23948sdkhjf

Svunna tider på Arnold's

Ny Stureplanskrog öppnar i historisk byggnad.

Stureplan i Stockholm får i februari ett nytt inslag. Då öppnar Arnold's med sina influenser från Hollywoods glansdagar och med sitt tidlösa kontinentala restaurangkök.

Den nya krogen kommer förstås att inrymmas i det så kallade Arnoldshuset, den historiska byggnaden på Biblioteksgatan som egentligen heter Daneliuska huset och uppfördes 1898 efter ritningar av arkitekten Erik Josephson med inspiration från franska renässansslott.

Med en takhöjd på sex meter, handgjorda glaskronor från Venedig, väggar i cremefärgad stucco lustro och lättbetsad ekpanel är tanken att skapa en känsla av en tid och plats långt bort från Sverige.

– När vi skapade Arnold’s hade vi mycket powerluncher i Beverley Hills, exotisk frukt och Skönheten & Odjuret i huvudet. Det är vår version av svunna tider när det var lite mer show att gå på krogen, förklarar John Hällsson, ansvarig för restaurangen.

Arnold’s kök leds av David Knabäck och Fanny Rönnblom. Signaturrätter som Grilled Sea Bass och Papaya Salad kommer finnas på menyn tillsammans med pampiga desserter som tillreds vid bordet.

Arnold's ingår i Stureplansgruppen.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.094