23948sdkhjf

Lanserar hållbart alternativ för kyld mat

| Av Marcus Petersson | Tipsa redaktionen

AR Packaging lanserar marknadens första formpressade kartongtråg för MAP. MAP står för modified atmosphere, modifierad atmosfär även kallad skyddande atmosfär.

AR Packaging är först på marknaden med en gastät formpressad förpackning för kyld mat som kan ersätta plasttråg. AR Packaging-koncernens kombinerade kompetens inom barriärmaterial och tråg av formpressad kartong har möjliggjort en effektiv lösning som är väl lämpad för att klara hållbarhet på minst 18 dagar.

Den ökande efterfrågan på hållbara förpackningar har lett till en intensivt sökande efter ett gastät tråg baserat på kartong. Tråget som nu lanseras bygger på väl beprövad teknik och material från CC Pack och Flextrus, båda med fabrikerna i Sverige.

– Vi har satsat mycket på att utveckla den nya revolutionerande förpackningslösningen. Trågets form är optimerat för att säkerställa täta förpackningar som ger en hållbarhetstid på minst 18 dagar, säger Åke Larsson, MD hos CC Pack.

– Vi uppfyller därmed behovet för ett brett utbud av kylda livsmedelsprodukter, som färskt kött och kyckling, bearbetat kött, ost och färdiga måltider med mera.

Kartongtrågen levereras tillsammans med ett matchande lockmaterial som ger en säker tätning och en barriär anpassad till den förpackade produktens behov.

Det nya gastäta trågkonceptet från AR Packaging är inte bara ett mer hållbart alternativ till plasttråg genom hög andel förnyelsebart material. Det stöder också produktprofilering tack vare sitt attraktiva utseende och känslan av papper, menar Åke Larsson.

– Den kostnadseffektiva lösningen är den första formpressade kartongförpackningen på marknaden och tester pågår redan med flera stora producenter inom kylda livsmedel i Europa, säger Åke Larsson.

Mer om:förpackning
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)

Mest läst

Startsidan just nu

Nets testar swishmodul i restaurangmiljö

Pappersmuggar mest miljövänliga enligt livscykelanalys

Porslinskopp måste användas minst 350 gånger för att ge mindre koldioxidavtryck.

Jobb & Karriär
Två nya driftschefer på Sabis

Utökat matutbud går hem hos Circle K

Tävling
De slåss om titeln Årets konditor 2019

McDonald's äger inte sitt avfall

Nyhetsbrev

Jobb & Karriär
Marcus Ekman tillbaka hos Pontus

Stjärnkrögaren även aktuell med ny gotländsk krog.

Arkiv

Paul Svenssons senaste svinnprojekt – ihop med Coop

Sallader och sushi till Kungsholmens nya knutpunkt

Skänker 44 ton mat direkt från lagret

Martin och Servera har hittat ett sätt att hantera mat som blir svinn redan på lagret.

Klart: Systembolagets hemleveranser permanentas i hela landet

Jamie Olivers Gatwick-restauranger räddas

Tennstopet får bakficka med nytt koncept

Ny vd hämtad från Grand Central.

Framgång för Poppels crowdfunding

Göteborgsmodell mot matsvinn blir rikstäckande

Big Mac – i sommar även med bacon

Tävling
En kvinna kvar i Årets kock-racet

Här är de åtta finalisterna.

Lanserar drinkar av matsvinn från hotellfrukosten

Ny snabbmatskedja född – satsar på latinamerikanskt

Panamigas erbjuder bilresenärer alternativ till ”slentrianmässiga hamburgaren”.

Fazer säljer restaurangverksamheten

1000 restauranger säljs till multinationell jätte.

Klassiska Four Seasons stänger för gott

Skippar svart plast i restauranger

Med pizzabotten på väg mot toppen

Zeinas kitchen tar Mellanöstern till butikshyllan

Jobb & Karriär
Han ska styra media på Max

Absolut med återvunnet glas

Beyond Burger får produktion i Europa

Jobb & Karriär
Världsmästare tar över i stadshuset

De vill få svenskarna att äta finskt kött

Butikskonsult köper restaurangspecialist

Jobb & Karriär
Spendrups tar marknadschef från Paulig

Coca-Cola blir energidryck

Kändiskocken i rätten – nekar till att ha tafsat

Hållbart kafé öppnar på Drottninggatan

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.089