23948sdkhjf

Lanserar hållbart alternativ för kyld mat

| Av Marcus Petersson | Tipsa redaktionen

AR Packaging lanserar marknadens första formpressade kartongtråg för MAP. MAP står för modified atmosphere, modifierad atmosfär även kallad skyddande atmosfär.

AR Packaging är först på marknaden med en gastät formpressad förpackning för kyld mat som kan ersätta plasttråg. AR Packaging-koncernens kombinerade kompetens inom barriärmaterial och tråg av formpressad kartong har möjliggjort en effektiv lösning som är väl lämpad för att klara hållbarhet på minst 18 dagar.

Den ökande efterfrågan på hållbara förpackningar har lett till en intensivt sökande efter ett gastät tråg baserat på kartong. Tråget som nu lanseras bygger på väl beprövad teknik och material från CC Pack och Flextrus, båda med fabrikerna i Sverige.

– Vi har satsat mycket på att utveckla den nya revolutionerande förpackningslösningen. Trågets form är optimerat för att säkerställa täta förpackningar som ger en hållbarhetstid på minst 18 dagar, säger Åke Larsson, MD hos CC Pack.

– Vi uppfyller därmed behovet för ett brett utbud av kylda livsmedelsprodukter, som färskt kött och kyckling, bearbetat kött, ost och färdiga måltider med mera.

Kartongtrågen levereras tillsammans med ett matchande lockmaterial som ger en säker tätning och en barriär anpassad till den förpackade produktens behov.

Det nya gastäta trågkonceptet från AR Packaging är inte bara ett mer hållbart alternativ till plasttråg genom hög andel förnyelsebart material. Det stöder också produktprofilering tack vare sitt attraktiva utseende och känslan av papper, menar Åke Larsson.

– Den kostnadseffektiva lösningen är den första formpressade kartongförpackningen på marknaden och tester pågår redan med flera stora producenter inom kylda livsmedel i Europa, säger Åke Larsson.

Mer om:förpackning
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Massor av sommarjobb i restaurangbranschen

Linnea & Basilika fortsätter växa

Öppnar tredje restaurangen hittills i år – och en fjärde är på gång.

Han går från Spotify till Gastrofy

Världens dyraste whiskyprovning

Ichiro's Malt Card-serie provas i Göteborg i november.

Mackmyra ökar omsättning – och förlust

De samarbetar för hållbar restaurangdrift

Nyhetsbrev

Nu finns Max även i Täby – med restaurang 142

Arkiv

Nu kommer ölglassen

Skaldjursäventyr i Bohuslän

Klassiska Stortorgskällaren gör comeback

Därför ställdes 7-Eleven om till pizzerior

Näringslivsmedalj med kunglig glans till Fabrique

Dystert läge för 4 av 10 matfiskar

Ny vd på Pizza Hut

Poké bowl-kedjans åttonde restaurang

B2B nästa för Karma och Martin & Servera

Rökt och grillat på krogveteranernas nya restaurang

Stjärnkrögare flyttar in i toppen på nytt landmärke

Världens största öltilverkare ansöker om börsnotering

Årets kock-vinnare startar eget med nytt koncept

Urban Deli öppnar restaurang på Centralen

Foodstock – Ekstedts nya gastronomifestival

Fjäderholmarna blir matmecka under två sommardagar.

Hungrig.se uppköpta av Delivery Hero

Uniqlo i restaurangsamarbete

Kopparbergs i två nya produktkategorier

Poppels söker miljoner i crowdfunding-kampanj

Vill etablera sig som Stockholms färskvarucentrum

Tre nya dryckesproducenter – varje vecka

Oumph lanseras hos snabbmatskedjan

Svensk mästare i hembryggd öl

Beyond Meat värderas till över en miljard

Slutet för Götgatsbackens äldsta krog

Restaurang Tak – nu även Krav-märkt

Menigo köper ut Arla – ensam ägare av Restaurangakademien

Kafferabatt minskar engångsmuggar

Efter köttkrig – restauranggrossist i konkurs

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.138