23948sdkhjf

Sveriges första rödbetskokeri

| Av Johan Colliander | Tipsa redaktionen

Sydgrönts vd om den nya produktionen i Findus gamla lokaler i Bjuv.

Sydgrönt har invigt sina nya lokaler, ett grönsakslager och Sveriges första rödbetskokeri i Foodhills lokaler i Bjuv där Findus tidigare hade produktion.

Läs också: Foodhills ordförande fattar klubban i Livsmedelsakademin

– Intresset för rotfrukter bara ökar och färdigkokta rödbetor är stort utomlands så vi tog beslutet att ordna produktionen närmare våra medlemmar och samtidigt bli mer hållbara, säger Sara Berger, vd på Sydgrönt, till Food Supply.

Den nya lokalen omfattar ungefär 3 200 kvadratmeter och grönsakslagret rymmer ungefär 2 000-2 500 ton grönsaker, i huvudsak kål.

– Det är långtidsförvaring i syfte att ytterligare kunna förlänga den svenska säsongen säger Sara Berger.

Sydgrönt blir med sin produktion det första producerande företaget i Foodhills lokaler som tog över från Findus efter att de la ner produktionen 2017, och det är inte en slump att Sydgrönt valt att etablera sig just här.

Läs också: Foodhills: "Vi vill bli ledande i Europa"

– Vi tycker att det är fantastiskt roligt att vara här med Foodhills, det är en unik arena för att utvecklas på med andra företag, säger Sara Berger.

Eftersom flera olika företag samsas på anläggningen går det att samköra och samarbeta med andra, skalresterna från kokeriet blir exempelvis biogas och slutresterna återförs till jordbruksmarken.

– Förr i tiden jobbade man på olika platser men här samarbetar vi och delar på resurserna, vi utvecklas tillsammans. Vi kan inte fortsätta producera mat på samma sätt i framtiden om vi ska överleva, säger Sara Berger.

Mer om: Foodhills | Sydgrönt
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Svensk mästare i hembryggd öl

Corner Club smygöppnar

Beyond Meat värderas till över en miljard

Jinx utökar – öppnar restaurang

Bastard Burgers växer i Stockholmsområdet

Ytterligare två etableringar klara för den snabbväxande kedjan.

Ung Sigtunakock bäst i världen

Niclas Jansson segrade i Copper Skillet-finalen i Toronto.

Nyhetsbrev

Världsrekord i whiskyprovning

Guinness World Records har godkänt rekordet.

Arkiv

Slutet för Götgatsbackens äldsta krog

Från lagerlokal till hotell med takbar

Blique by Nobis öppnar den 26 april.

Restaurang Tak – nu även Krav-märkt

Calle P-gänget bakom ny bar

Menigo köper ut Arla – ensam ägare av Restaurangakademien

Årets kock får nya ägare

Spendrups och Arla tar över från Restaurangakademien.

Kafferabatt minskar engångsmuggar

Falafel basen i stjärnkockarnas nya snabbmatskoncept

Täby Deli invigs den 11 april – Fafelle öppnar i slutet av maj.

Fotografiskas eget öl bryggs på överblivet bröd

Hipster-Söder får egen Max-burgare

Tre specialprodukter på Max nya flaggskeppsrestaurang vid Medborgarplatsen.

Efter köttkrig – restauranggrossist i konkurs

Egen vinautomat på hotellrummet

Gateau poppar upp hos H&M i påsk

Ny inköpsansvarig på Urban Deli

Stjärnkock vill öka kunskapen om självmord

Anton Bjuhrs mamma tog sitt liv – nu blir han ambassadör för Suicide Zero.

Grands nya bakficka hedrar legendarisk krögare

Vegomässan ställs in

EU kan förbjuda "vegoburgare" – vill undvika förväxling

Burger King lanserar ”blödande” veganburgare

Här öppnar Taco Bar restaurang nr 45

Veganskt intresserar på nätet

Espresso House tar in ärtdryck

Potatisdrycksföretag tar in 11 miljoner

Hon är Stadshuskällarens nya konditor

Ungas matval styrs av värderingar

Finalisterna i sommelier-VM klara

Här ska Martin & Servera bygga nytt lager

Familjer testar middagar åt Urban Deli

Fredrik Lindfors vidare i Sommelier-VM

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.105