23948sdkhjf

En av dem blir snart Årets bagare

| Av redaktionen | Tipsa redaktionen

Sex finalister, varav en kvinna, ska om två veckor göra upp om titeln Årets Bagare. Den 11-14 mars arrangeras det sjätte svenska mästerskapet för professionella bagare av branschorganisationen Sveriges bagare & konditorer. 

Läs också: 130 år gammalt bageri räddas

I ett öppet bageri i Nordstan i Göteborg ska finalisterna baka totalt 150 bröd vardera på endast sex timmar. Bagarna har, dagen före tävlingen, även haft 75 minuter på sig att bland annat sätta degar och koka sylt.

– Bageri är ett gediget hantverk och tävlingen Årets Bagare ger de bagare som verkligen driver branschen framåt en arena att visa upp sin yrkesskicklighet på, säger Martin Lundell, vd för Sveriges bagare och konditorer.

Här de sex finalisterna i Årets Bagare 2019:

  • Alexander Pelli är från Uddevalla och jobbar på Bageri Petrus i Stockholm.
  • Amanda Gustavsson är från Ryssby och jobbar på Magnus Johanssons Bageri och Konditori i Stockholm.
  • Marcus Billing Söderberg är från Tumba och jobbar på Tegnérs Bageri i Tullinge.
  • Montadar Kanbar är från Spånga och jobbar på Bullar och Bröd i Stockholm.
  • Paul Florian Ficard är från Vellinge och jobbar på Björns Konditori i Vellinge.
  • Rashad Salah är från Åsa och jobbar på Åsa Hembageri.

Under SM-veckan i Nordstan i Göteborg avgörs också vem som blir Årets unga bagare. Läs vilka de tio finalisterna är här

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Här öppnar ny Sibyllarestaurang

Enkla åtgärder minskar take away-skräp

Stjärnkrögaren säljer sina Gamla stan-krogar

Flying Elk, Corner Club och Gaston får nya ägare.

Kopparbergs ”pink gin” överträffar förväntningarna

Var tionde öl är alkoholfri

Hit kommer Linnea & Basilika

Nyhetsbrev

Ny krog med unikt brasilianskt koncept

Arkiv

Prinsen fortsätter traditionen – med i Årets kock-juryn

Restaurang med takterass i nya Sergelhuset

Anrikt konditori i konkurs

Men det mer än 150 år gamla konditoriet kan leva vidare.

Minskad försäljning för convenience

Spendrups och matbloggare bland finalisterna i Dagligvarugalan

Ny affärsområdeschef för Sabis restauranger

Internationell stjärnglans i Årets kock-juryn

Glass i stora kajaklass

Pontus nya koncept: franskt bistrocafé

Här hamnar Axfoods nästa snabbgross-butik

McDonald's nya skylt för elladdning

Han är årets världskonditor

Hoppas få fler intresserade av choklad.

Krögarna bakom Jim & Jacob öppnar ny krog

Harrys växer

Absolut har startat resan mot 100 procent nedbrytbar flaska

Han blir ny vd på Delicato

Nets testar swishmodul i restaurangmiljö

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.138