23948sdkhjf

Nio nya Bastard Burgers-restauranger

Norrländska streetfoodkedjan i snabb expansion – och satsar på helt vegansk meny.

Den norrländska streetfoodkedjan Bastard Burgers expanderar i snabb takt. Efter att ha öppnat i Skellefteå och i Gränbystaden, Uppsala, i december finns det nu 13 Bastard Burgers-restauranger plus en foodtruck lokaliserade från Boden i norr till Örebro i söder.

Ännu mycket mer är på gång. Minst nio nya restauranger ska öppnas inom det närmaste året, inklusive den största satsningen hittills med premiär i Umeå nu på fredag och en restaurang på Götgatan i Stockholm (som vi tidigare skrivit om här). I dag blev det också klart att Bastard Burgers i höst etablerar sig i Åkersberga centrum, i lokaler bredvid Folkets hus.

– Vår grundidé är enkel: att servera den godaste hamburgaren du ätit. Vi maler dagligen färskt kött från Norrbotten på plats i alla våra restauranger. Vi gör alla tillbehör efter egna recept och vi strävar alltid efter att jobba med ekologiska råvaror från lokala leverantörer, berättar Simon Wanler, medgrundare och vd för Bastard burgers.

Bastard Burgers har nyligen också lanserat en meny som är helt vegansk. Utöver burgare finns även veganska sides, milkshakes och ett helt veganskt öl- och vinsortiment. Enligt streetfoodkedjan har veganförsäljningen fördubblats sedan lanseringen av den nya menyn. På vissa enheter är mer än var tredje burgare helt vegansk.

Kedjan har även startat ett samarbete med matbloggaren Gustav "Jävligt Gott" Johansson och tillsammans med honom skapat signaturburgaren "Jävligt Hot!".

– Vegansatsningen och samarbetet med Gustav Johansson handlar om att kunna erbjuda fler människor jävligt goda hamburgare. Då den växtbaserade kosthållningen vuxit så pass mycket de senaste åren, är det viktigt att våga ta täten och erbjuda bra käk som passar alla, säger Simon Wanler.

I Umeå gör Bastard Burgers sin största satsning hittills. Där blir det även fokus på kvällstider och event på en restaurang i brew-pub-miljö med framför allt amerikanska och lokala ölsorter.

Här ska det öppnas Bastard Burgers-restauranger:

  • Umeå. 15 februari 2019.
  • Karlstad. Början av 2019.
  • Kongahälla, Kungälv. 28 mars 2019.
  • Varberg. April 2019. 
  • Falun. Våren 2019.
  • Södermalm, Stockholm. Oktober 2019.
  • Åkersberga. Hösten 2019.
  • Norrköping. Vintern 2019.
  • Mölndal. Januari 2010.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094