23948sdkhjf

Svunna tider på Arnold's

| Av redaktionen | Tipsa redaktionen

Ny Stureplanskrog öppnar i historisk byggnad.

Stureplan i Stockholm får i februari ett nytt inslag. Då öppnar Arnold's med sina influenser från Hollywoods glansdagar och med sitt tidlösa kontinentala restaurangkök.

Läs också: Han tar plats i Stureplansgruppen

Den nya krogen kommer förstås att inrymmas i det så kallade Arnoldshuset, den historiska byggnaden på Biblioteksgatan som egentligen heter Daneliuska huset och uppfördes 1898 efter ritningar av arkitekten Erik Josephson med inspiration från franska renässansslott.

Med en takhöjd på sex meter, handgjorda glaskronor från Venedig, väggar i cremefärgad stucco lustro och lättbetsad ekpanel är tanken att skapa en känsla av en tid och plats långt bort från Sverige.

– När vi skapade Arnold’s hade vi mycket powerluncher i Beverley Hills, exotisk frukt och Skönheten & Odjuret i huvudet. Det är vår version av svunna tider när det var lite mer show att gå på krogen, förklarar John Hällsson, ansvarig för restaurangen.

Arnold’s kök leds av David Knabäck och Fanny Rönnblom. Signaturrätter som Grilled Sea Bass och Papaya Salad kommer finnas på menyn tillsammans med pampiga desserter som tillreds vid bordet.

Arnold's ingår i Stureplansgruppen.

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Jobb & Karriär
Marcus Ekman tillbaka hos Pontus

Stjärnkrögaren även aktuell med ny gotländsk krog.

Paul Svenssons senaste svinnprojekt – ihop med Coop

Sallader och sushi till Kungsholmens nya knutpunkt

Skänker 44 ton mat direkt från lagret

Martin och Servera har hittat ett sätt att hantera mat som blir svinn redan på lagret.

Klart: Systembolagets hemleveranser permanentas i hela landet

Jamie Olivers Gatwick-restauranger räddas

Nyhetsbrev

Tennstopet får bakficka med nytt koncept

Ny vd hämtad från Grand Central.

Arkiv

Framgång för Poppels crowdfunding

Göteborgsmodell mot matsvinn blir rikstäckande

Big Mac – i sommar även med bacon

Tävling
En kvinna kvar i Årets kock-racet

Här är de åtta finalisterna.

Lanserar drinkar av matsvinn från hotellfrukosten

Ny snabbmatskedja född – satsar på latinamerikanskt

Panamigas erbjuder bilresenärer alternativ till ”slentrianmässiga hamburgaren”.

Fazer säljer restaurangverksamheten

1000 restauranger säljs till multinationell jätte.

Klassiska Four Seasons stänger för gott

Skippar svart plast i restauranger

Med pizzabotten på väg mot toppen

Zeinas kitchen tar Mellanöstern till butikshyllan

Tävling
Svensk kock ny nordisk mästare

Jobb & Karriär
Han ska styra media på Max

Cannabisglass nästa för Ben & Jerry's

Hållbart när Smaka på Stockholm drar igång

Sju nya McDonald's start på kraftig expansion

Absolut med återvunnet glas

Beyond Burger får produktion i Europa

Jobb & Karriär
Världsmästare tar över i stadshuset

De vill få svenskarna att äta finskt kött

Butikskonsult köper restaurangspecialist

Jobb & Karriär
Spendrups tar marknadschef från Paulig

Coca-Cola blir energidryck

Kändiskocken i rätten – nekar till att ha tafsat

Hållbart kafé öppnar på Drottninggatan

Striden om vegoburgarna intensifieras

Nu kommer svenskodlad Pak Choi

Kopparbergs backar

Massor av sommarjobb i restaurangbranschen

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.183