23948sdkhjf

Sveriges första rödbetskokeri

| Av Johan Colliander | Tipsa redaktionen

Sydgrönts vd om den nya produktionen i Findus gamla lokaler i Bjuv.

Sydgrönt har invigt sina nya lokaler, ett grönsakslager och Sveriges första rödbetskokeri i Foodhills lokaler i Bjuv där Findus tidigare hade produktion.

Läs också: Nu kommer svenskodlad Pak Choi

– Intresset för rotfrukter bara ökar och färdigkokta rödbetor är stort utomlands så vi tog beslutet att ordna produktionen närmare våra medlemmar och samtidigt bli mer hållbara, säger Sara Berger, vd på Sydgrönt, till Food Supply.

Den nya lokalen omfattar ungefär 3 200 kvadratmeter och grönsakslagret rymmer ungefär 2 000-2 500 ton grönsaker, i huvudsak kål.

– Det är långtidsförvaring i syfte att ytterligare kunna förlänga den svenska säsongen säger Sara Berger.

Sydgrönt blir med sin produktion det första producerande företaget i Foodhills lokaler som tog över från Findus efter att de la ner produktionen 2017, och det är inte en slump att Sydgrönt valt att etablera sig just här.

Läs också: Foodhills ordförande fattar klubban i Livsmedelsakademin

– Vi tycker att det är fantastiskt roligt att vara här med Foodhills, det är en unik arena för att utvecklas på med andra företag, säger Sara Berger.

Eftersom flera olika företag samsas på anläggningen går det att samköra och samarbeta med andra, skalresterna från kokeriet blir exempelvis biogas och slutresterna återförs till jordbruksmarken.

– Förr i tiden jobbade man på olika platser men här samarbetar vi och delar på resurserna, vi utvecklas tillsammans. Vi kan inte fortsätta producera mat på samma sätt i framtiden om vi ska överleva, säger Sara Berger.

Läs mer om: Foodhills | Sydgrönt
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood

Jag accepterar Nordiske Mediers villkor och avtal

Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Foodora i samarbete med Instagram

Klart med ny vd för Restaurangakademien

Svensk sprit tog hem guld i USA

Ny alkoholfri öl till dumplings

Löfbergs hyr ut ryggsäckar med fika

Här öppnar Surf Shacks femte restaurang

Nyhetsbrev

Beyond Meat i partnerskap med Alibaba

Arkiv

Digital kunskapsbank om hygien i restauranger

Stekhet duell i de svenska burgarnas hemstad

Max vs Bastard Burgers på Timmermansgatan i Luleå.

Nya restauranger flyttar in på Sergelgatan

Bockholmengruppen ska driva både en kvarterskrog i gatuplan och en takservering.

Dryckesbranschen fortsätter att växa

Pommes frites-olja ska bli diesel

Foodora i samarbete med el-scooterföretag

Alkoholfri öl från mikrobryggeri i ny Burger King-meny

Nässjö nästa för Max – men bygget kan försenas ytterligare

Nytt kafferosteri till Sickla

Kinesiska Zhenmeat lanserar växtbaserat fläsk och kräftor

Första Harrys med ny svenskt brasseri-stil

Bråda dagar för Fredrik Eriksson

Rusning till Långbro värdshus och restaurangen i Nationalmuseum öppen igen.

Carlsberg vill stötta restaurangerna med unikt glas

Restauranggrossisten i trångmål – planerar för tuff höst

Sveriges första virtuella food court

Kasais köksmästare bakom det nya krogkonceptet.

Hon ska göra Sabis mer synligt

Kända kockar serverar Abbas sill på pop up-krog

Sparrisen hotad av frost och corona

Jägermeister satsar på svensk webbshop

Donkin Donuts nyanställer 25 000

Ny Pontus-bistro på Kungsholmen i höst

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.203