23948sdkhjf

Sveriges första rödbetskokeri

| Av Johan Colliander | Tipsa redaktionen

Sydgrönts vd om den nya produktionen i Findus gamla lokaler i Bjuv.

Sydgrönt har invigt sina nya lokaler, ett grönsakslager och Sveriges första rödbetskokeri i Foodhills lokaler i Bjuv där Findus tidigare hade produktion.

Läs också: Nu kommer svenskodlad Pak Choi

– Intresset för rotfrukter bara ökar och färdigkokta rödbetor är stort utomlands så vi tog beslutet att ordna produktionen närmare våra medlemmar och samtidigt bli mer hållbara, säger Sara Berger, vd på Sydgrönt, till Food Supply.

Den nya lokalen omfattar ungefär 3 200 kvadratmeter och grönsakslagret rymmer ungefär 2 000-2 500 ton grönsaker, i huvudsak kål.

– Det är långtidsförvaring i syfte att ytterligare kunna förlänga den svenska säsongen säger Sara Berger.

Sydgrönt blir med sin produktion det första producerande företaget i Foodhills lokaler som tog över från Findus efter att de la ner produktionen 2017, och det är inte en slump att Sydgrönt valt att etablera sig just här.

Läs också: Foodhills ordförande fattar klubban i Livsmedelsakademin

– Vi tycker att det är fantastiskt roligt att vara här med Foodhills, det är en unik arena för att utvecklas på med andra företag, säger Sara Berger.

Eftersom flera olika företag samsas på anläggningen går det att samköra och samarbeta med andra, skalresterna från kokeriet blir exempelvis biogas och slutresterna återförs till jordbruksmarken.

– Förr i tiden jobbade man på olika platser men här samarbetar vi och delar på resurserna, vi utvecklas tillsammans. Vi kan inte fortsätta producera mat på samma sätt i framtiden om vi ska överleva, säger Sara Berger.

Mer om: Foodhills | Sydgrönt
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Folkparkens grillkiosk redo att servera

Fortsatt uppåt för cityrestaurangerna

Domino's ägare lämnar Norden – vill sälja svenska verksamheten

Vrå nyöppnar med spårbar meny

Operakällarens privata vinbar blir publik

Nobiskällaren öppnar den 5 november.

Rekordmånga tävlade i SM i Mathantverk

Nyhetsbrev

Fiskfoderprojekt ska ge hållbart odlad gourmetfisk

Arkiv

För andra gången på 28 år – alkoholfri öl vann finaste priset

Malaysisk snabbmatskedja till Europa – väljer Kista Galleria

Trion bakom Tjoget tar aperitivokulturen till NK

Först fjällen sedan Avenyn för Boqueria

28-åring korad till Årets konditor

Världens första ölflaska i papper

Ica-folk ska driva restaurang i expansivt område

Brödernas krogimperium byter namn och nyöppnar krog

Ett steg till för e-handelsgrossisten – börjar med alkohol

Rabatt på kaffe leder till färre muggar

Svenska expansionen tar fart – här är städerna dit KFC är på väg

Snabbmatskedjan ska gå från dagens åtta till hundratalet svenska restauranger.

Beijing8 nu även i Täby

Tallink tar Burger King till Baltikum

Öppningsdags för italienska satsningar x 2

Santo och Emanuel italienska nytillskott i Stockholms krogvärld.

Bageriingrediensproducent byter namn

Absolutflaska hyllar återvinning

Kändiskock öppnar krog med hälsosam profil

Hon ska förändra Smaka på Stockholm

Alvestaglass ska distribuera Häagen-Dazs i Sverige

Max fick pris av FN

Nu lanserar Karma sin kyl på bred front

Så mycket kostade årets första hummer

Ny must signerad Ranelid

”Omöjlig” burgare nu även i butiker

Hållbarhetspris till matsvinnsentreprenör

Max förstärker ledningen

Upper House får Årets kock-medaljör i köket

Tävling
Han vann titeln Årets Ekokock

Mentorpriset till Ulrika Brydling

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.108