23948sdkhjf

Årets Lilly Bollinger-tävling igång

| Av redaktionen | Tipsa redaktionen

Startskottet har gått för årets upplaga av Lily Bollinger Award. Anmälan har öppnats för alla kvinnliga sommelierer som vill vara med och tävla. 

Läs också: Hon vann Lily Bollinger Award

Lily Bollinger Award instiftades år 2002 av Bollinger och Arvid Nordquist för att hedra minnet av ”champangeänkan” Lily Bollinger som i närmare 30 år tävlade med männen om att tillverka världens bästa champagne.

Tävlingen riktar sig både till professionella sommelierer och studerande vid dryckesutbildningar. Förra året vann Umeåbon Hanna Eriksson, som då var verksam vid Köksbaren i Umeå.

– Jag är så glad över att jag utmanade mig själv och anmälde mig till tävlingen. Min utmärkelse som ”Årets Lily Bollinger” har uppmärksammats brett och lett till allt från nya karriärmöjligheter till ett nytt, stort nätverk av kontakter som sträcker sig hela vägen ut i Europa.  Dessutom har tävlingen gett mig självförtroende att vilja fortsätta tävla, vilket känns både spännande och kul, säger Hanna Eriksson.

Anmälan är öppen fram till den 20 maj. Semifinalen äger rum den 27 maj och finalen i september. 

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Dansk blir vd för svenska McDonald's

Boqueria drar till fjällen

Ett av flera nytillskott på restaurangscenen i Åre.

Hållbarhetspris till matsvinnsentreprenör

Skybar i toppen på Göteborgs nya landmärke

Klassiskt konditori ersätts av indisk restaurang

Max förstärker ledningen

Nyhetsbrev

Upper House får Årets kock-medaljör i köket

Arkiv

50 maltsorter i ny hembryggningsbutik

Han vann titeln Årets Ekokock

Hon är Sveriges bästa kvinnliga sommelier

Mentorpriset till Ulrika Brydling

Årets kock 2019 bytte silver mot guld

Martin Moses svensk mästare i professionell matlagning.

Utredning om skatt på engångsartiklar

Hungrig läggs ned

Scandic och Spendrups gör öl på överblivet bröd

Öppningsdatum för Östermalms saluhall – renoverad för en miljard

Öppnar igen i januari två år försenad.

Mr Cake är årets företagare i bageribranschen

Mathias Dahlgren tolkar Söders snabbmatspärlor

Stjärnkocken öppnar pop up under matfestival i Teatern.

Atria lanserar vegetariskt varumärke

Naturlig matupplevelse i slottsmiljö

Kändiskockarnas hållbara restaurang har öppnat

Korv och potatis i centrum för Årets kock-finalisterna

De lanserar svensk pizzaskinka

Inget Krubb i sjöstan

Foodoras cykelbud utvidgar strejken i Norge

Löfbergs har halverat sin klimatpåverkan

Hungrig.se kan försvinna – fyra månader efter uppköpet

Kopparbergs vd: Zeunerts julmust ohotad

Street food intar Kungsträdgården

Färre krogkonkurser när fler semestrar hemma

Mackmyra minskar förlusten

Minskad efterfrågan på Absolut

”Restauranger och livsmedelsbutiker måste få äga sitt matavfall”

Usine-gänget startar Bistro Bibblan

KFC och Beyond Meat lagar vegetarisk kyckling

Räddat "svinnkaffe" blir till ny vild blandning

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.148