23948sdkhjf

Nio nya Bastard Burgers-restauranger

| Av Mona Johansson | Tipsa redaktionen

Norrländska streetfoodkedjan i snabb expansion – och satsar på helt vegansk meny.

Den norrländska streetfoodkedjan Bastard Burgers expanderar i snabb takt. Efter att ha öppnat i Skellefteå och i Gränbystaden, Uppsala, i december finns det nu 13 Bastard Burgers-restauranger plus en foodtruck lokaliserade från Boden i norr till Örebro i söder.

Läs också: Nio nya Bastard Burgers-restauranger har växt till tio

Ännu mycket mer är på gång. Minst nio nya restauranger ska öppnas inom det närmaste året, inklusive den största satsningen hittills med premiär i Umeå nu på fredag och en restaurang på Götgatan i Stockholm (som vi tidigare skrivit om här). I dag blev det också klart att Bastard Burgers i höst etablerar sig i Åkersberga centrum, i lokaler bredvid Folkets hus.

– Vår grundidé är enkel: att servera den godaste hamburgaren du ätit. Vi maler dagligen färskt kött från Norrbotten på plats i alla våra restauranger. Vi gör alla tillbehör efter egna recept och vi strävar alltid efter att jobba med ekologiska råvaror från lokala leverantörer, berättar Simon Wanler, medgrundare och vd för Bastard burgers.

Bastard Burgers har nyligen också lanserat en meny som är helt vegansk. Utöver burgare finns även veganska sides, milkshakes och ett helt veganskt öl- och vinsortiment. Enligt streetfoodkedjan har veganförsäljningen fördubblats sedan lanseringen av den nya menyn. På vissa enheter är mer än var tredje burgare helt vegansk.

Kedjan har även startat ett samarbete med matbloggaren Gustav "Jävligt Gott" Johansson och tillsammans med honom skapat signaturburgaren "Jävligt Hot!".

Läs också: Vietnamesiskt på Götgatan

– Vegansatsningen och samarbetet med Gustav Johansson handlar om att kunna erbjuda fler människor jävligt goda hamburgare. Då den växtbaserade kosthållningen vuxit så pass mycket de senaste åren, är det viktigt att våga ta täten och erbjuda bra käk som passar alla, säger Simon Wanler.

I Umeå gör Bastard Burgers sin största satsning hittills. Där blir det även fokus på kvällstider och event på en restaurang i brew-pub-miljö med framför allt amerikanska och lokala ölsorter.

Här ska det öppnas Bastard Burgers-restauranger:

  • Umeå. 15 februari 2019.
  • Karlstad. Början av 2019.
  • Kongahälla, Kungälv. 28 mars 2019.
  • Varberg. April 2019. 
  • Falun. Våren 2019.
  • Södermalm, Stockholm. Oktober 2019.
  • Åkersberga. Hösten 2019.
  • Norrköping. Vintern 2019.
  • Mölndal. Januari 2010.
Mer om: Bastard Burgers
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)

Mest läst

Startsidan just nu

Nets testar swishmodul i restaurangmiljö

Pappersmuggar mest miljövänliga enligt livscykelanalys

Porslinskopp måste användas minst 350 gånger för att ge mindre koldioxidavtryck.

Jobb & Karriär
Två nya driftschefer på Sabis

Utökat matutbud går hem hos Circle K

Tävling
De slåss om titeln Årets konditor 2019

McDonald's äger inte sitt avfall

Nyhetsbrev

Jobb & Karriär
Marcus Ekman tillbaka hos Pontus

Stjärnkrögaren även aktuell med ny gotländsk krog.

Arkiv

Paul Svenssons senaste svinnprojekt – ihop med Coop

Sallader och sushi till Kungsholmens nya knutpunkt

Skänker 44 ton mat direkt från lagret

Martin och Servera har hittat ett sätt att hantera mat som blir svinn redan på lagret.

Klart: Systembolagets hemleveranser permanentas i hela landet

Jamie Olivers Gatwick-restauranger räddas

Tennstopet får bakficka med nytt koncept

Ny vd hämtad från Grand Central.

Framgång för Poppels crowdfunding

Göteborgsmodell mot matsvinn blir rikstäckande

Big Mac – i sommar även med bacon

Tävling
En kvinna kvar i Årets kock-racet

Här är de åtta finalisterna.

Lanserar drinkar av matsvinn från hotellfrukosten

Ny snabbmatskedja född – satsar på latinamerikanskt

Panamigas erbjuder bilresenärer alternativ till ”slentrianmässiga hamburgaren”.

Fazer säljer restaurangverksamheten

1000 restauranger säljs till multinationell jätte.

Klassiska Four Seasons stänger för gott

Skippar svart plast i restauranger

Med pizzabotten på väg mot toppen

Zeinas kitchen tar Mellanöstern till butikshyllan

Jobb & Karriär
Han ska styra media på Max

Absolut med återvunnet glas

Beyond Burger får produktion i Europa

Jobb & Karriär
Världsmästare tar över i stadshuset

De vill få svenskarna att äta finskt kött

Butikskonsult köper restaurangspecialist

Jobb & Karriär
Spendrups tar marknadschef från Paulig

Coca-Cola blir energidryck

Kändiskocken i rätten – nekar till att ha tafsat

Hållbart kafé öppnar på Drottninggatan

Striden om vegoburgarna intensifieras

Nu kommer svenskodlad Pak Choi

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.132