23948sdkhjf

Petite Sabis ny matsatsning

| Av Joachim Björk | Tipsa redaktionen

”Framfickan” ska locka med färdigmat och servering i köpcentret.

Sabis Fältöversten är en av Sveriges mest prisbelönta dagligvarubutiker. Läget i köpcentret Fältöversten i rika Stockholmstadselen Östermalm är dessutom perfekt för att driva en premiumbutik.

Läs också: Ny affärsområdeschef för Sabis restauranger

Nu ökar butiken satsningen på färdigmat i nya ”framfickan” Petite Sabis.

Hemköpsbutiken Sabis Fältöversten vilar inte på lagrarna. Nu storsatsar butiken på en ”take away deli” i köpcentret utanför butiken, med det fyndiga namnet Petite Sabis.

– Vi har 4 500 kunder i butiken varje dag, men vi vill nå fler av de 25 000 som kommer till hela köpcentret dagligen, säger butikschefen Krister Skeppler.

– Det kanske kannibaliserar lite på vår egen försäljning, men vi fångar upp fler kunder.

Läs också: Två nya driftschefer på Sabis

Utrymmet utanför butiken, som än så länge är omgärdat av en plankvägg, har tidigare använts för en satsning på en finare restaurang. Sabis är ju till stor del en restaurangkedja. Men nu blir det istället ett försök att utnyttja branschglidningen och det kraftigt ökande suget efter färdig mat och lätta, snabba måltidslösningar.

– Vi har gjort kundundersökningar som visar vad våra kunder efterfrågar, säger Krister Skeppler.

Det smakfullt inredda deli-kafét, som ska leda tankarna till ett orangeri, kommer att ha 25 sittplatser, och erbjuda allt från varmmatsbuffé till smoothies. Färdiga maträtter, både kompletta och i delar för den som vill laga till dem hemma, kommer också att finnas, liksom ett enkelt vinsortiment.

– Vi vill ha ett levande sortiment och kommer att försöka följa säsongerna, berättar matutvecklingschefen Daniel Duse.

Läs också: Utökat matutbud går hem hos Circle K

Vid de öppna entréerna kommer det att vara blomsterförsäljning.

Både Krister Skeppler och Daniel Duse är övertygade om att satsningen är riktig. I dag är lunchutbudet i Fältöversten begränsat. Här finns McDonald's, en sushi och ett antal kaféer,.

– Med utbudet här vill vi träffa så många behov som möjligt, säger Daniel Duse.

Exakt hur utbudet ska se ut är inte spikat.

Läs också: Butikskonsult köper restaurangspecialist

– Vi vill ha ett levande sortiment, och kommer de närmaste månaderna vara väldigt uppmärksamma på vad kunderna efterfrågar.

En viktig aspekt är hållbarhet och minskat matsvinn. Merförsäljning av färdigmat ger lägre svinn.

– Vi vill ta vara på så mycket som möjligt. Vi har sänkt vårt svinn i butiken med 30 procent, men det finns mer att göra, säger Krister Skeppler.

Betalningen kommer att ske i självutcheckningskassor.

– Vi kommer att ha en bemannad kassa vid den kylda smörgåsdisken. Det måste vi har för att kunna servera vin.

I mitten av nästa vecka rivs planket i Fältöversten, och på torsdag den 31 öppnar Petite Sabis.

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Spendrups cementerar förstaplatsen på Systemet – ökade 9,5 procent

Freetrailers släpvagnar till Max

Single-malt veteran i nya kläder

Absolut vodka-ägare sänker prognos efter coronoviruset

Kök räddar käk på skånska restauranger

Ciderguru till Sverige – odlarnas intresse ökar

Nyhetsbrev

Lämnar Pinchos – blir ny vd för Harrys

Arkiv

I helgen gäller det för Svenska kocklandslaget

Dumplingskonceptet Dubbel Dubbel blir kedja – målet 30 restauranger

Letar lokaler i bland annat Norrköping, Stockholm, Malmö och Lund för sitt chinese sharing-koncept.

Expansiva kedjor till Signalfabriken

Catenaccis Giretto nu även på Södermalm

Häktad för våldtäkter på kollega på snabbmatsrestaurang

De tar över Cuba Cola

Omnipollo öppnar sitt första bryggeri – i en kyrka

Asien lyfte Carlsbergs ölförsäljning

Compass Group tar över 1 000 Fazer-restauranger

Dyster januari – 25 procent fler krogkonkurser

El Bulli-kocken Ferran Adrià gästar Stockholm i vår

Snabbmatskedjan Jureskogs etablerar sig längs E4:an

Stjärnkrögaren siktar på 60 hamburgerrestauranger med ”Sveriges långsammaste snabbmat”.

Foodora byter vd och siktar på nya ”sista milen”-kunder

Mångmiljardsprojektet Sturekvarteret klubbat – Ture flyttas

Coop dubblar mängden naturbeteskött

Samma chef's table-koncept men med nytt namn

Serverar världsarvspizza i världsarvet

Årets viltkock vill se mer vilt på krogen

Vill få Starbucks att erbjuda gratis vegomjölk

Picadeli lanserar "Picabowl"

Hållbarhetsprofilen Paul Svensson nu även hedersdoktor

Espresso House till butikshyllorna

Axfood Snabbgross vill växa i Linköping

Tennstopet återuppstår i april – med systerkrog

Här finns landets bästa pizzerior

Arnold's – nu även med lunchservering

Östermalmshallen försenad igen – mars senaste budet

Impossible säger nej till McDonalds – då kliver Beyond in

”Pucken” fyller 20 år

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.141