionen

Göteborgsrestaurangen vill bygga uteservering på vattnet.

Avenyfamiljen, som nyligen tog över restaurangen i Stora Hamnkanalen, väntar nu på klartecken på bygglovsansökan från Göteborgs stad. 

Läs också: Ny grillrestaurang på Avenyn

De vill att den befintliga restaurangen kompletteras med en uteservering vid vattnet i form av en restaurangbrygga där gäster ska kunna äta meny med casual dining och frukost, lunch som middag på restaurangbryggan och bron.

 – Det är vår ambition att skapa en riktigt attraktiv mötesplats på vattnet för göteborgare och besökare. Tyska Bron är en av stadens vackraste platser med sol hela dagen och kvällen och med tanke på hur viktig Stora Hamnkanalen varit för stadens utveckling är det synd att platsen inte är används mer i göteborgarnas vardagsliv, säger Jonas Järvmarker, Avenyfamiljen.

Bakom den föreslagna gestaltningen, en flytande restaurangbrygga, ligger Rickard Stark på Okidoki.

Entrén ner till uteserveringen på vattnet sker mellan de två idag befintliga glaskuberna på bron, eftersom Norra Hamngatan bland annat trafikeras av en hel del busstrafik.

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

80 recept och 70 tips i Paul Svenssons Rädda maten-bok

Kritiserar ojämställda kocktävlingar: ”Det går för långsamt”

Kändiskocken i rätten – nekar till att ha tafsat

3 kvinnor och 21 män i Årets kock-kvalet

Snabbmatskedjan först med svenskt Amazon Go-koncept

Trendig salladsbar till Hyllie

Blir fjärde Holy Greens-restaurangen i Malmö.

Nyhetsbrev

Hållbart kafé öppnar på Drottninggatan

Arkiv

Pinchos satsar internationellt – och byter vd

Striden om vegoburgarna intensifieras

Jamie Olivers krogimperium har kollapsat – över 1 000 jobb drabbas

Ny marknadschef för Årets kock

Nu kommer svenskodlad Pak Choi

Frantzén bästa restaurangen i Europa

Sju svenska krogar bland de 200 bästa europeiska restaurangerna på ODA:s lista.

Kopparbergs backar

Massor av sommarjobb i restaurangbranschen

Linnea & Basilika fortsätter växa

Öppnar tredje restaurangen hittills i år – fjärde är på gång.

Han går från Spotify till Gastrofy

Världens dyraste whiskyprovning

Ichiro's Malt Card-serie provas i Göteborg i november.

Mackmyra ökar omsättning – och förlust

De samarbetar för hållbar restaurangdrift

Nu finns Max även i Täby – med restaurang 142

Nu kommer ölglassen

Skaldjursäventyr i Bohuslän

Klassiska Stortorgskällaren gör comeback

Dystert läge för 4 av 10 matfiskar

Ny vd på Pizza Hut

Poké bowl-kedjans åttonde restaurang

B2B nästa för Karma och Martin & Servera

Världens största öltilverkare ansöker om börsnotering

Urban Deli öppnar restaurang på Centralen

Hungrig.se uppköpta av Delivery Hero

Uniqlo i restaurangsamarbete

Kopparbergs i två nya produktkategorier

Poppels söker miljoner i crowdfunding-kampanj

Vill etablera sig som Stockholms färskvarucentrum

Tre nya dryckesproducenter – varje vecka

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.469