23948sdkhjf

Lanserar hållbart alternativ för kyld mat

| Av Marcus Petersson | Tipsa redaktionen

AR Packaging lanserar marknadens första formpressade kartongtråg för MAP. MAP står för modified atmosphere, modifierad atmosfär även kallad skyddande atmosfär.

AR Packaging är först på marknaden med en gastät formpressad förpackning för kyld mat som kan ersätta plasttråg. AR Packaging-koncernens kombinerade kompetens inom barriärmaterial och tråg av formpressad kartong har möjliggjort en effektiv lösning som är väl lämpad för att klara hållbarhet på minst 18 dagar.

Den ökande efterfrågan på hållbara förpackningar har lett till en intensivt sökande efter ett gastät tråg baserat på kartong. Tråget som nu lanseras bygger på väl beprövad teknik och material från CC Pack och Flextrus, båda med fabrikerna i Sverige.

– Vi har satsat mycket på att utveckla den nya revolutionerande förpackningslösningen. Trågets form är optimerat för att säkerställa täta förpackningar som ger en hållbarhetstid på minst 18 dagar, säger Åke Larsson, MD hos CC Pack.

– Vi uppfyller därmed behovet för ett brett utbud av kylda livsmedelsprodukter, som färskt kött och kyckling, bearbetat kött, ost och färdiga måltider med mera.

Kartongtrågen levereras tillsammans med ett matchande lockmaterial som ger en säker tätning och en barriär anpassad till den förpackade produktens behov.

Det nya gastäta trågkonceptet från AR Packaging är inte bara ett mer hållbart alternativ till plasttråg genom hög andel förnyelsebart material. Det stöder också produktprofilering tack vare sitt attraktiva utseende och känslan av papper, menar Åke Larsson.

– Den kostnadseffektiva lösningen är den första formpressade kartongförpackningen på marknaden och tester pågår redan med flera stora producenter inom kylda livsmedel i Europa, säger Åke Larsson.

Mer om:förpackning
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Dansk blir vd för svenska McDonald's

Boqueria drar till fjällen

Ett av flera nytillskott på restaurangscenen i Åre.

Hållbarhetspris till matsvinnsentreprenör

Skybar i toppen på Göteborgs nya landmärke

Klassiskt konditori ersätts av indisk restaurang

Max förstärker ledningen

Nyhetsbrev

Upper House får Årets kock-medaljör i köket

Arkiv

50 maltsorter i ny hembryggningsbutik

Han vann titeln Årets Ekokock

Hon är Sveriges bästa kvinnliga sommelier

Mentorpriset till Ulrika Brydling

Årets kock 2019 bytte silver mot guld

Martin Moses svensk mästare i professionell matlagning.

Utredning om skatt på engångsartiklar

Hungrig läggs ned

Scandic och Spendrups gör öl på överblivet bröd

Öppningsdatum för Östermalms saluhall – renoverad för en miljard

Öppnar igen i januari två år försenad.

Mr Cake är årets företagare i bageribranschen

Mathias Dahlgren tolkar Söders snabbmatspärlor

Stjärnkocken öppnar pop up under matfestival i Teatern.

Atria lanserar vegetariskt varumärke

Naturlig matupplevelse i slottsmiljö

Kändiskockarnas hållbara restaurang har öppnat

Korv och potatis i centrum för Årets kock-finalisterna

De lanserar svensk pizzaskinka

Inget Krubb i sjöstan

Foodoras cykelbud utvidgar strejken i Norge

Löfbergs har halverat sin klimatpåverkan

Hungrig.se kan försvinna – fyra månader efter uppköpet

Kopparbergs vd: Zeunerts julmust ohotad

Street food intar Kungsträdgården

Färre krogkonkurser när fler semestrar hemma

Mackmyra minskar förlusten

Minskad efterfrågan på Absolut

”Restauranger och livsmedelsbutiker måste få äga sitt matavfall”

Usine-gänget startar Bistro Bibblan

KFC och Beyond Meat lagar vegetarisk kyckling

Räddat "svinnkaffe" blir till ny vild blandning

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.125