23948sdkhjf

En av dem blir snart Årets bagare

| Av redaktionen | Tipsa redaktionen

Sex finalister, varav en kvinna, ska om två veckor göra upp om titeln Årets Bagare. Den 11-14 mars arrangeras det sjätte svenska mästerskapet för professionella bagare av branschorganisationen Sveriges bagare & konditorer. 

Läs också: Mr Cake är årets företagare i bageribranschen

I ett öppet bageri i Nordstan i Göteborg ska finalisterna baka totalt 150 bröd vardera på endast sex timmar. Bagarna har, dagen före tävlingen, även haft 75 minuter på sig att bland annat sätta degar och koka sylt.

– Bageri är ett gediget hantverk och tävlingen Årets Bagare ger de bagare som verkligen driver branschen framåt en arena att visa upp sin yrkesskicklighet på, säger Martin Lundell, vd för Sveriges bagare och konditorer.

Här de sex finalisterna i Årets Bagare 2019:

  • Alexander Pelli är från Uddevalla och jobbar på Bageri Petrus i Stockholm.
  • Amanda Gustavsson är från Ryssby och jobbar på Magnus Johanssons Bageri och Konditori i Stockholm.
  • Marcus Billing Söderberg är från Tumba och jobbar på Tegnérs Bageri i Tullinge.
  • Montadar Kanbar är från Spånga och jobbar på Bullar och Bröd i Stockholm.
  • Paul Florian Ficard är från Vellinge och jobbar på Björns Konditori i Vellinge.
  • Rashad Salah är från Åsa och jobbar på Åsa Hembageri.

Under SM-veckan i Nordstan i Göteborg avgörs också vem som blir Årets unga bagare. Läs vilka de tio finalisterna är här

Läs mer om: Årets bagare | bagare | Bageri
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood

Jag accepterar Nordiske Mediers villkor och avtal

Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Stjärnkocken Mathias Dahlgren i Hemköps kampanj

Foodora i samarbete med Instagram

Klart med ny vd för Restaurangakademien

Svensk sprit tog hem guld i USA

Ny alkoholfri öl till dumplings

Löfbergs hyr ut ryggsäckar med fika

Nyhetsbrev

Här öppnar Surf Shacks femte restaurang

Arkiv

Beyond Meat i partnerskap med Alibaba

Digital kunskapsbank om hygien i restauranger

Stekhet duell i de svenska burgarnas hemstad

Max vs Bastard Burgers på Timmermansgatan i Luleå.

Nya restauranger flyttar in på Sergelgatan

Bockholmengruppen ska driva både en kvarterskrog i gatuplan och en takservering.

Dryckesbranschen fortsätter att växa

Pommes frites-olja ska bli diesel

Foodora i samarbete med el-scooterföretag

Alkoholfri öl från mikrobryggeri i ny Burger King-meny

Nässjö nästa för Max – men bygget kan försenas ytterligare

Nytt kafferosteri till Sickla

Kinesiska Zhenmeat lanserar växtbaserat fläsk och kräftor

Första Harrys med ny svenskt brasseri-stil

Bråda dagar för Fredrik Eriksson

Rusning till Långbro värdshus och restaurangen i Nationalmuseum öppen igen.

Carlsberg vill stötta restaurangerna med unikt glas

Restauranggrossisten i trångmål – planerar för tuff höst

Sveriges första virtuella food court

Kasais köksmästare bakom det nya krogkonceptet.

Hon ska göra Sabis mer synligt

Sparrisen hotad av frost och corona

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.093