23948sdkhjf

Sproud tar vd från Sydgrönt

Sara Berger blir global vd för ärtdrycksföretaget.

Sproud har utsett Sara Berger till ny global vd för företaget som står bakom ärtdrycken med samma namn. 

Närmast kommer Sara Berger från Sydgrönt där hon varit vd sedan 2017 men innan dess har hon även haft roller på företag så som Unilever, 7-eleven och Findus. Sara Berger innehar även en rad styrelseuppdrag för bland annat DLF Service, Svenska Retursystem och Matilda Foodtech.

Sara Berger tar över rollen som vd från medgrundaren Maria Tegman som nu kommer att verka som global marketing director inom företaget.

– Sproud har gjort ett fantastiskt arbete med att etablera sig som en viktig spelare på en snabbväxande marknad där konkurrensen är hård och är nu redo att accelerera från startup till scaleup. Med oslagbar smak och kategorins lägsta klimatavtryck har Sproud alla förutsättningar för att bli det ledande växtbaserade mejeribolaget världen över. Jag är övertygad om att vi kan ta väsentliga marknadsandelar och Sproud till nästa nivå, säger Sara Berger i en kommentar.

Sproud finns idag i 18 länder och har planer på vidare expansion och nu ska även ett nytt huvudkontor etableras i Malmö med plats för 20 anställda. Samtidigt satsar Sproud även på ett nytt USA-kontor där de även rekryterat en general manager för Nordamerika i form av Bill Lange med bakgrund från bland annat Nestlé och Campbell Soup Company.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094