23948sdkhjf

Här öppnar Sabis nytt

| Av Pontus Nyman | Tipsa redaktionen

Saluhallskänsla ligger i fokus när dörrarna slås upp i helgen.

Sabisfamiljen, som mest är kända för den prisbelönta butiken Fältöversten i centrala Stockholm är Hemköpshandlare med totalt fem butiker.

Läs också: Ny affärsområdeschef för Sabis restauranger

– Fältöversten är en Hemköp men skyltas inte så eftersom den är så anrik att vi ville behålla ursprungsnamnet. Företaget grundades 1874, säger Johannes Andvaller affärsområdeschef för Sabis butiker till Fri Köpenskap.

Vid sidan av flaggskeppet har kedjan fyra andra butiker i Stockholmsområdet: Fruängen, Tullinge, Gullmarsplan och Näsbypark. Samtliga med stort färskvarufokus och den sistnämnda har precis genomgått en totalrenovering.

– Det är en helt ny butik. Vi har plöjt ned 10 miljoner kronor på en butik med 1 200 kvadratmeter säljyta och vi har vänt hela kundvarvet, säger Johannes Andvaller.

Butiken har flera nya grepp:

Läs också: Två nya driftschefer på Sabis

  • Eftersom butiken ligger nära tåget har mycket möda lagts på snabba betalningar. Vid sidan av de två manuella kassorna har butiken fått sex nya självutcheckningskassor.
  • En omfattande kundundersökning har visat att butiken var svår att hitta i. En nytt och enkelt kundvarv har skapats.
  • Stort fokus på färskvaror med ökat bredd och djup och extra krut på ekologiskt och vegetariskt.
  • En ny halvmanuell färskvaruö. Eftersom butiken är så pass liten finns inga möjligheter till manuell delikatess. Butiken har i stället byggt en ö med arbetsyta i mitten där delikatesser skärs och packas. Runt ön finns schysst kyla att placera produkterna.

Butiken nyinvigs i helgen även om lite småpiff enligt Johannes Andvaller fortfarande återstår. Med sina 25 restauranger och 12 kaféer är Sabis som bekant duktiga på färdigmat och stor vikt kommer att läggas på kvalitetslösningar för de många studenter och arbetande som huserar i området.

– Vi har inte plats för ett eget kök men vi kommer att leverera bra matlösningar från vår egen beredningscentral i Tumba.

Konkurrensen i området är stor. Joakim Skottes Ica Nära Alléns ligger närmast men även Ica Supermarket Stop och Stora Coop Enbyängen ligger i närheten.

Vi kommer att försöka finna nya kunder genom att erbjuda mer till fler helt enkelt. Det är en Hemköps-butik men vi går som vanligt vår egen väg. Jag känner inte till någon annan butik som kör mönstrat kakel i färskvaruavdelningen, till exempel.

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Folkparkens grillkiosk redo att servera

Fortsatt uppåt för cityrestaurangerna

Domino's ägare lämnar Norden – vill sälja svenska verksamheten

Vrå nyöppnar med spårbar meny

Operakällarens privata vinbar blir publik

Nobiskällaren öppnar den 5 november.

Rekordmånga tävlade i SM i Mathantverk

Nyhetsbrev

Fiskfoderprojekt ska ge hållbart odlad gourmetfisk

Arkiv

För andra gången på 28 år – alkoholfri öl vann finaste priset

Malaysisk snabbmatskedja till Europa – väljer Kista Galleria

Trion bakom Tjoget tar aperitivokulturen till NK

Först fjällen sedan Avenyn för Boqueria

28-åring korad till Årets konditor

Världens första ölflaska i papper

Ica-folk ska driva restaurang i expansivt område

Brödernas krogimperium byter namn och nyöppnar krog

Ett steg till för e-handelsgrossisten – börjar med alkohol

Rabatt på kaffe leder till färre muggar

Svenska expansionen tar fart – här är städerna dit KFC är på väg

Snabbmatskedjan ska gå från dagens åtta till hundratalet svenska restauranger.

Beijing8 nu även i Täby

Tallink tar Burger King till Baltikum

Öppningsdags för italienska satsningar x 2

Santo och Emanuel italienska nytillskott i Stockholms krogvärld.

Bageriingrediensproducent byter namn

Absolutflaska hyllar återvinning

Kändiskock öppnar krog med hälsosam profil

Hon ska förändra Smaka på Stockholm

Alvestaglass ska distribuera Häagen-Dazs i Sverige

Max fick pris av FN

Nu lanserar Karma sin kyl på bred front

Så mycket kostade årets första hummer

Ny must signerad Ranelid

”Omöjlig” burgare nu även i butiker

Hållbarhetspris till matsvinnsentreprenör

Max förstärker ledningen

Upper House får Årets kock-medaljör i köket

Tävling
Han vann titeln Årets Ekokock

Mentorpriset till Ulrika Brydling

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.117