23948sdkhjf

En av dem blir snart Årets bagare

| Av redaktionen | Tipsa redaktionen

Sex finalister, varav en kvinna, ska om två veckor göra upp om titeln Årets Bagare. Den 11-14 mars arrangeras det sjätte svenska mästerskapet för professionella bagare av branschorganisationen Sveriges bagare & konditorer. 

Läs också: Mr Cake är årets företagare i bageribranschen

I ett öppet bageri i Nordstan i Göteborg ska finalisterna baka totalt 150 bröd vardera på endast sex timmar. Bagarna har, dagen före tävlingen, även haft 75 minuter på sig att bland annat sätta degar och koka sylt.

– Bageri är ett gediget hantverk och tävlingen Årets Bagare ger de bagare som verkligen driver branschen framåt en arena att visa upp sin yrkesskicklighet på, säger Martin Lundell, vd för Sveriges bagare och konditorer.

Här de sex finalisterna i Årets Bagare 2019:

  • Alexander Pelli är från Uddevalla och jobbar på Bageri Petrus i Stockholm.
  • Amanda Gustavsson är från Ryssby och jobbar på Magnus Johanssons Bageri och Konditori i Stockholm.
  • Marcus Billing Söderberg är från Tumba och jobbar på Tegnérs Bageri i Tullinge.
  • Montadar Kanbar är från Spånga och jobbar på Bullar och Bröd i Stockholm.
  • Paul Florian Ficard är från Vellinge och jobbar på Björns Konditori i Vellinge.
  • Rashad Salah är från Åsa och jobbar på Åsa Hembageri.

Under SM-veckan i Nordstan i Göteborg avgörs också vem som blir Årets unga bagare. Läs vilka de tio finalisterna är här

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Över 10 000 bryggerier inom EU – varav 375 i Sverige

Antalet svenska bryggerier har femdubblats på sex år.

Garba på fast adress – men poppar upp på mässa

1

Bästa julölet korat

Videgårds hot pot i pop up

70 jämnt för Pinchos – nu väntar nordisk satsning

Först med veganska revbensspjäll

Nyhetsbrev

De vann ciderupphandling på Systembolaget

Arkiv

Norskt riskkapitalbolag storägare i Bastard Burgers

Affären möjliggör internationell expansion för streetfoodkedjan.

Stjärnkock gör ny krogsatsning på Österlen

Första burklinjen för vin

Saffran och pepparkaka i I'ts Pleats julkollektion

Lantmännen lanserar egen vodka

Samarbetar med Mackmyra.

Boulebar bygger ny paviljong i Rålambshovsparken

De serverar bästa affärslunchen

Symbios öppnade i maj – redan korad till årets affärskrog.

O'Learys lägger större betoning på maten

Henrik Severin har skapat ett koncept som ska höja matupplevelsen på sportbarkedjans restauranger.

De ska göra svinnet lönsamt

Här bygger Martin & Servera nytt lager

Ännu en Burger King-restaurang

Positanos aperotivokultur redo för NK:s kunder

Kunderna hanterar köpen själva i nya Pressbyrån i Gallerian

Reitan Convenience samarbetar med Reactor för att utveckla framtidens convenienceformat.

Max till Härnösand – flyttar in hos Stora Coop

Nytt Årets kock-uppdrag och ny krog för Tommy Myllymäki

Spisen inlyft i nya restaurangen på Biskopsudden.

Klimatberäknade menyer för Scandics gäster

Framgång för Kopparbergs gin

Vegan stämmer Burger King

Krusbär prisas av Kålrotsakademien

Max går från amerikanskt till svenskt kaffe

Kajsas Fisk en av många matnyheter i fjällen

Ken's tredje restaurang i Uppsala

Edward Bloms korv: ”Vild och vågad”

Snart kommer Coca-Colas hallonsmak

Niklas Ekstedts nya eldiga tv-serie

Martin & Servera blir helägt av Axel Johnson

Specialutgåva av Blossa lanseras i sju länder

Nu ska det destilleras gin i Kalix

Carlsberg höjer åter utsikterna för 2019

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.121