23948sdkhjf

En av dem blir snart Årets bagare

| Av redaktionen | Tipsa redaktionen

Sex finalister, varav en kvinna, ska om två veckor göra upp om titeln Årets Bagare. Den 11-14 mars arrangeras det sjätte svenska mästerskapet för professionella bagare av branschorganisationen Sveriges bagare & konditorer. 

Läs också: 130 år gammalt bageri räddas

I ett öppet bageri i Nordstan i Göteborg ska finalisterna baka totalt 150 bröd vardera på endast sex timmar. Bagarna har, dagen före tävlingen, även haft 75 minuter på sig att bland annat sätta degar och koka sylt.

– Bageri är ett gediget hantverk och tävlingen Årets Bagare ger de bagare som verkligen driver branschen framåt en arena att visa upp sin yrkesskicklighet på, säger Martin Lundell, vd för Sveriges bagare och konditorer.

Här de sex finalisterna i Årets Bagare 2019:

  • Alexander Pelli är från Uddevalla och jobbar på Bageri Petrus i Stockholm.
  • Amanda Gustavsson är från Ryssby och jobbar på Magnus Johanssons Bageri och Konditori i Stockholm.
  • Marcus Billing Söderberg är från Tumba och jobbar på Tegnérs Bageri i Tullinge.
  • Montadar Kanbar är från Spånga och jobbar på Bullar och Bröd i Stockholm.
  • Paul Florian Ficard är från Vellinge och jobbar på Björns Konditori i Vellinge.
  • Rashad Salah är från Åsa och jobbar på Åsa Hembageri.

Under SM-veckan i Nordstan i Göteborg avgörs också vem som blir Årets unga bagare. Läs vilka de tio finalisterna är här

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Jamie Olivers krogimperium har kollapsat – över 1 000 jobb drabbas

Ny marknadschef för Årets kock

Nu kommer svenskodlad Pak Choi

Frantzén bästa restaurangen i Europa

Sju svenska krogar bland de 200 bästa europeiska restaurangerna på ODA:s lista.

Kopparbergs backar

Massor av sommarjobb i restaurangbranschen

Nyhetsbrev

Linnea & Basilika fortsätter växa

Öppnar tredje restaurangen hittills i år – fjärde är på gång.

Arkiv

Han går från Spotify till Gastrofy

Världens dyraste whiskyprovning

Ichiro's Malt Card-serie provas i Göteborg i november.

Mackmyra ökar omsättning – och förlust

De samarbetar för hållbar restaurangdrift

Nu finns Max även i Täby – med restaurang 142

Nu kommer ölglassen

Skaldjursäventyr i Bohuslän

Klassiska Stortorgskällaren gör comeback

Därför ställdes 7-Eleven om till pizzerior

Näringslivsmedalj med kunglig glans till Fabrique

Dystert läge för 4 av 10 matfiskar

Ny vd på Pizza Hut

Poké bowl-kedjans åttonde restaurang

B2B nästa för Karma och Martin & Servera

Rökt och grillat på krogveteranernas nya restaurang

Stjärnkrögare flyttar in i toppen på nytt landmärke

Världens största öltilverkare ansöker om börsnotering

Urban Deli öppnar restaurang på Centralen

Hungrig.se uppköpta av Delivery Hero

Uniqlo i restaurangsamarbete

Kopparbergs i två nya produktkategorier

Poppels söker miljoner i crowdfunding-kampanj

Vill etablera sig som Stockholms färskvarucentrum

Tre nya dryckesproducenter – varje vecka

Oumph lanseras hos snabbmatskedjan

Svensk mästare i hembryggd öl

Beyond Meat värderas till över en miljard

Slutet för Götgatsbackens äldsta krog

Restaurang Tak – nu även Krav-märkt

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.239