23948sdkhjf

Nio nya Bastard Burgers-restauranger

| Av Mona Johansson | Tipsa redaktionen

Norrländska streetfoodkedjan i snabb expansion – och satsar på helt vegansk meny.

Den norrländska streetfoodkedjan Bastard Burgers expanderar i snabb takt. Efter att ha öppnat i Skellefteå och i Gränbystaden, Uppsala, i december finns det nu 13 Bastard Burgers-restauranger plus en foodtruck lokaliserade från Boden i norr till Örebro i söder.

Läs också: Bastard Burgers letar storägare – och byter namn i Skåne

Ännu mycket mer är på gång. Minst nio nya restauranger ska öppnas inom det närmaste året, inklusive den största satsningen hittills med premiär i Umeå nu på fredag och en restaurang på Götgatan i Stockholm (som vi tidigare skrivit om här). I dag blev det också klart att Bastard Burgers i höst etablerar sig i Åkersberga centrum, i lokaler bredvid Folkets hus.

– Vår grundidé är enkel: att servera den godaste hamburgaren du ätit. Vi maler dagligen färskt kött från Norrbotten på plats i alla våra restauranger. Vi gör alla tillbehör efter egna recept och vi strävar alltid efter att jobba med ekologiska råvaror från lokala leverantörer, berättar Simon Wanler, medgrundare och vd för Bastard burgers.

Bastard Burgers har nyligen också lanserat en meny som är helt vegansk. Utöver burgare finns även veganska sides, milkshakes och ett helt veganskt öl- och vinsortiment. Enligt streetfoodkedjan har veganförsäljningen fördubblats sedan lanseringen av den nya menyn. På vissa enheter är mer än var tredje burgare helt vegansk.

Kedjan har även startat ett samarbete med matbloggaren Gustav "Jävligt Gott" Johansson och tillsammans med honom skapat signaturburgaren "Jävligt Hot!".

Läs också: Nio nya Bastard Burgers-restauranger har växt till tio

– Vegansatsningen och samarbetet med Gustav Johansson handlar om att kunna erbjuda fler människor jävligt goda hamburgare. Då den växtbaserade kosthållningen vuxit så pass mycket de senaste åren, är det viktigt att våga ta täten och erbjuda bra käk som passar alla, säger Simon Wanler.

I Umeå gör Bastard Burgers sin största satsning hittills. Där blir det även fokus på kvällstider och event på en restaurang i brew-pub-miljö med framför allt amerikanska och lokala ölsorter.

Här ska det öppnas Bastard Burgers-restauranger:

  • Umeå. 15 februari 2019.
  • Karlstad. Början av 2019.
  • Kongahälla, Kungälv. 28 mars 2019.
  • Varberg. April 2019. 
  • Falun. Våren 2019.
  • Södermalm, Stockholm. Oktober 2019.
  • Åkersberga. Hösten 2019.
  • Norrköping. Vintern 2019.
  • Mölndal. Januari 2010.
Mer om: Bastard Burgers
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Klassiskt konditori ersätts av indisk restaurang

Max förstärker ledningen

Upper House får Årets kock-medaljör i köket

50 maltsorter i ny hembryggningsbutik

Han vann titeln Årets Ekokock

Hon är Sveriges bästa kvinnliga sommelier

Nyhetsbrev

Mentorpriset till Ulrika Brydling

Arkiv

Årets kock 2019 bytte silver mot guld

Martin Moses svensk mästare i professionell matlagning.

Utredning om skatt på engångsartiklar

Hungrig läggs ned

Scandic och Spendrups gör öl på överblivet bröd

Öppningsdatum för Östermalms saluhall – renoverad för en miljard

Öppnar igen i januari två år försenad.

Mr Cake är årets företagare i bageribranschen

Mathias Dahlgren tolkar Söders snabbmatspärlor

Stjärnkocken öppnar pop up under matfestival i Teatern.

Atria lanserar vegetariskt varumärke

Naturlig matupplevelse i slottsmiljö

Kändiskockarnas hållbara restaurang har öppnat

Korv och potatis i centrum för Årets kock-finalisterna

De lanserar svensk pizzaskinka

Inget Krubb i sjöstan

Bohuslänsk vinst i Food Truck-SM

Foodoras cykelbud utvidgar strejken i Norge

Här ska O'Learys relansera sitt koncept

Löfbergs har halverat sin klimatpåverkan

Hungrig.se kan försvinna – fyra månader efter uppköpet

Kopparbergs vd: Zeunerts julmust ohotad

Street food intar Kungsträdgården

Färre krogkonkurser när fler semestrar hemma

Mackmyra minskar förlusten

Minskad efterfrågan på Absolut

”Restauranger och livsmedelsbutiker måste få äga sitt matavfall”

Usine-gänget startar Bistro Bibblan

KFC och Beyond Meat lagar vegetarisk kyckling

Räddat "svinnkaffe" blir till ny vild blandning

Enkla åtgärder minskar take away-skräp

Punk Royale tar över klassisk kvarterskrog

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.203