23948sdkhjf

Efter kritiken: Max avbryter veganmärkningen

Det var i onsdags som hamburgerkedjan Max annonserande att de skulle införa en särskild veganmärkning i samarbete med Djurens Rätt. Nu meddelar Max att de, efter att ha tagit emot kraftig kritik, avbryter samarbetet som skulle inletts i och med en ny lansering den 14 mars.

– I vår dialog med de som ligger bakom märkningen, Djurens Rätt, har det varit mycket tydligt att de tar starkt avstånd från olagliga aktiviteter. Vi har dock ändå landat i att avbryta just den här veganmärkningen, säger Christoffer Bergfors, vice koncernchef Max Burgers i ett pressmeddelande.

Djurens Rätt har kritiserats för sina medlemmars kopplingar till hotfulla aktivister. Bland annat har Ica i år dragit sig ur Vegomässan som arrangerades av den mer extrema organisationen Djurrättsalliansen och Vegovison som arrangeras av Djurens Rätt.

Djurens Rätt anser att kritiken mot dem är osaklig och att beslutet är beklagligt.

– Det är väldigt tråkigt att se att Max låter en liten grupp med starka intressen styra det här beslutet. Vi kan se att reaktionerna de har fått i sociala medier är samordnade, det är ett drev som Max nu tyvärr viker sig för, säger Moa Richter Hagert, kommunikationsansvarig på Djurens Rätt i ett pressmeddelande.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078