23948sdkhjf

Svunna tider på Arnold's

| Av redaktionen | Tipsa redaktionen

Ny Stureplanskrog öppnar i historisk byggnad.

Stureplan i Stockholm får i februari ett nytt inslag. Då öppnar Arnold's med sina influenser från Hollywoods glansdagar och med sitt tidlösa kontinentala restaurangkök.

Läs också: Stjärnkocken tar sitt thailändska arv till Berns

Den nya krogen kommer förstås att inrymmas i det så kallade Arnoldshuset, den historiska byggnaden på Biblioteksgatan som egentligen heter Daneliuska huset och uppfördes 1898 efter ritningar av arkitekten Erik Josephson med inspiration från franska renässansslott.

Med en takhöjd på sex meter, handgjorda glaskronor från Venedig, väggar i cremefärgad stucco lustro och lättbetsad ekpanel är tanken att skapa en känsla av en tid och plats långt bort från Sverige.

– När vi skapade Arnold’s hade vi mycket powerluncher i Beverley Hills, exotisk frukt och Skönheten & Odjuret i huvudet. Det är vår version av svunna tider när det var lite mer show att gå på krogen, förklarar John Hällsson, ansvarig för restaurangen.

Arnold’s kök leds av David Knabäck och Fanny Rönnblom. Signaturrätter som Grilled Sea Bass och Papaya Salad kommer finnas på menyn tillsammans med pampiga desserter som tillreds vid bordet.

Arnold's ingår i Stureplansgruppen.

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Folkparkens grillkiosk redo att servera

Fortsatt uppåt för cityrestaurangerna

Domino's ägare lämnar Norden – vill sälja svenska verksamheten

Vrå nyöppnar med spårbar meny

Operakällarens privata vinbar blir publik

Nobiskällaren öppnar den 5 november.

Rekordmånga tävlade i SM i Mathantverk

Nyhetsbrev

Fiskfoderprojekt ska ge hållbart odlad gourmetfisk

Arkiv

För andra gången på 28 år – alkoholfri öl vann finaste priset

Malaysisk snabbmatskedja till Europa – väljer Kista Galleria

Trion bakom Tjoget tar aperitivokulturen till NK

Först fjällen sedan Avenyn för Boqueria

28-åring korad till Årets konditor

Världens första ölflaska i papper

Ica-folk ska driva restaurang i expansivt område

Brödernas krogimperium byter namn och nyöppnar krog

Ett steg till för e-handelsgrossisten – börjar med alkohol

Rabatt på kaffe leder till färre muggar

Svenska expansionen tar fart – här är städerna dit KFC är på väg

Snabbmatskedjan ska gå från dagens åtta till hundratalet svenska restauranger.

Beijing8 nu även i Täby

Tallink tar Burger King till Baltikum

Öppningsdags för italienska satsningar x 2

Santo och Emanuel italienska nytillskott i Stockholms krogvärld.

Bageriingrediensproducent byter namn

Absolutflaska hyllar återvinning

Kändiskock öppnar krog med hälsosam profil

Hon ska förändra Smaka på Stockholm

Alvestaglass ska distribuera Häagen-Dazs i Sverige

Max fick pris av FN

Nu lanserar Karma sin kyl på bred front

Så mycket kostade årets första hummer

Ny must signerad Ranelid

”Omöjlig” burgare nu även i butiker

Hållbarhetspris till matsvinnsentreprenör

Max förstärker ledningen

Upper House får Årets kock-medaljör i köket

Tävling
Han vann titeln Årets Ekokock

Mentorpriset till Ulrika Brydling

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.121