23948sdkhjf

Lanserar hållbart alternativ för kyld mat

AR Packaging lanserar marknadens första formpressade kartongtråg för MAP. MAP står för modified atmosphere, modifierad atmosfär även kallad skyddande atmosfär.

AR Packaging är först på marknaden med en gastät formpressad förpackning för kyld mat som kan ersätta plasttråg. AR Packaging-koncernens kombinerade kompetens inom barriärmaterial och tråg av formpressad kartong har möjliggjort en effektiv lösning som är väl lämpad för att klara hållbarhet på minst 18 dagar.

Den ökande efterfrågan på hållbara förpackningar har lett till en intensivt sökande efter ett gastät tråg baserat på kartong. Tråget som nu lanseras bygger på väl beprövad teknik och material från CC Pack och Flextrus, båda med fabrikerna i Sverige.

– Vi har satsat mycket på att utveckla den nya revolutionerande förpackningslösningen. Trågets form är optimerat för att säkerställa täta förpackningar som ger en hållbarhetstid på minst 18 dagar, säger Åke Larsson, MD hos CC Pack.

– Vi uppfyller därmed behovet för ett brett utbud av kylda livsmedelsprodukter, som färskt kött och kyckling, bearbetat kött, ost och färdiga måltider med mera.

Kartongtrågen levereras tillsammans med ett matchande lockmaterial som ger en säker tätning och en barriär anpassad till den förpackade produktens behov.

Det nya gastäta trågkonceptet från AR Packaging är inte bara ett mer hållbart alternativ till plasttråg genom hög andel förnyelsebart material. Det stöder också produktprofilering tack vare sitt attraktiva utseende och känslan av papper, menar Åke Larsson.

– Den kostnadseffektiva lösningen är den första formpressade kartongförpackningen på marknaden och tester pågår redan med flera stora producenter inom kylda livsmedel i Europa, säger Åke Larsson.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.3