23948sdkhjf

Tyska bron vill bygga restaurangbrygga

| Av Pernilla Hansson | Tipsa redaktionen

Göteborgsrestaurangen vill bygga uteservering på vattnet.

Avenyfamiljen, som nyligen tog över restaurangen i Stora Hamnkanalen, väntar nu på klartecken på bygglovsansökan från Göteborgs stad. 

Läs också: Ny grillrestaurang på Avenyn

De vill att den befintliga restaurangen kompletteras med en uteservering vid vattnet i form av en restaurangbrygga där gäster ska kunna äta meny med casual dining och frukost, lunch som middag på restaurangbryggan och bron.

 – Det är vår ambition att skapa en riktigt attraktiv mötesplats på vattnet för göteborgare och besökare. Tyska Bron är en av stadens vackraste platser med sol hela dagen och kvällen och med tanke på hur viktig Stora Hamnkanalen varit för stadens utveckling är det synd att platsen inte är används mer i göteborgarnas vardagsliv, säger Jonas Järvmarker, Avenyfamiljen.

Bakom den föreslagna gestaltningen, en flytande restaurangbrygga, ligger Rickard Stark på Okidoki.

Entrén ner till uteserveringen på vattnet sker mellan de två idag befintliga glaskuberna på bron, eftersom Norra Hamngatan bland annat trafikeras av en hel del busstrafik.

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Hon är Ekstedts nya köksmästare

Norska läskproducenten förlorar mot Coca-Cola – igen

Västerbottensost blir dokumentär

Unik sushirestaurang får tillfällig replika i Stockholm

Restaurangchefen för Nadeshiko Sushi öppnar pop up.

Nu rullar kedjan sushi även på Ica

Ska brygga öl med helt ny robotcell

Nyhetsbrev

Hon är Stadshuskällarens nya konditor

Arkiv

Tyskland tog sommelier-guldet

Överraskande vinnare i Sommelier-VM.

Ungas matval styrs av värderingar

Finalisterna i sommelier-VM klara

Innovativa bakverk av Årets bagare 2019

Här ska Martin & Servera bygga nytt lager

Här är Årets rätt – av Årets kock

Sveriges bästa unga bagare korad

Familjer testar middagar åt Urban Deli

Fredrik Lindfors vidare i Sommelier-VM

Italiensk mat – mest poppis i hela världen

Framtidens mat – så tänkte vi förr och så tänker vi nu

Delicato lanserar "fikabubbel"

Efter sexskandalen – kändiskocken ger nu upp sitt krogimperium

Hamburgerrestauranger utsätter gäster för onödiga risker

Barmästare på ny jazz- och cocktailbar

Kennedy Bakircioglü får egen öl

Efter kritiken: Max avbryter veganmärkningen

Martin & Servera drar ned på plasten

Stockholm Fisk i ny tappning

Max inför veganmärkning

Poke bowl-koncept växer i Göteborg

Coca-Cola lanserar läsk med biljakt

Ökad tillväxt men stora utmaningar för Mackmyra

Burkvinet är här

Därför valde vertikalodlarna konkurs

Maten spåras på atomnivå

Två gotlänningar toppar Årets unga kock

Nio nya Bastard Burgers-restauranger har växt till tio

Årets Lilly Bollinger-tävling igång

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.124