23948sdkhjf

Sveriges första rödbetskokeri

| Av Johan Colliander | Tipsa redaktionen

Sydgrönts vd om den nya produktionen i Findus gamla lokaler i Bjuv.

Sydgrönt har invigt sina nya lokaler, ett grönsakslager och Sveriges första rödbetskokeri i Foodhills lokaler i Bjuv där Findus tidigare hade produktion.

Läs också: Foodhills ordförande fattar klubban i Livsmedelsakademin

– Intresset för rotfrukter bara ökar och färdigkokta rödbetor är stort utomlands så vi tog beslutet att ordna produktionen närmare våra medlemmar och samtidigt bli mer hållbara, säger Sara Berger, vd på Sydgrönt, till Food Supply.

Den nya lokalen omfattar ungefär 3 200 kvadratmeter och grönsakslagret rymmer ungefär 2 000-2 500 ton grönsaker, i huvudsak kål.

– Det är långtidsförvaring i syfte att ytterligare kunna förlänga den svenska säsongen säger Sara Berger.

Sydgrönt blir med sin produktion det första producerande företaget i Foodhills lokaler som tog över från Findus efter att de la ner produktionen 2017, och det är inte en slump att Sydgrönt valt att etablera sig just här.

Läs också: Foodhills: "Vi vill bli ledande i Europa"

– Vi tycker att det är fantastiskt roligt att vara här med Foodhills, det är en unik arena för att utvecklas på med andra företag, säger Sara Berger.

Eftersom flera olika företag samsas på anläggningen går det att samköra och samarbeta med andra, skalresterna från kokeriet blir exempelvis biogas och slutresterna återförs till jordbruksmarken.

– Förr i tiden jobbade man på olika platser men här samarbetar vi och delar på resurserna, vi utvecklas tillsammans. Vi kan inte fortsätta producera mat på samma sätt i framtiden om vi ska överleva, säger Sara Berger.

Mer om: Foodhills | Sydgrönt
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Kockarna bakom Garba dubbelt aktuella

Gästspelar på Gamla Riksarkivet och utformar tyst middag för soloätare.

Löfbergs investerar 200 miljoner

Nio nya Bastard Burgers-restauranger har växt till tio

Plantagon i konkurs

Slut på pengar för vertikalodlingsföretaget.

Tapas på svenskt vis på HaQ

Yux Mexican och Yuc Latasian följs av husmanskost på HaQ.

Östermalms saluhall – försenad och fördyrad

Renoveringen av Östermalmshallen 400 miljoner dyrare än planerat.

Nyhetsbrev

Årets Lilly Bollinger-tävling igång

Arkiv

Finaldags för Årets unga kock

Två Michelin-stjärnor till Gastrologik

Krögarduon har väntat sex år på att få lägga till ytterligare en stjärna.

Mr Cake till Göteborg

De kan bli bästa krog på White Guides gala

KFC-chef dömd för diskriminering

130 år gammalt bageri räddas

Här är finalisterna i Unga bagare 2019

Icadirektör blir vd på Martin & Servera

Tillträder senast i oktober.

Lista: 89 nya krogar i White Guide

Här är alla nya restauranger som tagit sig in i årets upplaga.

Kafékedjan öppnar i Kina

Joe & The Juice-grundaren avgår som vd

Kaspar Basse har varit den snabbväxande kedjans vd sedan starten 2002.

Nio nya Bastard Burgers-restauranger

Norrländska streetfoodkedjan i snabb expansion – och satsar på helt vegansk meny.

Fullersägt mikrobryggeri till Sverige

Vietnamesiskt på Götgatan

De tilldelas årets Gulddrakar

Gulddrakar till tre restauranger, en bar och ett kafé i Stockholm.

Mackmyra behöver pengar

Coca-Colas första nya smak på tio år

Vigårda till Västerås

Han är årets viltkock

Gröna Lund startar restaurangskola

Årets Kombo går till Doktor Mat

Årets street food serveras av Korrito

Östermalmskafé blir Årets Coffee Shop

Världens första veganska Happy Meal

Dags för tionde Krogveckan

Sverige världens fjärde mest veganvänliga land

Restaurangleverantör slutar med tobak

Sologäster välkomnas till Oaxen

Systembolaget varnar vinleverantör

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.107